Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4983 / 879 / 0
Działa świetnie w tle mnie się wyższe dawki 300-450mg kojarzą z xanaxem który tak na mnie działał i według mnie pregabalina nie posiada działania rekreacyjnego za to leczniczo to miód. Bez sensu brać więcej niż 2x150mg chyba że macie cięzki przypadek i lekarz zaleci.
  • 440 / 32 / 0
^ a brałeś baklofen? chodzi mi o porownanie baklo<>pregabalina
  • 4983 / 879 / 0
Nie miałem jeszcze okazji .
  • 684 / 26 / 0
13 czerwca 2018guccilui pisze:
13 czerwca 2018lufa9999 pisze:
Witam.
Od dwóch miesięcy biorę pregabalinę, 75mg rano i wieczorem. Odstawiam też diazepam. Chciałem podnieść prege i wczoraj wieczorem wziąłem 150mg i dziś rano też 150mg. I jestem mocno ospały. Czy to przejściowe? Może przez kilka dni brać wieczorem 150mg a rano 75mg i po jakimś czasie dopiero podnieść rano? Co o tym myślicie? Ta ospałość przeszkadza mi w pracy...
W jakim celu podbiłeś pregabalinę? Nie ma absolutnie takiej potrzeby, jeśli bierzesz ją stricte do ułatwienia odstawienia benzo - zostań na tych 75 mg x2, tnij diazepam i będzie git.

Pregabalina ogólnie uspokaja, zmniejsza lęk więc i ospałośc może się pojawić. Bierzcie jak najmniejsze dawki, jeśli bierzecie ją leczniczo. Ona działa raczej "w tle", ale działa i nie ma potrzeby podbijać dawek na siłę. Działanie rekreacyjne pomijam.
Widzisz, u mnie jest tak że mam stany lękowe. Biorę kilka różnych leków a że mimo to, stany się pojawiały, to lekarz zapisał mi diazepam doraźnie. Ale ja zacząłem go szamać go nie doraźnie. Dwa miesiące, co kilka dni, brałem 80-100mg. I uzależniłem się. Teraz odstawiam ten diazepam, w tej chwili biorę 15mg i pojawiają znowu się stany lękowe. Pregabe też przepisał mi lekarz żeby łatwiej się odstawialo. Tzn ja go poprosiłem żeby przepisał bo tak mi pisali na forum, że nie da rady odstawić diazepamu bez pregi. Lekarz zalecił rano i wieczorem 150mg, ale ja zacząłem od tych 75mg. Teraz spróbuję rano 75 a wieczorem 150 i zobaczymy. Chodzi mi o to żeby te lęki jakoś uciszyć bo nie mogę redukować diazepamu. Powinienem w ostatnią niedzielę zjechać na 10mg ale nie mogę przez te lęki i tak przeciągam choć wiem że to niedobrze...
Pozdrawiam!
Paweł
  • 440 / 32 / 0
zmien diazepam na klorazepat
  • 684 / 26 / 0
13 czerwca 2018koko48 pisze:
A po co zmieniać jak mam już ten diazepam ustabilizowany. 3 miesiące już go odstawiam więc uważam że bez sensu zmieniać na inne benzo. Wytłumacz mi po co?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 366 / 36 / 6
U mnie dalej 150mg 1-1-1 , być może będzie zwiększenie na noc . Dalej nie biorę benzo ( ponad 2 msc ) :) to mój rekord . Salute :)
  • 440 / 32 / 0
13 czerwca 2018lufa9999 pisze:
13 czerwca 2018koko48 pisze:
A po co zmieniać jak mam już ten diazepam ustabilizowany. 3 miesiące już go odstawiam więc uważam że bez sensu zmieniać na inne benzo. Wytłumacz mi po co?
zeby pozbyc sie diazepamu z organizmu i szybko zredukować klorazepat>>>i byc wolnym od benzo.
dla kogos z lękami to niespecjalnie widze skuteczną i bezbolesną redukcje na samym diazepamie.
  • 5841 / 1211 / 43
Na mnie słabo działa i 600mg.
Baclofen lepszy o wiele. Czuć go po prostu.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1277 / 130 / 0
lufa9999Zwiększ pregę za szybko też zeszłeś z diazepamu schodzi się 5mg w ciągu tygodnia a nie z 80mg-100mg przejście na 15mg, Polscy lekarze przeprowadzają niestety detoksy z lat 70. Wbij sobie w wyszukiwarkę odstawienie benzodiazepin według dr Ashton , tam masz całe tabelki. różnych benzodwuazepin.
Pregabalinę możesz śmiało podbić do 450mg-600mg. Możesz dodać też baklofen jedni go chwalą drudzy nie.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.