Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 100 / 4 / 0
Niestety wielu z tych, którzy zaczynali z jedną kreską na tydzień nie kończy w ten sam sposób, sam pamiętam jak kolega-diler śmiał się z ilości jakie brałem a teraz są one 5-10razy większe, no i wtedy brałem raz na 2 tygodnie a teraz co weekend spore zaopatrzenie, które i tak z reguły kończy się we wtorek
Uwaga! Użytkownik walkmanowiec nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 387 / 0
Można twierdzić, że PST Cię w jakimś stopniu ratuje. Uzależnieni od opiatów rzadziej popadają w uzależnienie od stymulantów, jednak jest to możliwe. Nawet jeśli nie jesteś psychicznie uzależniony od amfetaminy to branie jej w ciągu zawsze będzie zostawiało rysę na psychice. Tak jak piszesz - jak wpadniesz w ciąg, to nie jesteś w stanie skończyć, aż nie dojdzie do wyczerpania fizycznego, a to już niestety może się odbić na Twoim zdrowiu. Nie mówię, że teraz, ale w przyszłości owszem. Każda wyćpana ilość amfetaminy może być mniej lub bardziej toksyczna dla organizmu. Plus dla Ciebie za to, że potrafiłbyś pogodzić się z myślą, że nie będziesz jej ćpać, gdyby doszło do takiej sytuacji, ale to podejrzewam wynika z tego, co napisałam w pierwszym i drugim zdaniu. Wyżej postawiłeś zupełnie inne substancje.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 56 / 0
Moim zdaniem jeśli kolega wpada w ciąg który trudno jest mu skończyć to już jest psychicznie uzależniony. A co do uzależnienia od stymulantów wśród opiatowców to wcale nie jest tak różowo, chyba większość z nich łączy stimsy z opio i robią coś w stylu speedballa
  • 41 / 1 / 0
Mam dosyć tego zmienia to twoje życie niedo pomyślenia z pozytywnego fajnego ziomka zrobiłeś się człowiekiem nie mającym nigdy siły na nic, nic ci się nie chce a na noc zawsze wychodzisz i nie wracasz na to znajdujesz czas i energie poświecasz się temu ale prawdziwemu zyciu już nie, zostawmy to gówno.
  • 221 / 1 / 0
@up
do kogo to było? do samego siebie?
Uwaga! Użytkownik mietowy2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / 1 / 0
mietowy2 pisze:
@up
do kogo to było? do samego siebie?
Tak :D No czasami się zdarza mieć rózne formy przekazu do samego siebie :)
  • 221 / 1 / 0
spoko, ja sobie kupilem fajna biala tablice 170x120 (w formie naklejki na ścianie z motywami) i piszę do siebie, także luz ;)
Uwaga! Użytkownik mietowy2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / 1 / 0
Polecam zjarać się jak szalony otworzyć worda i pisać. Najlepsza terapia :)
  • 221 / 1 / 0
mi mj uświadamia głebokie przekonania, których na co dzień nie dostrzegam, które rodzą określone emocje, których nie rozumiem :)
  • 53 / / 0
Bralem amfetamine w srednio-wysokich ilosciach. Srednio w 4 dni szlo mi od 4 do 7 gram. Byl to ciag ok. 4-5 miesieczny. I mysle, ze amfa jako tako nigdy mnie nie uzaleznila, bralem tylko dlatego, ze mialem dosc fizycznie wymagajaca prace. Na poczatku sprawdzala sie bardzo dobrze, jednak po czasie wiadomo, ze odbilo sie to na zdrowiu - szczegolnie psychicznym.

Rzucic amfe akurat w moim przypadku bylo dosyc latwo. Ale moze to dlatego, ze zjebala mi podczas tego krotkiego okresu zycie. Wiec stala sie moim wrogiem :)

Choc i tak pozniej do niej wrocilem, powtornie ciag 6-7 miesieczny, ale juz w miejszych ilosciach. Co mnie zaskoczylo to to, ze bardzo szybko powrocily negatywne symptomy (paranoje itp).

Od tamtej pory zero bialego proszku w nosie. I raczej nie zamierzam do niej wrocic.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.