Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Zapach jest, ale mniej trzeba spalić, więc to raczej mały aromacik. A wiadomo jak jest jak się normalnie pali: siekiera aż zwierzęta domowe się zataczają.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
Maros pisze:
Hmm, teraz proste pytanie, co mnie bardziej zamiecie:
-1g spalony samemu?
-1g wypity w makumbie samemu?
to pytanie już męczy mnie troche, kiedyś na haszyszu pytałem na forum ale gówno sie dowiedziałem. Na logike, to makumba bardziej zamiecie. W paleniu około 40% trafia do mózgu a 60% sie poprostu spala albo zostaje w popiele, w makumbie jest granica około 95% zawartości THC
powtarzam pytanie... ale może z 3 gr ?
co się bardziej opłaca i
czy poklepie jak się zrobi makumbę z normalnej suszonej trawy?
  • 913 / 38 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Massta pisze:
Maros pisze:
Hmm, teraz proste pytanie, co mnie bardziej zamiecie:
-1g spalony samemu?
-1g wypity w makumbie samemu?
to pytanie już męczy mnie troche, kiedyś na haszyszu pytałem na forum ale gówno sie dowiedziałem. Na logike, to makumba bardziej zamiecie. W paleniu około 40% trafia do mózgu a 60% sie poprostu spala albo zostaje w popiele, w makumbie jest granica około 95% zawartości THC
powtarzam pytanie... ale może z 3 gr ?
co się bardziej opłaca i
Przerabialiśmy już. Palenia opłaca się bardziej (jest bardziej wydajne), ale będziesz dobry jak dasz radę sam spalić 3g słabej trawy.
Massta pisze:
Nie, to muszą być konopie. :)
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gwatemel »
z makumbą trza uważać- kiedyś od dila dostałem jakiś szit- nie pachniał i wogóle więc zrobiłem makumbę- kurde jak mi weszło po 2h to do końca dnia dojść do siebie nie mogłem :) normalnie wkleiło mnie w fotel
Uwaga! Użytkownik gwatemel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Kazik pisze:
Massta pisze:
Nie, to muszą być konopie. ]

potwierdzam, ale w polsce konopie są nielegalne, więc zostaje, nam zwykła suszona trawa
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
Ej wy macie mnie za debila? :-p co wy myślicie ze ja chce zrobić makumbę ze zwykłej trawy ogrodowej? :nuts:
"Zwykła trawa" - to konopi od dilera, o to mi chodziło. Czy mogę zrobić makumbę z normalnej suszonej marihuany.
Jakie proporcje czy 3 - 5 gr na jedna osobę starcza ? CHCE SIĘ PORZĄDNIE UPIERDOLIĆ! %-D

Joł chłopacy ale ja jestem w usa i tu można kupić taki shiet z pestkami.
Mówi się na to mitz. Ja tego nie mogę palić, smakuje strasznie prawie zero fazy. za Oz ( 14 gr ) z 60$ może nawet taniej.
Mam wstawić tego zdjęcie?

JESZCZE NIE PILEM MAKUMBY ! :-(
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2009 przez Massta, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Ale z jakiego palenia ta makumba? Dla mnie mleczko z 2g z dobrze pachnącego i dosyć mocnego zioła to optymalna dawka na euforyczną i leciutko psychodeliczną podróż, ale nie palę codziennie tylko mniej więcej raz na tydzień. 1g to dawka relaksująca i wyostrzająca zmysły, w sam raz na wypad do kina, na jakąś wystawę itp. 5g to byłby dla mnie hardkor. Nie mam pojęcia jakie jest palenie w Stanach, ale z opowieści znajomych wynika, że zwykle słabsze niż w Europie, gdzie sinsemilla to standard.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 38 / 0
Massta pisze:
Ej wy macie mnie za debila? :-p co wy myślicie ze ja chce zrobić makumbę ze zwykłej trawy ogrodowej? :nuts:
Nie, żartujemy. Tak dla jaj.
Massta pisze:
"Zwykła trawa" - to konopi od dilera, o to mi chodziło.
Domyślam się. A jaka wtedy jest niezwykła?
Massta pisze:
za Oz ( 14 gr ) z 60$ może nawet taniej.
Jesteś w stanach, a nie wiesz że uncja ma 28 gr, nie 14? Chyba ktoś cię w chuja robi.

Żeby coś więcej w temacie dodać - na dobre upierdolenie w makumbie potrzebujesz ok. 2g dobrego towaru (szczyty, nie liście :)) na osobę. Sam musisz ocenić na ile bardziej gówniany jest ten shake, którym dysponujesz od przyzwoitego palenia i sobie przeliczyć.
  • 203 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: brusdz »
Zarówno z liści jak i konopi przemysłowej też można zrboić dobrze upierdalającą makumbę.W wakacje pracowałem w jakiejś zapiździałej wiosce gdzie o gibonie ni widu ni słychu. Ktoregoś szcześliwego dnia idąc z kumplem po bułty i browarki do sklepu zawarzyliśmy krzoki konopi wysokości około 2 m. Przez 3 tygydnie warzyliśmy mambe i fazowaliśmy po 2 razy dziennie. Jedyny minus tego to był smak bo wtedy to roztwór kody wydawał mi się rarytasem godnym burżułazji %-D
[b][color=#FF0000]Autovidol dobry jest, pij go stary nie bój się[/color][/b]
  • 913 / 38 / 0
brusdz pisze:
Zarówno z liści jak i konopi przemysłowej też można zrboić dobrze upierdalającą makumbę.
Oczywiście, z "gówna" właśnie należałoby ją robić (dobry towar lepiej spalić). Moja uwaga że "szczyty, nie liście" odnosiła się do podanej ilości (2g). Konopi przemysłowej to i ilości przemysłowe są potrzebne.

Naturalnie moje wypowiedzi mają charakter gdybania, nigdy przez myśl nie przeszłoby mi ani zajmować się nielegalną rośliną jaką jest konopia ani opowiadać o tym innym.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.