Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 906 / 36 / 0
Masz rację oczywiście, ale chciałem jeszcze dodać że przed napełnieniem strzykawki gblem, przeczytałem choćby FAQ, wiedziałem jak dawkować, że łatwo można przedawkować, o tolerancji etc.

Przeczytałem cały dział o właściwościach prozdrowotnych, że może być stosowany do ćwiczeń, uodparnia na choroby przez interferon.

Przeczytałem jak transportować GBL, żeby nie kapało ze strzykawki, czytałem o agresji, jakości snu. Ale pominąłem lub też nie znalazłem informacji kiedy występuje uzależnienie fizyczne, dlatego pytałem, a ty mi tu teraz robisz wywody że nie mam podstawowej wiedzy i trochę głupio się czuję...
297 dni czystości (05.01)
  • 1934 / 108 / 0
no dobra poczytales o tym i o tamtym, czemu wiec nie doczytales o najwazniejszym i podstawowym ? - "Ale pominąłem lub też nie znalazłem informacji kiedy występuje uzależnienie fizyczne," - ewidentnie pominales....

do tego skoro czytales dzial prozdrowotny i o GHB, wystarczylo przelozyc to na GBL , a dokladniej opisywane dawkowania w tych ortykulach z tego co pamietam byly podawane dawki , schematy brania nie powodujace uzaleznienia, jak przelozyc dawki GBL na GHB ? chocby czytajac dzial GHB i GBL - jaka roznica? :D i nawet nie trzeba sie jakos specjalnie zaglebiac i szukac w stosach postow.. zreszta nawet chyba w dziale prozdrowotnym byly przekladane dawki GBL do GHB i na odwrot... a jak latwo ci wylatuje z glowy to na przyszlosc podczas czytania te wazniejsze kwestie , zapisuj sobie do notatnika...

aa i jeszcze co do tego - "Ale pominąłem lub też nie znalazłem informacji kiedy występuje uzależnienie fizyczne," - to przeciez ci pisalem juz kilka razy ze strone wczesniej miales na to pytanie odpowiedz, malo tego miales odpowiedz dotyczaca i GBL i GHB... STRONE WCZESNIEJ !!!!! to raczej nie jakos gleboko ukryte ? :huh:
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 906 / 36 / 0
Tak, tak teraz widzę :blush: Cóż mogę powiedzieć, nawet tej strony nie czytałem...

W każdym razie dzięki jeszcze raz za pomoc, i za cenne uwagi.
297 dni czystości (05.01)
  • 934 / 12 / 0
Dawkowanie GBL mozna utrzymaćna stałym poziomie przez kilka lat, ja zaczynałęm pijac 2ml i po 7 latach dalej 2 ml pije, były okresy że dochodziłem DOI 4ml ale szybko starałem się reagować i wracać do dawek nie wiekszych niz 2ml i bedąc nawet w ciagu 3 lata 3ml kłądło mnie zawsze z nóg. Troche samozaparcia i mozna się przyzwyczaić
  • 1934 / 108 / 0
dokladnie a tym bardziej z GHB problemu nie ma, wbrew opinii tolerancja na GBL/GHB tak szybko nie rosnie, nawet bym powiedzial ze zatrzymuje sie w miejscu, o ile nie laczy sie ze stymulantami i nie wali bardzo duzych dawek nasennych, oczywiscie mowa o tolerancji gaba-b bo "receptory GHB" przy GBL/GHB sa znacznie bardziej kaprysne i na nie tolerancja niestety rosnie moze nie az jakos bardzo szybko bo jednak polewanie dzien w dzien przez kilka/kilkanascie miesiecy to nie jest wcale tak malo, to jednak i dla tego znika z czasem ta "magia" i dziala juz bardziej nasennie, a do tego tolerka spada bardzo powoli , przy gaba-b tolerka bardzo szybko wraca do siebie i nie ma co sie dziwic bo jest to jeden z glownych neuroprzekaznikow i w ciagu doby jego poziom bardzo mocno sie wacha wiec receptory sa do tego przystosowane.

W przypadku receptorow GHB jest znacznie gorzej poniewaz naturalne stezenie neuroprzekaznikow GHB jest bardzo male w organizmie, a do tego jak dotad nie doszukali sie badacze za co on tak naprawde w organizmie jest odpowiedzialny, dawki GBL/GHB bardzo mocno podbijaja neuroprzekaznik GHB i mocno stymuluja receptory GHB, wiec po odstawce GHB/GBL naturalny wyrzut GHB jest stanowczo za maly, za maly tez jest antagonizm receptorow GHB (jezeli agonism w organizmie jest bardzo niski danych receptorow to antagonista tego receptora tez jest na bardzo niskim poziomie) wiec bardzo wolno spada tolerka, zeby przyspieszyc spadek tolerki, trzeba by bylo mocno podbic antagoniste receptorow GHB....

mysle ze w miare zrozumiale to jest , staralem sie opisac to tak na chlopski rozum :)
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 114 / 3 / 0
Panowie chemicy i prochemicy,
Pracuje w firmie, która kupuje chemie i odczynniki z pewnej hurtowni. Mają też GBL ale obrót jest monitorowany i trzeba wypełnić deklarację.
Jaki cel przeznaczenia wpisac? Samo "rozpuszczalnik" nie przeszło.
Za pomoc mogę poczęstować :)
  • 257 / 5 / 0
Czy GBL można łączyc z benzodiazepinami? Wiem, że pewnie było, ale ta wyszukiwarka jakaś ciężka jest.
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 257 / 5 / 0
Grippin pisze:
Czy GBL można łączyc z benzodiazepinami? Wiem, że pewnie było, ale ta wyszukiwarka jakaś ciężka jest.
Sam sobie odpowiem. W zasadzie można łączyc.
Proszę o scalenie.
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 3 / 0
Panowie, jak jest z dostępnością giebla w: Czechach, Niemczech, Austrii? Gdzie najlepiej za granicą?
  • 934 / 12 / 0
To nie jest miejsce na pytania o dostępnoiść po drugie nie wiem cop to by miało oznaczaćdostępnosć, że od dilera klupić sięda czy albo na miewscie jakos? Bo w internecie toi tak samo dostepne jak i dla wszystkich jkego uzytkownikow, jak znasz jakies sklepy ktore wysylajką z tych Państw to sobie kupisz, jak nie znasz to co za różnica czy beda to czechy czy somalia?
Dla twojej informacji, w Niemczech i Austri nie można legalnie sprzedawać GBL od pewnego czasiu sie to zmieniło i nie licz że znajdziesz tsam jakieś sklepy legalnie działajace które oferują ten produkt.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.