Ogladalam jeszcze film 'My, dzieci z dworca ZOO' ale zupelnie sie nie rowna z ksiazka, ale tez do obejrzenia. Za duzo pominietych watkow, tych najwazniejszych.
Ogolnie dobra rzecz zeby sobie umilic chwile, ale czy cpuni maja czas czytac ksiazki?
[ external image ]
A tutaj artykuł opisujący jej dalsze losy:
Życie po dworcu Zoo. Jak się ma najsłynniejsza niemiecka narkomanka?
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,137937,15915874.html
bo_tak_chce pisze:Pisałam prace maturalną na temat narkomanii i właśnie w niej wykorzystałam tę książkę. Jak dla mnie bardzo dobrze oddaje wszystkie emocje i wciąga czytelnika w losy Christiane.
Blue_Berry pisze:Czytam średnio 5 książek miesięcznie, więc mogę powiedzieć że tak - mają.
A na temat Dzieci... się już chyba wypowiadałam wcześniej, ale mogę powtórzyć. Bardzo dobra książka. Czytałam ją będąc w trzeciej gimnazjum (w zasadzie na każdej lekcji, bo mnie nudziły) i wpierdalając się powoli w kodę. Myślę, że warto do niej wrócić teraz, po tych kilku latach doświadczeń z opio i poznaniu helu. To jest dobry pomysł. Tak zrobię. ;)
byvalec pisze:Mówisz o prezentacji z polskiego? To odważna decyzja, bo gdyby w komisji zasiadały jakieś konserwy, mogłyby nie strawić tego tematu. Pytanie też, czy przedstawiłaś narkotyki wyłącznie w złym świetle, czy niekoniecznie.bo_tak_chce pisze:Pisałam prace maturalną na temat narkomanii i właśnie w niej wykorzystałam tę książkę. Jak dla mnie bardzo dobrze oddaje wszystkie emocje i wciąga czytelnika w losy Christiane.
Bardzo sie odróżniam z tym i wszyscy pytaja czym sie kierowałam, a ja po prostu chciałam przedstawić co Nas popycha w strone narkotyków, jak sie to kończy, przez ile wielu ludzi przechodzi próbując wyjść z nałogu.
Bardzo sie odróżniam z tym i wszyscy pytaja czym sie kierowałam, a ja po prostu chciałam przedstawić co Nas popycha w strone narkotyków, jak sie to kończy, przez ile wielu ludzi przechodzi próbując wyjść z nałogu.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.