Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 989 / 36 / 0
Kredaguma pisze:
Są jakieś nowe tabletki Sevredolu? Czy ktoś już miał z tym czymś do czynienia?
.
Co do opini wyrażonej kilka postów prędzej. Zastrzyk z 20mg siarczanu morfiny to naprawdę wspaniałą rzecz. Dla kogoś bez tolerancji, jest to naprawdę dawka w sam raz. Dla kogoś nieprzyzwyczajonego, to nie trzeba nic więcej do szczęścia.
Ja nie mam tolerki zbytniej. 300mg kody mnie już klepie.
A majka iv w ilości 100mg nie daje praktycznie nic.
A większej ilości się boję bo by mi chyba mózg wybuchł od nadmiaru histaminy.
Nigdy nie mam pod ręką żadnej antyhistaminy pod ręką gdy trzeba.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 2143 / 283 / 0
Zauwazyłem, ze jak po podaniu jebnie nas wykurwista reakcja histaminowa, faza będzie zdecydowanie słabsza, nieeuforyczna i w ogóle bez sensu. Jak ktos nie ma antyhistamin powinien podawac powoli, setkę gdzieś na 3 minuty, w taki sposób, ze jednorazowo po 10-20mg i przerwa. Jak pojawią się igielki to poczekać az zaczną słabnąć i dopiero następna porcja. podczas podawania juz wchodzi fajna euforia, elegancko można sie porobić. Za to jak pukalem 100mg na szybko to puchłem, robilem sie czerwony, skóra tak palila, ze parę razy biegłem pod prysznic i po 5-10 minutach jak reakcja histaminowa ustala nie czulem prawie zadnego haju. Co prawda mozna sie dosyc szybko przyzwyczaic do morfiny i już histamina tak nie dokucza, ale gdy podawalem majke raz na ruski rok (zawsze był bz) to było tak jak napisałem.
Ostatnio zmieniony 30 września 2013 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 627 / 69 / 0
dziwne, ja po 100 i rozrywającym łeb wyrzucie histaminy miałam przednią fazę, wręcz najlepszą opioidową od dawien dawna. W dodatku jak na podanie iv trwała bardzo długo, od 20 do 9 rano. po 9 jak zaczęła słabnąc dorzuciłam 100 mg oxi i zasnęłam z nadmiaru szczęścia ;)
  • 989 / 36 / 0
Muszę spróbować podać w taki sposób jak napisałeś.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 6 / / 0
v. pisze:
zdrap otoczkę, pogryź tabletki na drobny pył i połyknij popijając czymkolwiek, wodą, sokiem, czy co tam lubisz.
Sok z grejpfruta lekko ciepły :D co do tej otoczki to jaki jest właściwie cel zdrapywania przy oralu? Przecież przeznaczeniem tabletek jest p.o., a w recepcie nie jest nic napisane o skrobaniu. W ogóle ta warstwa to jest widoczna i łatwo-skrobalna? Bo to pierwsze pytanie jest tez częściowo powodowane tym drugim, boje się, ze zeskrobię trochę za dużo.
  • 627 / 69 / 0
to, że w recepcie nic nie ma o skrobaniu to ja się wcale nie dziwię hahaha ;)

na przykład dlatego, że dla niektórych otoczka śmierdzi i powoduje odruch wymiotny. chodzi o walory estetyczno-smakowe i uchronienie się przed rzygiem.
ja na przykład mam takie placebo, że bez otoczki jest czystsza faza. A poza tym bez otoczki zjesz mniej wypełniaczy. będziesz zdrowszy ;)

z otoczką chodzi o to różowe coś, pod spodem jest białe (masa tabletkowa z majką). musiałbyś miec problemy z czymś z mózgu, żeby zdrapać za dużo, bo ta otoczka jest jak zdrapka w lotku, drap-drap i widzisz, że odchodzi, bo pod spodem jest białe.

nic się nie stanie jak nie zeskrobiesz, spoko.przecież nie walisz iv, tylko doustnie. przy tej metodzie ćpania sevredolu najważniejsze to SOLIDNIE POGRYŹĆ.

ps. sok grejpfrutowy podobno wzmacnia fazę po opio, ale moim zdaniem nie warto sobie tym zawracać głowy, od trzech łyków pićku nic się nie wzmocni.

aaaa i jeszcze jedno - jak zapijasz, to nie pij całej szklanki soku !!! bo rzygniesz. wypij tyle, byle dobrze popić tableteczki. zdrówko!
  • 2143 / 283 / 0
Tak do 1 szklanki jest ok, jak sie pije więcej to wolniej wchodzi. Nawet nie sądzilem, ze ktos moze mieć tak delikatny zoładek, zeby rzygać przez otoczkę, ale spoko, nie neguję. Co do otoczki, jak tam ją zlizuję (jeśli robię dla siebie tylko). Przy sevreolu nie czuc praktycznie gorzkiego smaku przy zlizywaniu otoczki, inaczej jest z MST, wtedy zaczynam czuc wyraźnie gorzki smak, ale też nie za dużo. Przy MST nawet jak ścieram otoczkę chusteczką ze spirytusem to potem ją żuję, albo jak maly kawałek to połykam :) Nic nie zostawiam na czarną godzine, bo jakimis resztkami sie nie porobię a na codzien mam metkę.
  • 37 / / 0
Stary dziad:

No i też jest trochę tańszy ;-)
A OxyContin nada się?

Słyszeliście o czymś takim jak Sevredol 100 mg? Mnie się wydawało, że sprzedawali je jedynie pod 200 mg. Nie jest to żadna ściema? Jakaś dziewczynka chciała mi sprzedać coś takiego. Podobno "po zmarłym ojcu" i potrzebowała kasy na święta. :-)
  • 708 / 6 / 0
Mi tez chciala. Ale nie znam jej i nie wzielem tym bardziej za 80 zl. Cala pake . smierdzi mi to.
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 37 / / 0
Mnie chciała wcisnąć za 90 zł + 30 zł za przesyłkę. I jakby tego było mało to 30 musisz zapłacić z góry :cheesy:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.