Ile Mg promatezyny brać do 150mg a ile do 240mg?
Czy prometazyne brać od razu razem z kodeiną czy kilka minut/godzin przed?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)
Jednakże z apetytem na więcej.
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
17 kwietnia 2025DobryWujas pisze: Ja wróciłem do kodeiny w formie płynnej. Powiem Wam, że uczucie jest tak piękne i tak się wczoraj i dzisiaj naćpałem. Chodzę dzisiaj po prostu szczęśliwy.
Jednakże z apetytem na więcej.
17 kwietnia 2025furyofpatientman pisze: @SzybkiStachu Wez se 3 tabletki, na forum mowia ze przed kodeina z pol godziny ale ja czasem spozywalem jednoczesnie
@DobryWujas: na początku myślałem, że chodzi o Antidol, jednak później doczytałem. Po co tabsy Thio (bo zakładam, że to bierzesz) trzymać 15 min w wodzie ? Zalać letnią i rozpuszczą się dość szybko, minuta, może dwie i można pić. Smacznego
Co do samego wzmacniania: poczytajcie sobie jakie metabolity daje kodeina (nie, nie tylko morfinę i glukoriany) a dopiero kmińcie "dlaczego to nie działa". To tak jakby robić przegląd samochodu i zacząć a zarazem skończyć na filtrze oleju, podczas gdy w silniku coś stuka. Ot taka metafora.
Swoją drogą nektar z czerwonego grejfruta faktycznie trochę wzmacnia oraz wydłuża fazę, ale lekko zmienia profil działania na bardziej płaski, lecz nie płytki. Ciężko to opisać słowami. I nie każdemu ten profil może się spodobać, niektórzy wolą konkretne ugrzanie niż momentami zastanawianie się "czy dalej jestem zgrzany". Co do tego soku - mam podejrzenia, że ma to związek z tym co podlinkowałem wyżej.
^up: tyle cukru nie zbija Ci fazy po kodzie ? Ogólnie słodkie rzeczy nie zbijają Ci ugrzania ?
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Po prostu moje założenia dotyczą zimnej wody, maksymalnie temperatury pokojowej. W takiej najczęściej rozpuszczam. Raz sprawdziłem czas i praktycznie z ręką na zegarku czas wynosił 15 minut. Wiadomo im cieplej tym rozpuszczanie też zachodzi szybciej.
Tak, to wszystko założenia dla Thiocodinu. Czasami zapominam, że istnieją inne preparaty niż Thiocodin i Antidol. Po prostu prócz tych dwóch to Neoazariny użyłem raptem 3-4 razy w życiu. Nurofenu + nigdy. Już częściej solpadeine max zdarza mi się jeść. Ale to już stricte przeciwbólowo.
W ogóle zastanawiam się powoli nad redukcją paroksetyny do 10mg. Jeśli mój stan psychiczny będzie ok to z powodów głównie finansowych będę się zastanawiał nad przejściem na tramadol w dawkach do 400mg.
UWAGA! MIX POTENCJALNIE ŚMIERTELNY! ZAGROŻENIE ZS! NIE POWTARZAJ!
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.