Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Ile kodeiny tygodniowo spożywacie ?
mniej niz 200 mg
111
28%
200-600 mg
101
26%
600-2000 mg
104
26%
2000-3000 mg
36
9%
3000-4000 mg
15
4%
wiecej niz 4000 mg
27
7%

Liczba głosów: 394

ODPOWIEDZ
  • 341 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: queen elizabeth »
gazyfikacja plazmy pisze:
Co trzeba ściemnić, zeby tramadol dostać to tez nie wiem. Nawet jak mialem zlamany nos to nie dostalem tramalu, a przez 3 dni ból byl bardzo silny z powodu tamponady. Na zaden kurwa ból nie dostalem tramalu. Zawsze te NLPZ, teraz już nawet nie biorę recept na to gówno. Mówie, ze nie pomaga, chce coś innego, to mówią, ze tylko to mogą przepisać.
Jakiś czas temu byłam na serio chora i dokuczał mi silny ból, lekarz kazał brać apap, ale wcale nie pomagał, więc na którejś z kolei wizycie głośno i wyraźnie poprosiłam o wypisanie tramadolu. Z początku trochę się opierał, mówił, że to uzależnia, ale grzecznie porozmawiałam i dostałam. Wydaje mi się, że zamiast mówić "chcę coś innego" lepiej po prostu powiedzieć żeby wypisali tramadol.
Gargamel pisze:
Jak sie wyglada niedojrzale (bez urazy nikogo) to raczej nie ma szans na dostanie trama czy kody w platkach. Jak sie jeszcze o to pyta to tym bardziej nie uda sie raczej sciemnic nic, nawet jakby ktos wam powiedzial slowo w slowo co trzeba mowic. Ja mam 24 lata, ale ze wzgledu na swoja posture wygladam na ~30 lat i ogolnie jestem czlowiekiem "wzbudzajacym zaufanie" jak juz wiele osob mi powiedzialo. Dlatego bez problemu dostaje tramal, kode w platkach czy benzo.
Nie wyglądam niedojrzale :) Chodziło mi raczej o to czy kode w płatkach dostajesz na jakieś bóle, czy na kaszel, czy na coś innego?
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
No na bóle oczywiście.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
A ta koda w platkach jest na białą recepte czy na różową bo na mp.pl nie ma kodeiny.
http://tomi001.prv.pl
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Koda w platkach na biala. Przeciez kurwa wkleilem na poprzedniej stronie linka jak powinna byc wypisana recepta! Ludzie ogarnijcie sie!
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
nie no takiego płatka z kodą to trzeba samemu raczej recke wypisać.a z tramem kłopotów nie mam(gargamel moja taktyka okazała sie skuteczna %-D właśnie się650załadowało+600kody zapodam)Cenna informacja jak dostaniecie tramca od lekarza skserujcie recepte-potem u innego lekarza ściemnijcie,że sie skonczył-pokarzcie mu ksero jak sapnie że inny lek mowcie że z poprzednim lekarzem próbowaliśćie wszystkiego i tylko tram pomaga.
Ja tak zrobiłem neurologa mialem recke na zaldiar(na ból kregosłupa) skserowałem ją dziś byłem u laryngologa pokazałem mu ja mowiac zeby mi trama przepisał bo tańszy i mi wypisał3op poltramu 50mg.ten sam myk powtorzyłem u rodzinnego i wypisała 2op.
  • 1384 / 14 / 0
tak gargamel wkleił nawet zdjecie recepty-narazie druka żadnego nie mam ale koda w płatkach bedzie w jadłospisie na bank :cheesy:
  • 442 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: titi »
Generalnie lekarze są rozjebani. Z tramalem nie mam żadnych problemów (a i tak tego nie biorę, bo średnio lubię), ale kody za chuj nie mogę dostać. Trzeba mieć znajomego lekarza, albo coś, nie wiem.
  • 1384 / 14 / 0
zamiast kody na ból przepisza tramca.Zamiast kody na kaszel przepiszą DMX albo inne gówno-lekarz który dałby kode to chyba rzadkość ale trzeba recke zdobyć i wypisać samemu
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Napisac na kartce przepis na kode w platkach (na poprzedniej stronie jest jak wypisac 40 platkow po 60mg), isc do rodzinnego, powiedziec, ze na Ketonal mamy uczulenie a inne leki NLPZ (najlepiej przekrecic nazwe na np. NPLZ) tez nie likwiduja bolu nawet w podwojnej dawce, a bralismy (tu wymieniamy 3-4 dowolne leki NLPZ przekrecajac nazwe niektorych) przykladowo: Aulin, Nemesil (prawdziwa nazwa to Nimesil), Dexak, Diclak (czytac tak jak napisalem, nie diklak tylko diclak). Powiedziec, ze tylko tramadol dobrze likwiduje bol, ale lekarz specjalista do ktorego chodzicie prywatnie (tutaj wymieniacie specjalnosc np.: neurolog, ortopeda, reumatolog) mowil, ze zeby zbytnio nie przyzwyczaic sie do tramadolu najlepiej zamiennie brac go z kodeina. Mowicie tez, ze mieliscie juz wypisane na probe 40 platkow i 2 takie platki dzialaly podobnie przeciwbolowo jak dawka tramadolu ktora przyjmujecie. Majac wypisane na kartce przepis na kode recepturowa powiedzcie, ze spisaliscie to z recepty ktora wypisal wam specjalista w razie gdyby trzeba bylo powtorzyc gdy wam sie skonczy lek.
  • 1384 / 14 / 0
owszem może sie udać jak piszesz.Najgorzej wyrwać tą pierwsza recepte potem sie robi jej ksero i pokazuje lekarzowi rodzinnemu mówiąc ze sie skonczył a do tego lekarza co ją przepisał(np.neurologa)trzeba miesiąc czekać.Bo takie są faktycznie terminy.Gargamel-przedwczoraj wyrwałem trama od laryngologa pokazując ksero recki na zaldiar od neurologa i wciskając bajer o ktorym pisaliśmy.Powiedziałem że do neurologa mam termin za miesiąc i wypisał3opakowania poltramu50 :-D w ten sam dzień ten sam numer powtórzyłem u rodzinnej i wyrwałem2op.bez zadnych problemów i krzywych spojrzeń-ksero recepty naprawde jest przydatnym gadżetem %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.