Wracam na forum?...
blymyzystyfy pisze: oryginał chyba z "grobu agamemnona"
Zaś jeśli chodzi o piwo, ja nie toleruję smaku jakiegokolwiek alkoholu i jest mi z tym bardzo dobrze; jak wielekroć wspominałam, jestem dumną abstynentką. Tyle że obecność dymu papierosowego mi bardzo szkodzi, a alkoholu "tylko" nie lubię... nie wiem, czy mi szkodzi, bo nie jestem w stanie przełknąć odpowieniej ilości. ;-)
Przy okazji, żeby nie był totalny offtop, polecam artykuł "Opowieść o dwóch E". http://jop.sagepub.com/current.dtl Wstępik:
"Oto dziwna opowieść o dwóch narkotykach, których nazwy zaczynają się literą E. Jeden z nich to niebezpieczny zabójca, odpowiedzialny za tysiące zgonów każdego roku, a drugi to ecstasy (MDMA). Wielki zabójca to oczywiście alkohol (etanol), który z przyczyn historycznych jest legalnym narkotykiem w Wielkiej Brytanii (choć w niektórych krajach muzułmańskich nie)."
Wracam na forum?...
zewsząd i znikąd pisze: OK, ale ile trzeba dodać Tej Kluczowej Ingrediencji? ;-)
Dlatego lepiej więcej niż mniej. Najlepiej jak się ma ze swojej uprawy, wtedy nie szkoda tak :)
Ile razy ci trzeba powtarzać że THC rozpuszcza się w tłuszczach. Co w praktyce oznacza że możesz dodać marihuany do wszystkiego co ma tłuszcz. Tylko nie możesz poddawać marihuany działaniu wysokiej temperatury (zbytnio wysokiej)...
Dr. Cox mówił że zawsze robi sobie makumbe po zbiorach i go walneło na 24h. Tylko ze on robi sobie makumbe przynajmniej z parudziesięciu gram (szczatki roslin) wiec sie nie dziwie ze go trzymało pełno czasu...
Czasami jak dużo pale wieczorem to nastepnego dnia rano jestem jeszcze troche zjarany a raczej jestem jeszcze troche pod wpływem.
Po co ci przepis na jego makaron? Myslisz ze on ma jakiś super specjalny przepis na jedyny zapiekany makaron który działa z marihuaną odpowiednio.
Wystarczy ze weźmiesz tłusz wsadzisz tam zielsko podgrzejesz troszeczke przelejesz tłuszcz do jogurtu zjesz i masz lot! Jak chcesz jeść cokolwiek to lepszym wyborem bedzie haszysz a nie marihuana. Działa tak samo ale marihuana może ci popsuć smak potrawy bo objetosciowo jej bedzie tam dużo...
Niewiem po co ta cała filozofia!
PS: Ja bym na twoim miejscu na pierwszy raz wzioł sobie ze 3G jeśli chcesz jeść...
Tu nie ma filozofi. Dorzucasz, zjadasz i tyle :D
A wiesz Leo, z tym 24h to moim zdaniem od momentu wyczucia działania do pełnego zniknięcia. Więc to raczej nic specjalnego chyba. Zważywszy że moment kulminacyjny trwał pewnie mniej niż 2 godziny.
czyli trzo polić!
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.