Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1199 / 8 / 0
czy takie cos moze wystapic przy innych substancjach np. benzofuranach ?
  • 1876 / 23 / 0
wintermute pisze:
@ KRIS
DXM może spowodować napad padaczkowy (niefotunne polskie określenie) inaczej seazure, bez drgawek. polega na calkowitym wylaczeniu OUN (wypłaszczenie EEG) i wystartowaniu na nowo. najczesciej dochodzi do tego z nadmiaru bodźcow (otwarte zwrotne wychwyty dopa/serot/) oraz zaburzen (NMDA).

odczucie polega na poczatku na wzrastajacym lęku z uczuciem pisku/szumu w uszach i z tyłu/z góry głowy, przechodzi w nagłe osłabienie/konieczność położenia się. dalej pojawia się uczucie zalewania świadomości czernią (stopniowe wyłączanie ośrodków mózgu) co może dać objaw przypominający krew rozlewającą się w jamach ciała- ludzie często mylnie interpretują to jako wylew traktując nagle zasłabnięcie jako objaw utraty krwii. Nastepuje krótka utrata swiadomosci
Dlatego przestałem brać DXM bo często sie u mnie to pojawiało .
  • 199 / 2 / 0
wintermute pisze:
@ KRIS
DXM może spowodować napad padaczkowy (niefotunne polskie określenie) inaczej seazure, bez drgawek. polega na calkowitym wylaczeniu OUN (wypłaszczenie EEG) i wystartowaniu na nowo. najczesciej dochodzi do tego z nadmiaru bodźcow (otwarte zwrotne wychwyty dopa/serot/) oraz zaburzen (NMDA).

odczucie polega na poczatku na wzrastajacym lęku z uczuciem pisku/szumu w uszach i z tyłu/z góry głowy, przechodzi w nagłe osłabienie/konieczność położenia się. dalej pojawia się uczucie zalewania świadomości czernią (stopniowe wyłączanie ośrodków mózgu) co może dać objaw przypominający krew rozlewającą się w jamach ciała- ludzie często mylnie interpretują to jako wylew traktując nagle zasłabnięcie jako objaw utraty krwii. Nastepuje krótka utrata swiadomosci

Dokładnie tak samo miałem dwa razy w życiu . Padaczke z utratą świadomości i całkowity reset tego w pamięci . A cały czas myślałem , że to przez odstawke klonów i od roku truje się karbamazepiną :-/
  • 162 / 4 / 0
Czesz
Mam do was pytanko?
Co to moze byc jak kluje po prawej stronie tak jakby na samym środku żeber i czasami z tylu plecow na tej samej wysokosci?
Np jak biegam albo sie dotkne?
Bylem u lekarza (mieszkam w angli) i powiedzial ze to zoladek tylkO po tym co mu powiedziale
.
Nie wiem czy to watroba czy co? Wczesniej mnie watroba pobolewala a teraz to
Nie przeszkadza mi to jakos bardzo w dzien alr gdy zasypiam to troche o tym mysle
Teraz zwolnilem i mam detox od 10 od 6-APB i innych temu podobnym
Czasem jaram mieszanki z angielskich stacjonarek
Co to ? Gdzie mam z tym isc mieszkajac w uk w birmingham? Ci lekarze to dalny
Nie robia mi na nic badan bo mowia ze jestem za mlody a mowie im ze jadlem RC tylko oni nie wiedza ocb lol
Pomocy
  • 968 / 96 / 0
kolka
  • 162 / 4 / 0
Kolka nawet jak siedze lub leże i sie dotkne?
Zaczynam sobie wkrecac jakiegos raka pluca od mieszanek czy coś
Normalnie padam
Ten bol mnie dobija
Czasem taki sam jak lapie w sercu lub watrobie.
+plus ten zasrany snieg optyczny z ruszajacymi sie cieniami gdy skupie wzrok i ruszajace sie meble i falujace kanty scian
Padam juz
O halunach to juz wiem czemu ale ten bol w srodkowej czesci zeber to za huja nie wiem ci to?
  • 60 / 1 / 0
bizzon92 też tak miewam od ponad roku. Byłam się przepadać i wszystko jest w porządku i to jak najlepszym! Tobie też radzę.
Nieraz mnie pobolewa z przodu pod prawym żebrem, na przemian z bólem na plecach. Najgorzej jest jak mnie budzi ból pod lewym żebrem w środku nocy - promieniuje na całe ciało, że nie jestem w stanie ani drgnąć, bo kure[w]sko boli :'( Czasem miewam również takie jakby nerwobóle koło serca, trzustki (?) sama nie wiem gdzie dokładnie. Ale boli w różnych miejscach i to niekiedy tak ostro, że aż pot ze mnie spływa i jest mi słabo z bólu...
Dziwne jest to, że pół roku temu przez trzy miesiące non stop bolało mnie coś nad lewym jajnikiem i nikt nie wiedział co to. Miałam miliard USG, nawet tomografię i nic. Bolało jak się przeciągałam (takie uczucie jakby mi się miało coś zaraz rozerwać w tym miejscu) i dotykałam ;______;
Uwaga! Użytkownik Malevia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 869 / 15 / 0
u siebie zauważyłam intensywne stany lękowe, podobne do tych, które odczuwałam na zejściach po stymulantach. Nie wiem, czy łączyć to bezpośrednio z dragami, bo wcześniej także zdarzało mi się czuć wewnętrzny niepokój i lęk, ale na pewno obecnie są one silniejsze.
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 141 / 2 / 0
A więc odrzuć stymulanty, może jesteś narażona na schizofrenie a stymulanty (feta czy kot nawet) przyspieszają proces. Stany lękowe są przy nadużywaniu stymulantów więc po prostu daj sobie z nimi spokój na jakiś czas. Wiem co mówie bo jechałem na nich spory okres czasu. Oprócz lęków pojawiają się myśli samobójcze i u mnie depresja. Bądź ostrożna. Zresztą i tak zrobisz swoje.
Uwaga! Użytkownik Alkoloid Papcio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1195 / 140 / 0
prozak albo clonazepam trzeba jesc to skutecznie usuwa takie stany
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.