Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
pill: nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności karnej :-p rośnie na Twojej działce, jest nielegalne - więc Ty za to odpowiadasz.
swoją drogą to by było idiotyczne, gdyby uprawa maku lekarskiego była nielegalna, a peoniowego już nie. No ale w Polsce wszystko jest możliwe ;]
Z tych dwóch roślinek powinno być około10-12makówek(może nawet więcej-jak bedziesz go nawoził dobrze)
Nad tym makiem w domu bedziesz się mgł znęcać bez przypału-a więc nacinać go i zbierać opium-więc na strzała wyjść powinno
troche poczytałem o tych makach.
Najwięcej mleka mają w okresie od14do20dni(zależnie od odmiany) po opadnięciu kwiatów-i to jest najlepszy czas na scinanie ich na opium.
Natomiast jeżeli chodzi o nacinanie opium to można makówki nacinać co 4dni-pierwsze nacięcia robiąc po4dniach od opadniecia płatków.W Afganistanie nacinają mak3albo4razy.
Mam nadzieje ze to co tamskiełkowało to mak.No ale jak już wspomniałem znacznie się różni od tego co skiełkował w kwiatku mak a nie jakies inne chaszcze.
Hurra, diese Welt geht unter
edit: miałem jechać z kolejną partią, ale nie ma sensu na razie... poczekam lepiej do opadów, bo chcę chociaż troszkę tego opium i słomy mieć po tym sezonie :-/ a z tego co słyszałem to kilka następnych dni ma być ciepłych :-/
vtka pisze: Czy z namoczonych, a następnie przesuszonych nasionek może jeszcze coś wyrosnąć? W dzień wysiewu było sucho ale je namoczyłem, wczoraj grzało a dzisiaj deszcz.... będzie jeszcze coś z tego?
Choć wolał bym żeby było inaczej-dużo obsiałem w ten sam dzień co tego wyschniętego spota bardzo dużo...
Natomiast wczoraj jak siałem padało-dziś zaczęło też padać-więc pogoda sprzyja tej partji(choć to było dosianie po części miejscówek i obsianie jednej nowej).Ciekawe tylko czy przez to pobaletowe dymanie nasionka się nie zepsuły-moczyły się ponad2dni-aż jebało jakby kisło troche
Chuj najwyżej dosieje-kolezanka zdrowa była-warto
xzx
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.