Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 359 / 10 / 0
Na pewno nie polecam samych liści do tego mocno pociętych - zupełnie inny (zjebany) smak dymu. Lepiej trochę grubiej cięty i z pewną ilością łodyg. Chociaż pewnie wszystko zależy też od producenta.
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 823 / 11 / 1
Zrobiłem maczankę na liściach Maliny(10g), damiany (5g) i mięty (ok. 5g) i wyszła bardzo dobra w smaku i zapachu (nawet trochę zalatuje naturą, nie wiem czemu :-D ) Dym jest łagodny i nie gryzie. Liście maliny nadają puszystości całej maczance przez co bardzo dobrze ubija się w lufie. Wygląda również znakomicie. Polecam
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
  • 218 / 2 / 0
Wiecie może, które kanna nie zostawia chemicznego posmaku? Albo może inaczej, które kanna z tych poniżej zostawia najmniej tego chemicznego posmaku przy paleniu maczany ;)

- UR-144
- akb-48
- 5f-akb-48
- AB-PINACA
- AB-FUBINACA

Pomożecie?
  • 382 / 7 / 0
Wiecie jak zmniejszyć ten intensywny zapach liści szałwii lekarskiej?

Mam w szufladzie:

20g Liść Damiany z MO
50g Liść Prawoślazu [Flos]
50g Liść Podbiału [Kawon]
50g Liść Szałwii [Kawon]
10g Liść Mięty [Herbapol]

Co proponujecie z tym zrobić? Robił ktoś jakieś fajne podkłady z podobnych produktów?
Jakie proporcje?
Szałwii / Mięty na pewno mało do takiego mixa (jako dodatek zapachowo-smakowy), bo ma bardzo intensywny zapach i smak...

Ktoś pisał, żeby przegotować i wysuszyć podkład - wtedy zapach znika... Racja?
  • 823 / 11 / 1
Szałwia ma gryzący dym moim zdaniem. Ja bym dawał najwięcej damiany. Przykładowo na 50g podkładu dać 20 damiany, 10 Prawoślazu, 10 Podbiału, 5 Mięty, 5 Szałwi.

• 382 / 7 / 0
Dzięki za odpowiedź. Spróbuję zrobić takie proporcje na 1g chwilowo :-)
I czekam na dalsze propozycje - jakie proporcje, co wyrzucić, co dołożyć, itp. :-)
  • 823 / 11 / 1
A wygotowuje się po to żeby pozbyć się chlorofilu i aby dym nie był gryzący ;-)

• 142 / 1 / 0
Jako podkład podbiał-wygotowany jak wcześniej było napisane, dobrze się nabija itd. Co do "smaku, aromatu", radziłbym najpierw zrobić baze podkładową, bezsmakową z naniesionym kana a później dodował smaczków.
Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty.
Uwaga! Z decyzją poczekaj na radę bardziej doświadczonych.
  • 218 / 2 / 0
universo pisze:
Wiecie może, które kanna nie zostawia chemicznego posmaku? Albo może inaczej, które kanna z tych poniżej zostawia najmniej tego chemicznego posmaku przy paleniu maczany ;)

- ur-144
- akb-48
- 5f-akb-48
- ab-pinaca
- ab-fubinaca

Pomożecie?
Ponawiam pytanko, zależy mi na dość szybkiej odpowiedzi, bo zanim organoleptycznie to posprawdzam to łojezu ;)
  • 38 / / 0
Taka refleksja mnie naszła - zgrindowane w kraszerze herbal topy z m.ogrodu IDEALNIE nadają się do jointów... nie gaśnie, nie trzeba dodawać tytoniu, w smaku nawet smaczne (słodkie i kwiatowe), na pewno smaczniejsze niż palić z lufy, nie gryzie w gardło także... no jak dla mnie rewelacja, jeśli palić podkład nie z lufy a z jointa. ;) Tylko wiadomo, że w małym stężeniu, bo jak ktoś zrobi amadeusza w 1:20 i zrobi jointa to się poskłada po dwóch buchach. ;) A z jointa, jakie ja robię z papierosowych bletek, wychodzi na oko z 10-15 buszków. Twardo ubity, zgrindowany podkład z herbal topów. Filterki robię sam z kartoników, kartek etc. ;)
Masz dość bycia singlem? Zostań humbuckerem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.