Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
NOTHOMB pisze:Ponawiam postulat z tekstu Vetulaniego:
Podajcie przepis na metkat bez użycia manganu (oczywiście pod warunkiem, że jest on bezpieczniejszy niż ten, nawt jeśli wymaga więcej pracy i jest bardziej kosztowny). Ja nie umiem znaleźć na tym forum zrozumiałego przepisu. Sugeruję by skasować z hyperrealu przepis z użyciem nadmanganianu potasu i zastąpić go opisem bezpieczniejszej metody. Jeśli nie znacie bezpieczniejszego sposobu, to i tak skasujcie ten który jest. Pamiętajcie: redukcja szkód! Wystarczająco dużo osób zna przepis z manganem więcej amatorów już naprawdę nie potrzeba.
Ps. Szyderców proszę o spokój i przemyślenie mojej prośby
Pamiętajcie: redukcja szkód!
Czeslaw pisze:Masz rację, ale nikt nie wie czy okazjonalne używanie "w miarę dobrze przygotowywanego metkatu" (bez wcześniejszego definiowania tego sformułowania) może po latach powodować ten sam problem. Lepiej zapobiegać niż leczyć, zwłaszcza dotyczy to schorzeń nieuleczalnych. Pracuję nad konkretną metodą pozwalającą na proste uzyskanie bądź to krystalicznego chlorowodorku metkatynonu, bądź chociażby roztworu bez jonów manganu.
ciekawe bardzo ciekawe, interesuje mnie głównie czy to że chleję metkata 5 lat nie wpłynęło na obniżenie progu drgawkowego po tramadolu, ostatnio dostałem padaki po 250 mg, strach w oczach mam a życie tylko jedno
Np. w preparacie, który chciałem sobie kupić -Maxivit Dieta jest on jednym ze składników masy czynnej tabletki :rolleyes: Dokładniej
- mangan (siarczan manganu) 1,5 mg,
Źródło manganu w pożywieniu:
orzechy,
produkty zbożowe z pełnego przemiału,
otręby pszenne, ryżowe,
fasola,
groch,
czekolada,
herbata-napar,
kapusta.
Niedobór manganu
Niedostateczna podaż manganu wiąże się z zaburzeniami metabolizmu, nieprawidłowa mineralizacją kości, zmniejszeniem płodności. Niedobór manganu może wywołać ubytek masy ciała, niedokrwistość, zmiany skórne, kostne oraz zaburzenia w funkcjonowaniu układów krążenia, oddechowego, nerwowego.
Nadmiar manganu
Nadmiar manganu obserwuje się wyjątkowo rzadko, jedną z najbardziej narażonych grup są górnicy pracujący w kopalniach manganu. Zatrucie manganem może doprowadzić do zaburzeń psychicznych oraz może ograniczać przyswajanie w przewodzie pokarmowym, żelaza, wapnia, cynku, miedzi i magnezu. Niebezpieczny jest fakt, iż nadmiar manganu może doprowadzić do zwiększonego rozpadu erytrocytów.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.