20 października 2017hess pisze:Z tego co wiem to przy granicy z czechami (np. w Legnicy) speeda nie ma, albo jest bardzo mało, a dominuje meta.19 października 2017Mendeleev pisze:
jak duzy jest popyt na piko u nas, od bałtyku po tatry. I czy"czysto hipotetycznie" opłaca sie to komus gotować w polszy?
I opłacać się na pewno opłaca bo przebitka jest dużo większa, bo gram mety to jest 150, do nawet 200 pln.
W sumie krajówkę gonią strasznie rozrzedzoną więc zarobek też jest.
A i dobre źródło mety sprzedaje kryształy, w których praktycznie nie ma domieszek, o co bardzo cieżko przy amfie.
(tak, tak mowię o handlarzach narkotykami w polsce)
Chemików Ci u nas dostatek, daj sprzęt i materiały o syntezie piko, studentowi który miał piątke z laboratorium chemii organicznej i Ci ugotuje coś zadowalającej jakości po paru próbach, nie mówiąc już o typach kończących konketnie samą specjalizacje ch. organicznej. A po drugie nadal pozostaje import.
Jednakże, (gdybam) uznąjąc Twoją teorię jako w 100% słuszną, zacznij reklamować piko w Polsce a ja już zabieram sie za gotowanie. Tylko pierdolnij jakiś dobry PR a nie tandetne smyczki i kubki do kawy z napisami I LOVE piko
Goście tym zajmujący się mają obcykaną produkcję zwykłego speeda, jest popyt, rozdrobnią to i hajsy niezłe to po co jakieś zmiany.
21 października 2017eliot pisze: @Mendaleeev no tak mi się powiedziało po złości. No to powiedz mi dlaczego gangi polskie nie produkują methy w takim razie? Ja powiedziałem co wiedziałem i jak ja myślę że może być, teraz ty powiedz czemu tak jest według ciebie? Tylko proszę mi nie mów tylko że nasi gangsterzy są tacy humanitarni i nie chcą niszczyć nas methą bo jebnę śmiechem, bo już gdzieś ten durny argument słyszałem i wszystko może być tego przyczyną ale na pewno nie to, że gangsterzy martwią się o nasze zdrowie. ;)
co do humanitarności ten durny argument słyszałeś pewnie w kontekście Japoni i Yakuzy, tam rzeczywiście zachodzi takie zjawisko. W Japoni nawet politycy czy mafiozi są honorowi, przypomnę Ci przykład japońskiego polityka który przez godzinę okładał siępo ryju płącząć i przepraszając cały naród za hańbę jakiej się dopuścił: wydał niewielką sumę dolarów na obiad z państwowych pieniędzy.
Moim zdaniem nie ma na to popytu, ludzie nie chcą poprostu tego ćpać.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Produkują, ale według mnie Polska jest takim samym chujowym targetem jak w przypadku mefedronu i lepiej sprzedać ją za granicę.
Nie @Mendeleev ten głupi argument przytoczył tu na forum ktoś w jakimś wątku o mecie, i to nawet więcej niż jedna osoba go użyła z tego co pamiętam.
Moim zdaniem nie ma na to popytu, ludzie nie chcą po prostu tego ćpać.
@ledzeppelin2 Nie wiem jakie są koszty produkcji methy, chyba muszą być wyższe niż fety, (to też może być jeden z powodów dla których nasi tego nie robią, no i może dostępność efedryny? ) ale mimo to gram methy kosztuje koło 200 zl a gram 15 % amfetaminy 30 zł. Ja nie wiem, ja tu logiki nie widzę, no ale jak mówię, jebane dopalacze po 20 zł które Polacy tak namiętnie żrą, się do takiego stanu rzeczy mocno przyczyniają.
22 października 2017eliot pisze: @Pandemia87Większej głupoty nie słyszałem dawno. Z jednym się zgodzę, z stwierdzeniem "według mnie". Jak w przypadku mefedronu? Polska jest świetnym rynkiem docelowym dla mefedronu, tylko nikt go w Polsce nie produkuje. No nie, nie nikt, ale procent produkcji bo produkują amfetaminę no i te jebane dopalacze sprowadzane z grosze z Chin, których gram w detalu kosztuje 20 zł i prze które nic się nie opłaca a ludzie i tak to żrą, więc na huj się strać. Z methą jest to samo, gówno produkują, huja produkują. Żadnej masowej produkcji opanowanej przez gangi nie ma. Będzie "kilku" domorosłych chemików ale to jest skala mikro i produkcja taka idzie na mini skalę, do znajomych, a nie na cały polski rynek. Gangi polskie nie produkują metamfetaminy, przynajmniej nie na ten moment.Produkują, ale według mnie Polska jest takim samym chujowym targetem jak w przypadku mefedronu i lepiej sprzedać ją za granicę.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.