Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1392 / 10 / 0
Krzychu1204 pisze:
Czy moge wsypać wszystkie kanna do acetonu czy musze kazdy kanna z osobna?
A jak Ci się wydaje, tak na logikę?
Krzychu1204 pisze:
I czy tytoń (sklepowy) musze przegotować czy nie trzeba?
What? :nuts: Po co miałbyś go przegotowywać?
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 218 / 2 / 0
Cześć wszystkim :)

Mam taki mały problem. Zrobiłem maczankę z 50g podkładu, ale wyszła mi za słaba. Teraz chciałbym ją "domoczyć" da radę? Wiem, że to głupie pytanie ale wolę się upewnić. Jeśli rozpuszczę w spirycie jeszcze trochę kanna i nasączę wszystko jeszcze raz, to czy przy nasączaniu, z podkładu nie "wylecą" tamte poprzednie kanna? Albo czy całość przez taki zabieg, w efekcie nie straci na mocy jeszcze bardziej?
  • 359 / 10 / 0
@up
Spokojnie możesz "domaczać".
Co z tego,że kanna znów rozpuści się w spirycie, przecież i tak go odparujesz.
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 218 / 2 / 0
Racja. Dzięki!
Ale pewnie jakieś straty będą bo znów się poosadza na słoiku.
  • 359 / 10 / 0
To akurat jest nieuniknione
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 1392 / 10 / 0
I praktycznie nieistotne.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 99 / / 0
próbował ktos dodawac jakies olejków etrycznych o zapachu cannabis do maczany?
ktos moe jakis polecic, bo znalazlem jedne na allegro w cenie 4zł i na innej stronie naturalny olejek za 70zł/5ml, zdajcie relacje jak to smakuje pachnie
  • 218 / 2 / 0
guch699 pisze:
próbował ktos dodawac jakies olejków etrycznych o zapachu cannabis do maczany?
ktos moe jakis polecic, bo znalazlem jedne na allegro w cenie 4zł i na innej stronie naturalny olejek za 70zł/5ml, zdajcie relacje jak to smakuje pachnie
Mam takie cudo:
http://allegro.pl/olej-z-konopii-indyjs ... 70643.html

Eteryczne to nie jest, może też i dlatego nie pachnie w ogóle.
  • 1392 / 10 / 0
:nuts: Równie dobrze mogłeś kupić olej słonecznikowy w spożywczaku i spodziewać się tego samego. %-D
  • 218 / 2 / 0
Czego? Że poprawi stan skóry? To nie było kupione z myślą o zapachu. Ot małe info, że jeśli ktoś szuka zapachu to nie tędy droga :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.