Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 422 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Chciał bym zapytać jak by to było, gdyby policja znalazła u kogoś na działce mak peoniowy (on też zawiera morfinę), który jest legalny. Gdyby im pokazało morfinę to jak to by było traktowane ? Jako nie legalna uprawa ? pozdrawiam
  • 5299 / 106 / 0
Jeśli w tym kraju coś nie jest nielegalne - to jest legalne. A w razie grubszej przyjebki mówisz, że przeca nie widziałeś nic nt. maków bo niby skąd? ;] Ciśniesz farmazon do końca, że przecież nie Ty je sadziłeś
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 284 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vtka »
Nie no, oczywiście nie chcę się ograniczać tylko do tych 2-óch roślinek. Ale w sytuacji, kiedy ledwo mi coś wyrośnie, ktoś podpieprzy/powyrywa mak itp itd chciałbym mieć chociaż to jedno pewne huknięcie, taka nagroda pocieszenia :-)

pill: nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności karnej :-p rośnie na Twojej działce, jest nielegalne - więc Ty za to odpowiadasz.

swoją drogą to by było idiotyczne, gdyby uprawa maku lekarskiego była nielegalna, a peoniowego już nie. No ale w Polsce wszystko jest możliwe ;]
Uwaga! Użytkownik vtka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1384 / 14 / 0
uprawa maku jest nielegalna w PL-bez zezwolenia nawet mieszka sobie siać nie możesz.Za mak niskomorfinowy można dojebać grzywne,za wysoko morfinowy grzywne,kare ograniczenia wolnośći lub puchy do3lat.Jeżeli udowodnią Ci że mak posiałeś w zamiarze produkcji z niego narkotyków na sprzedaż grozi do5lat puchy.
Z tych dwóch roślinek powinno być około10-12makówek(może nawet więcej-jak bedziesz go nawoził dobrze)
Nad tym makiem w domu bedziesz się mgł znęcać bez przypału-a więc nacinać go i zbierać opium-więc na strzała wyjść powinno %-D
troche poczytałem o tych makach.
Najwięcej mleka mają w okresie od14do20dni(zależnie od odmiany) po opadnięciu kwiatów-i to jest najlepszy czas na scinanie ich na opium.
Natomiast jeżeli chodzi o nacinanie opium to można makówki nacinać co 4dni-pierwsze nacięcia robiąc po4dniach od opadniecia płatków.W Afganistanie nacinają mak3albo4razy.
Mam nadzieje ze to co tamskiełkowało to mak.No ale jak już wspomniałem znacznie się różni od tego co skiełkował w kwiatku mak a nie jakies inne chaszcze.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2010 przez bandzior83r, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2011 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
aha, taka dobra rada gdzieś wyczytana - po nacinaniu upierdalamy główkę z kolankiem, a bardzo często, jak warunki dobre wyrasta kolejna. Czasem mi się zdarzało, że przechodziłem koło spoto wyczyszczonego na zero, a tam nowe łby. Fajne.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 284 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vtka »
Czy z namoczonych, a następnie przesuszonych nasionek może jeszcze coś wyrosnąć? W dzień wysiewu było sucho ale je namoczyłem, wczoraj grzało a dzisiaj deszcz.... będzie jeszcze coś z tego?

edit: miałem jechać z kolejną partią, ale nie ma sensu na razie... poczekam lepiej do opadów, bo chcę chociaż troszkę tego opium i słomy mieć po tym sezonie :-/ a z tego co słyszałem to kilka następnych dni ma być ciepłych :-/
Ostatnio zmieniony 28 marca 2010 przez vtka, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik vtka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1384 / 14 / 0
vtka pisze:
Czy z namoczonych, a następnie przesuszonych nasionek może jeszcze coś wyrosnąć? W dzień wysiewu było sucho ale je namoczyłem, wczoraj grzało a dzisiaj deszcz.... będzie jeszcze coś z tego?
też bym chciał wiedzieć-na jednym moim spocie widziałem wyschnięte ziarenka :-/ i żadnego kiełka(no ale zasiane puzniej niż te na tych ogródkach)ciekawe czy jak namokną to jeszcze wyrosną choć ja wątpie-bo jeżeli kiełek wysechł to lipa-chyba że kiełek jeszcze nie przebił ziarna-to może jakieś tam życie jeszcze jest.
Choć wolał bym żeby było inaczej-dużo obsiałem w ten sam dzień co tego wyschniętego spota bardzo dużo...
Natomiast wczoraj jak siałem padało-dziś zaczęło też padać-więc pogoda sprzyja tej partji(choć to było dosianie po części miejscówek i obsianie jednej nowej).Ciekawe tylko czy przez to pobaletowe dymanie nasionka się nie zepsuły-moczyły się ponad2dni-aż jebało jakby kisło troche %-D
Chuj najwyżej dosieje-kolezanka zdrowa była-warto %-D
  • 520 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: thomer »
10 kwiecien to nie za pozno na sianie? bo niestety dopiero wtedy bede mogl to zrobic...
  • 989 / 36 / 0
Akurat. Mak lekarski wysiewa się koniec marca - początek kwietnia.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 520 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: thomer »
no to zajebiscie :D razem z konopiami sobie bedzie rosl :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.