Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 847 / 282 / 0
13 lutego 2024Amunicja pisze:
@markos74 musiałbym się zagłębić w psychofarmakologię (farmakodynamikę, kinetykę, etc) obu związków a dawno w tym nie siedziałem, więc nie dam Ci konkretnie szczegółowej odpowiedzi. Na samej wiki widzę, że pozmieniali sporo. Rasagilina ma więcej skutków ubocznych (jest lekiem starszej generacji) i nie wiem jak łączenie ze stimami (selegilina spoko się łączy z nimi tworząc coś na kształt quasi-synergii).

Edyta: przy łączeniu rasagiliny ze stymulantami zachowałbym szczególną ostrożność, coś mi podpowiada że przy takim mixie może dojść do przełomu nadciśnieniowego.
Tylko, że inhibicja DAT i NET w połączeniu z inhibicją iMAO (w tym samym czasie) wywala kosmicie tolerkę na te pierwsze. Badania gdzieś widziałem.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 9298 / 1806 / 2
@Hash_Oil ale stosowane osobno to iMAO obniżają tolerke na NDRi i DRi ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 847 / 282 / 0
@Stteetart
Raczej nie. Same iMAO zwiększają tylko poziom MAO. iMAO + NDRI zwięszksza poziom MAO i akceleruje syntezę białek wychwytu zwrotnego (ich poziom rośnie szybciej niż przy stosowaniu samych NDRI). No a samo podbicie dopaminy tylko downreguluje receptory, tylko jest w miarę powolny proces. Dużo szybciej następuje wyczerpanie buforów jonowych, które tak w zasadzie odpowiadają kaskadę intrakomórkową, którą indukuje aktywacja poszczególnych receptorów.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 1752 / 239 / 0
Bardzo dobrze podbija działanie metylofenidatu ,pea ,i kokainy.
  • 693 / 435 / 0
A stosował ktoś naprzemiennie?
Powiedzmy 1 tydz Sele, 1 tydz MPH.
Czy ma to sens?
Uwaga! Użytkownik tosieniedzieje nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 315 / 101 / 3
@tosieniedzieje
Proszenie się o zgon.

Tutaj masz ulotkę metylofenidatu:
https://gemini.pl/medikinet-methylpheni ... p187471-rx
a tutaj selegiliny:
https://gemini.pl/segan-selegilini-hydr ... p175681-rx

Przeczytaj oba dokumenty uważnie zanim przyjdą Ci kolejne radosne pomysły do głowy.
  • 110 / 29 / 0
2 aptekach nie ma, na cebuli już się pierdolę tydzień i jeszcze nie ogarnąłem etapu w którym mogę napisać do chyba jedynej osoby która ją ma. Pomoże ktoś?
  • 88 / 7 / 0
Już któryś miesiąc nie widzę tego w żadnych aptekach nawet internetowych, wie ktoś o co chodzi? Wycofują to? Dostałem info ze da się to kupić u pewnego sprzedawcy nootropow z allegro pisząc mu na priv, ma to sens?
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 29 / 0
Odpisał producent że pod koniec marca niby ma być ale termin może jeszcze ulec zmianie. Juz było walkowane kilka stron temu
Jak byś coś się dowiedział nt tego od allegro to napisz pw.
Na cebuli chyba tylko jeden ma, ale żeby do niego napisać to trzeba spełnić warunki których ja jeszcze nie spełniam.
Poza tym monero tak poszło w dół że chuj wie czy teraz kupować czy nie
  • 110 / 6 / 0
Czy wg Was Selegilina ma działanie przeciwlękowe? Moim największym problemem są silne zaburzenia lękowe oraz depresyjne. Jakiś rok temu lekarz zapisał mi ją na próbę, ale wziąłem dosłownie dwie tabletki, ponieważ miałem po niej coś w rodzaju ataku paniki i mocne podbicie lęku na kilka dni. Nie wiem na ile to był realny efekt selegiliny i korci mnie druga próba z tym lekiem.
Ktoś ją stosował przeciwlękowo? Czy raczej lęk podbija?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).