Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
czy waszym zdaniem powinno się zalegalizować psychodeliki?
tak, bez ograniczeń
536
34%
tak, lecz pod pewnymi warunkami
938
59%
bezwzględnie nie
70
4%
nie mam zdania
50
3%

Liczba głosów: 1594

ODPOWIEDZ
  • 382 / 8 / 0
OK, ale ile trzeba dodać Tej Kluczowej Ingrediencji? ;-)
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
A nie należałoby dać się rozpuściś thc w jakims tłuszczu? Czy to nie ma znaczenia?

blymyzystyfy pisze:
oryginał chyba z "grobu agamemnona"
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2007 przez borrasca, łącznie zmieniany 1 raz.
http://breakcore.pl/
  • 382 / 8 / 0
Hmm... może tak: jestem polonistką, więc pochodzenie oryginału jest dla mnie tak oczywiste, że nawet o nim nie wspominam... ;-)
Zaś jeśli chodzi o piwo, ja nie toleruję smaku jakiegokolwiek alkoholu i jest mi z tym bardzo dobrze; jak wielekroć wspominałam, jestem dumną abstynentką. Tyle że obecność dymu papierosowego mi bardzo szkodzi, a alkoholu "tylko" nie lubię... nie wiem, czy mi szkodzi, bo nie jestem w stanie przełknąć odpowieniej ilości. ;-)
Przy okazji, żeby nie był totalny offtop, polecam artykuł "Opowieść o dwóch E". http://jop.sagepub.com/current.dtl Wstępik:
"Oto dziwna opowieść o dwóch narkotykach, których nazwy zaczynają się literą E. Jeden z nich to niebezpieczny zabójca, odpowiedzialny za tysiące zgonów każdego roku, a drugi to ecstasy (MDMA). Wielki zabójca to oczywiście alkohol (etanol), który z przyczyn historycznych jest legalnym narkotykiem w Wielkiej Brytanii (choć w niektórych krajach muzułmańskich nie)."
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 313 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
zewsząd i znikąd pisze:
OK, ale ile trzeba dodać Tej Kluczowej Ingrediencji? ;-)
Ile masz - im więcej tym lepiej :D W małych ilościach poczujesz tylko uspokojenie i w zasadzie zero efektow typu "widzenie muzyki" albo "slyszenie kolorów" :D
Dlatego lepiej więcej niż mniej. Najlepiej jak się ma ze swojej uprawy, wtedy nie szkoda tak :)
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
zewsząd i z nikąd ty cały czas swoje!

Ile razy ci trzeba powtarzać że THC rozpuszcza się w tłuszczach. Co w praktyce oznacza że możesz dodać marihuany do wszystkiego co ma tłuszcz. Tylko nie możesz poddawać marihuany działaniu wysokiej temperatury (zbytnio wysokiej)...

Dr. Cox mówił że zawsze robi sobie makumbe po zbiorach i go walneło na 24h. Tylko ze on robi sobie makumbe przynajmniej z parudziesięciu gram (szczatki roslin) wiec sie nie dziwie ze go trzymało pełno czasu...
Czasami jak dużo pale wieczorem to nastepnego dnia rano jestem jeszcze troche zjarany a raczej jestem jeszcze troche pod wpływem.

Po co ci przepis na jego makaron? Myslisz ze on ma jakiś super specjalny przepis na jedyny zapiekany makaron który działa z marihuaną odpowiednio.
Wystarczy ze weźmiesz tłusz wsadzisz tam zielsko podgrzejesz troszeczke przelejesz tłuszcz do jogurtu zjesz i masz lot! Jak chcesz jeść cokolwiek to lepszym wyborem bedzie haszysz a nie marihuana. Działa tak samo ale marihuana może ci popsuć smak potrawy bo objetosciowo jej bedzie tam dużo...

Niewiem po co ta cała filozofia!

PS: Ja bym na twoim miejscu na pierwszy raz wzioł sobie ze 3G jeśli chcesz jeść...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 313 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Leonardo dobrze gada :D
Tu nie ma filozofi. Dorzucasz, zjadasz i tyle :D

A wiesz Leo, z tym 24h to moim zdaniem od momentu wyczucia działania do pełnego zniknięcia. Więc to raczej nic specjalnego chyba. Zważywszy że moment kulminacyjny trwał pewnie mniej niż 2 godziny.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 6 / 0
odnośnie dymu z konopii i astmy: http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,666 - druga połowa pierwszego akapitu tej części tekstu, która poświęcona jest szkodliwości fizycznej konopii.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
"jest to zgodne z tym, co stwierdzają czasami palacze konopi cierpiący na astmę; palenie konopi łagodzi ich ataki astmy."

czyli trzo polić!
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 90 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Coen »
http://prace.sciaga.pl/35499.html - praca poświęcona narkomanii i narkotykom taqże w aspekcie legalizacji \ delegalizacji.
Uwaga! Użytkownik Coen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 56 / 0
Odnośnie spożywania makumby(i przetworów na marihuanie),to rzeczywiśie jej działanie jest bardzo spektakularne.Jednak są i wady.Makumba potrafi na kilka dni spowodować "zmułę" , łatwo wpaść w ciągi.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.