Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 27 / / 0
Nawet po wypiciu 200-300ml tolerancja nie powinna tak skoczyć, wiec masz nieźle beltanego gbla kolego :(
  • 425 / 4 / 0
Witam. Jak to jest z dorzucaniem giebla? Załóżmy wypiję około 1,5 ml i np za godzinę następne 1,5. Czy to sie skumuluje i nastąpi śpiączka? Trzeba odczekać to 3 godziny aż działanie pierwszej dawki się skończy? Pytam bo będę się dzielił gieblem z kumplem po połowie, a on jest ciśnieniowcem i choćby nawet to nic mu nie dawało to będzie dojadał bez przerwy jak to było np z 25c i 25i nbome. W dzień zjadł nawet 15 kartonów 25c po dojaże 250 ug, chociaż to mu nic nie dawało. Waryjat i tyle XD
  • 76 / / 0
Wg mnie dużo w tej kwestii zależy od jednostki. U mnie takie dawki kumulują się ostro, nawet po 2 godzinach po polaniu 2x takiej samej objętości zdarzało się noddować, natomiast kumpel bawił się dużo lepiej. Ktoś z kompetentnych kiedyś tutaj pisał, że działanie euforyzujące utrzymuje się góra 1-1,5h, natomiast sedacyjne po 3-4h, wobec czego u wielu osób dolewka nie daje nic poza zmuleniem.
Na mnie swego czasu ładnie działało 1,6 + 1,2 po godzinie (ale to były pierwsze polewki, wtedy GBL "inaczej smakował", czekam na cieplejsze dni, lepszy humor, może to wróci?), spróbuj tak, albo 1,8 i kolejne 1,8 po 2h, tak polewałem ostatnio, jednak 3 polewka kończyła się już pewnym przysypianiem.

edyt: oczywiście nie mam pojęcia tak to działa w ciągach, od których trzymam się z daleka i nie bardzo widzę w nich sens.
  • 338 / 2 / 0
Pomijając zasadność toczonej tutaj gównoburzy to jednak pojawił się tutaj dobry text
Parathormon pisze:
Jak mnie znudzisz to ty warna dostaniesz buraku.

Jak można napisać taką bzdurę, że substancja chemiczna jest nietoksyczna, weź się nie kompromituj.
Rozjebało mnie to zdanie na długie godziny. Wszystko jest substancja chemiczną, woda też. Wszystko jest toksyczne, to dawka czyni truciznę
  • 906 / 36 / 0
Czy po przewaleniu pierwszej butelki 150ml, w ciągu kilkutygodniowym wystąpi uzależnienie fizyczne, czy mam się czego bać? Proszę o odpowiedź, bo nie mogę znaleźć stosownej informacji na ten temat :hug:
297 dni czystości (05.01)
  • 1934 / 108 / 0
czy jadac ferrari przez 5 dni , 150km na godzine spowoduje wypadek i zgine ? %-D

- jakie wczesniej lecialy depresanty jakie ilosci i jak od nich przerwa do gbla
- ile dziennie szlo ml gbla
- ile szlo ml na dawke
- co ile bylo polewane
- czy bylo lane na sen
- czy laczone z innymi depresantami

dooooo kuuuurrrwyyyyy !!! ile mozna apelowac o szczegolowe informacje ?
ja mowilem jak szukacie wrozbity to do macka z tefauenu !!!! :wall:

edit:

aaaahaa juz cie skojarzylem...
http://hyperreal.info/talk/post1555185.html#p1555185

i poprzednia strona:
http://hyperreal.info/talk/ghb-gbl-buta ... -1150.html
tam masz wyjasnienie na swoje pytanie, o ile potrafisz czytac, mysles logicznie i wyciagac wnioski.... w co watpie patrzac ze przeczytanie strony wstecz to czary i magia nie wykonywalna dla ciebie :rolleyes:
ile ty masz lat ? wogole %-D
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 906 / 36 / 0
Nie brałem wcześniej żadnych depresantów. Dziennie koło 4-5ml, ostatnimi czasy już trochę więcej. Na dawkę na początku 1.3ml, potem zwiększałem sukcesywnie aż do 2ml obecnie. Co ile było polewane? Różnie, raz przerwy kilkugodzinne, raz znowu, co godzinę polewałem. Było kilka razy lane na sen, tzn. budziłem się w środku nocy i polewałem aby zasnąć. Nie łączyłem z innymi depresantami.

Jestem pełnoletni, tak "wogole" a raczej w ogóle.

Widzisz do tej pory mi jeszcze ani razu nie pomogłeś, tylko szydziłeś, drwiłeś i ignorowałeś. Proszę tym razem o pomoc.
  • 1934 / 108 / 0
dalej mi nie napisales ile mniej wiecej szlo giebla lacznie dziennie, ale z tego co piszesz to spokojnie nic ci nie bedzie, normalne dawkowanie, jezeli od ostatniej polewki minelo 2-3 godziny i jest wszystko okej fizycznie to nie ma czym sie martwic, jezeli nie walisz 24/7 to nie ma co sie martwic, jezeli robisz polewke o godzinie x a nastepna dopiero po paru godzinach i nie ma zadnych efektow odstawiennych/uzaleznienia to nie ma co sie martwic , nie widze zadnego naduzywania w takich dawkach... to nie heroina ze pare razy wezmiesz i jestes wjebany fizycznie...

jak masz ciagoty do polskiego to wypierdalaj na forum polonistyczne :D

ja nie pomoglem ? pomoglem i to bardzo mocno, wystarczy poczytac moje posty na tym forum, na wszelkie twoje pytania odpowiedzialem juz bardzo dawno temu... :P
na co liczysz ? na korepetycje inwidualne bo jestes nowy ? nie ty pierwszy i nie ostatni wbijasz i zadajesz podstawowe banalne pytania na ktore poswiecalismy mnostwo czasu zeby dokladnie te podstawowe tematy i kwestie wyjasnic, na ktore ja i reszta kompanow z tego dzialu odpowiadalo mnostwo razy az do zrzygania i zirytowania , bo kolejnemu nie zbyt chcialo sie czytac i najpierw kupuje butle leje do mordy a potem szuka informacji...

jak mam reagowac skoro do tego chyba logiczne jest to ze jak o cos sie pytam, mam problem to podaje wszystkie szczegolowe informacje, a nie korwa - "boli mnie noga jak chodze, co to moze byc" i masz, siedz glow sie, mysl, wywroz mi z fusow co i jak , a ja w tym czasie ide sie nacpac... a do tego strone wczesniej masz zwiezla krotka odpowiedz na swoje pytanie, nawet nie trzeba szukac...

• 906 / 36 / 0
Dziękuję.

No może i były rozwiązywane takie sprawy wcześniej tylko co z tego skoro są na przykładowo 180 stronie w pierwszym zamkniętym wątku ogólnym. Jak jak mam coś takiego znaleźć. Warto by pomyśleć nad spisem najważniejszych i najpopularniejszych pytań, zrobić temat, i wtedy wiedziałbym bez pytania. Poza tym sam widzisz ile czynników wpływa na uzależnienie, i tutaj powinien być każdy potraktowany indywidualnie...

No tak tutaj nie podałem wszystkich informacji, i miałeś prawo się zirytować, ale w poprzednich postach, opisałem sprawę bardzo dokładnie, i zostałem zignorowany, a wystarczyło napisać jedno zdanie, i wszyscy bylibyśmy szczęśliwsi, a tobie by chyba nic się nie stało nie? ;-)

PS. Tak, bardzo dbam o poprawną pisownię, już wypierdalam :)
  • 1934 / 108 / 0
"No może i były rozwiązywane takie sprawy wcześniej tylko co z tego skoro są na przykładowo 180 stronie w pierwszym zamkniętym wątku ogólnym. Jak jak mam coś takiego znaleźć".- bardzo latwo, znalezc kilka wieczorow usiasc przy kawie i na spokojnie poczytac , tak robi rozsadna inteligentna osoba zanim sprobuje jakiegos nowego srodka psychoaktywnego... do tego nie ma chyba na tym forum bardziej i dokladniej opisanej, opracowanej i poznanej substancji psychoaktywnej z bardzo duzym zapleczem badan medycznych i artykulow jak GBL/GHB, masz praktycznie wszystko w jednym miejscu i to PRZETLUMACZONE NA JEZYK POLSKI... to malo ?

"Warto by pomyśleć nad spisem najważniejszych i najpopularniejszych pytań, zrobić temat, i wtedy wiedziałbym bez pytania." - byl taki temat i tam znajduja sie tylko i wylacznie pytania oraz odpowiedzi...

"Poza tym sam widzisz ile czynników wpływa na uzależnienie, i tutaj powinien być każdy potraktowany indywidualnie..." - wcale tak duzo czynnikow na uzaleznienie nie wplywa, to tylko pokazuje jak bardzo brak ci tej podstawowej wiedzy... chcesz inwidualnie ? ZAPLAC !!!!

zostales zignorowany wczesniej bo widac ze bierzes sie za cos nie majac zadnego pojecia, zadnej podstawowej wiedzy... to forum nie zwlania od myslenia, od inteligencji, szukania wiedzy i czytania, a na pewno nie ten dzial , tu nie ma poblazania dla umyslowych gimbow...

no niestety nie jest milo i nie jest fajnie, jak ktos tak podchodzi do tematu to ma pocisk i potem zal ze tu wszyscy zli... CPANIE NIE ZWALNIA OD MYSLENIA !!

edit:
ja zanim mialem butelke gbla w rekach, przeczytalem wszystkie tematy z tego dzialu po kilka razy od deski do deski... ty nie musisz... wystarczy ze zrobisz to choc RAZ :)

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.