To płynne świństwo jest po prostu nie dla mnie
ja tam nie gustuje w drogich w alkoholach ale wódki nigdy nie odmawiam,z tego co zauważyłem ,nasza gorzka żołądkowa jest zajebista i jej odmiany niektóre są strasznie słodkie ale da się wypić ,wyborowa tez ale nie z każdego sklepu bo w niektórych to smakuje gorzej niż to co można dostać na mecie.
zrobił bym ranking najlepszej dziesiątki ,ale złapaliście by się za głowę co ja pije :-D
Z ziemniaków to jeszcze bym zrozumiał, choć najlepsza zbożowa...
Poza tym Wyborowa, Chopin ale także każda inna (nie gardzę alkoholem zazwyczaj).
Lubie też pyknąć jarzębiaku czy krupniczku.
Lubię pić.
Wiem, że nie bede chlustać wódy ]
Wiesz co niekoniecznie. alkohol był dla mnie zawsze mało ciekawy, a wręcz pałałem antypatią, a jednak okazał się sprzymierzeńcem duszy i zamiast plątać nogi i język potrafi otworzyć czaszkę.
A kac nie wiem, co to jest, co najwyżej afterglow, niestety :-)
Nawiasem mówiąc, przy całym tym alkoholowym prymitywizmie, zobacz ilu było twórców chlejących, a ile stonerów choćby. Weźmy pisarzy z okresu, gdzie popularność obu substancji pozwala na porównanie. Dla mnie to zagwostka w sumie.
"...Marka została stworzona przez Sidneya Franka, wprowadzona w 1997 roku szybko zdobyła popularność, Frank sprzedał ją w 2004 roku Bacardi za 2 miliardy dolarów..."
Ostatnio podszedł mi Maximus.
Hanka pisze:To płynne świństwo jest po prostu nie dla mnie
no właśnie nasza żołądkowa jest wyśmienita i jak dla mnie wszystkie jej odmiany oraz ta czysta De Luxe. Widzę, że prócz mnie sporo osób gustuje w żołądkowej a to jedna z niedrogich wódek.
Aha wstawiaj ten ranking jestem ciekaw, pośmiejemy się. Jak wstawisz to ja dam swój :cheesy:
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.