Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 272 / 0
ludzi na których GBL działa źle jest więcej niż Ci się może wydawać, po prostu tu nie piszą bo po co?

jeśli nie zauważyłeś - w każdym wątku o popularnych substancjach jest masa ludzi spuszczających się nad zajebistym działaniem (lub dla równowagi narzekających że "magia" znikła), nic w tym wyjątkowego i masz rację, produkowanie się jest niepotrzebne, nie licz że ktokolwiek będzie ogarnięty całe życie.

Wiesz co się stało z ogarniętymi ostatnio nie? Na pewno wiesz.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1934 / 108 / 0
ja pierdole. i co to ma do rzeczy ? naprawde sie zastanawiam czasem czy to forum przyciaga takich ludzi czy to ja wybijam sie mocno po za standardowe ramy ze swoja inteligencja... :/
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 4807 / 272 / 0
nieważne, nas tu i tak nie ma, to tylko internet
  • 1934 / 108 / 0
Tracerek, jaka tolerancja rosnie szybciej ? mowisz ze szybciej rosnie tolerancja na GBL/GHB niz etanol ? ale jak do konca z tym jest ? ogolnie GHB ? czy receptory gaba-b ? a moze receptory GHB ? czy masz na mysle jako calosc ? no i skoro tak to czemu ludzie biora latami xyrem (GHB) co dziennie i praktycznie bez zadnej tolerancji bo dawka leku wciaz praktycznie ta sama.... i czemu GBL jest gorszy od etanolu ?

przestancie pierdolic pustymi frazesami ktorymi kreujecie jakies poglady ktore potem jakis swiezy osobnik lyka szukajac rzetelnych informacji :/

• 4807 / 272 / 0
przez zajebanych świeżaków nie ma teraz GBL w kraju, są jakieś pojebane opłaty żeby się gimbaza nie łapała, idź Ty w chuj
  • 906 / 36 / 0
Siema, jakiś tydzień? temu przywędrowała do mnie buteleczka z GBL. Przerobiłem już kilkanaście ml i nadal nie chce działać tak jak powinien. Przy dawkach 1.5-1.7 w kilka sekund pojawia się w głowie uczucie przyjemności. Do 10 minut w zależności czy coś jadłem pojawia się euforia, jadłem dużo kiedyś ketonów serot. i niestety nie może się z nimi równać pod żadnym względem. W dodatku niestety kręci się lekko w głowie jak po alko. Czytałem że fajnie się słucha na tym muzyki, w rzeczywistości brzmi jeszcze gorzej niż na trzeźwo. Wzrost umiejętności socjalnych? Nic się wiele nie poprawiło, jeszcze poruszam się lekko niezdarnie przez kręcenie w głowie i to obniża pewność siebie. Jedyne co się zgadza to ucieczka od problemów, po prostu w mgnieniu oka ich nie ma, nie stresuję się niepotrzebnie. Sort raczej dobry, występuje euforia, w większych dawkach nawet mocna, mimo to nie podoba mi się GBL. W dodatku takie zamulenie, jak coś robię to ok, daję radę. Ale jak już usiądę przed komputerem, to nie ma szans żebym coś zrobił. Nawet nie mam siły poszukać i odpalić muzykę, straszna bierność.

Liczyłem na empatię i rozmowność którą udaje mi się osiągnąć na ketonach, jednak bez bolesnych zjazdów. Czy po prostu GBL na mnie nie działa w ten sposób, czy muszę przerobić więcej ml?
297 dni czystości (05.01)
  • 1934 / 108 / 0
a ja liczylem na czytanie forum uzytkownikow przed probowaniem danej substancji psychoaktywnej.... zadajesz tak podstawowe pytanie ze nawet nie sprobuje ci odpowiedziec...

• 906 / 36 / 0
Nie próbuj być na siłę złośliwy, grzecznie zapytałem. Oczywiście że czytałem, i FAQ i dziesiątki tematów na temat szkodliwości, łączenia z alko, uzależnieniem itp. itd.

Czytałem o tym że GBL może zacząć działać inaczej po przerobieniu odpowiednich ilości. Nie znalazłem jednej żadnej konkretnej informacji na ten temat. Przerobiłem już trochę i stąd moje wątpliwości. Peace :-)
297 dni czystości (05.01)
  • 3900 / 245 / 13
angrybrads1 pisze:
co ty wiesz ? bo sam tworzysz bezsensowne konglomeraty, piszesz jak bys rozumy pozjadal a sam nie wiesz co jest 5 w gblu i ghb, jeszcze pare dni temu pisales jak on to na ciebie nie za bardzo dziala wiec sie nie wypowiadaj...
Hahaha przyjacielu drogi - jak widać nie tylko na mnie bo koleś z filmika ma podobnie^^. Już nie chce pisać o ludziach z mojego otoczenia równie niezadowolonych z giebla. Może niektórym tego typu nawijka kojarzy się z intelektem, ale to tylko świadczy o ich problemach z ekspresją werbalną na trzeźwo. Może są i tacy, którzy wyglądają po nim inaczej niż pan z filmiku.

Mój prywatny tip - nie angażuj się tak emocjonalnie w posty na forum, choć można mi pozazdrościć moich konglomeratów i czasem wzbudzi to u niektórych zawiść ;).

Uznam to za twoją chwilową słabość koleszko - wypij giebla i problemy ustaną :).

EDIT:
Aha, sort z Sigma-Aldrich na oświadczenie, gdybyś był ciekawy.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1934 / 108 / 0
"jak widać nie tylko na mnie bo koleś z filmika ma podobnie^^" - mowisz ? NO TO MNIE PRZEKONALES %-D
ale zaraz zaraz, czyli wiesz na stowe ze pil giebla, malo tego wiesz ze z niczym nie mieszal i nic innego nie bral nie pil ? a na ciebie dziala zle bo poprostu dziala zle a ty umiesz go NORMALNIE pic , dawkowac i przerobiles pare ml zeby organizm sie przystosowal.....

"Może są i tacy, którzy wyglądają po nim inaczej niż pan z filmiku." - noo tak bo ludzie biora GBL/GHB latami i wszyscy to widza, bo to przeciez widac, prawda ? tak jak u Pana na filmiku, tylko inni poprostu udaja ze nie widza, szef w pracy, rodzina, przyjaciele, oni WIEDZA I WIDZA ale siedza cicho.... wez skoncz :wall:

nie chce kolejnej osobie udowadniac jak gleboko jest w dupie, nikt mi za stracone nerwy nie zaplaci.... w sumie nerwy to pikus bo czas jest tu najdrozszy...

ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.