Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 139 / 12 / 0
Czasem wraca błogie grzanie, nawet w ciągu. Jak? Kiedy? tu chyba raczej trzeba użyć astrologii a nie biologii normalnie. Te wszystkie wzmaczniacze i inne rytułałyvto bardziej magia niż biologia coś tak czuje.
  • 7 / 1 / 0
Siemanko. Mam do was pytanie, kodeinę biorę już dosyć sporo czasu, dawki z reguły 150mg, czasami 240mg które działają na mnie zadowalająco. Wczoraj wyrwałem od lekarza diphergan 25mg (prometazyna). Moje pytania to:
Ile Mg promatezyny brać do 150mg a ile do 240mg?
Czy prometazyne brać od razu razem z kodeiną czy kilka minut/godzin przed?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)
  • 593 / 82 / 0
@SzybkiStachu Wez se 3 tabletki, na forum mowia ze przed kodeina z pol godziny ale ja czasem spozywalem jednoczesnie
Jestem dość trudny.
  • 1020 / 244 / 0
Ja wróciłem do kodeiny w formie płynnej. Powiem Wam, że uczucie jest tak piękne i tak się wczoraj i dzisiaj naćpałem. Chodzę dzisiaj po prostu szczęśliwy.

Jednakże z apetytem na więcej.
  • 112 / 9 / 0
kodeina w formie plynnej nie brzmi smacznie, ale kusi sprobowac. Co polecacie dla zabicia smaku? Czy wy juz sie po prostu przyzwyczailiście do tego smaku?
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 7 / 1 / 0
17 kwietnia 2025DobryWujas pisze:
Ja wróciłem do kodeiny w formie płynnej. Powiem Wam, że uczucie jest tak piękne i tak się wczoraj i dzisiaj naćpałem. Chodzę dzisiaj po prostu szczęśliwy.

Jednakże z apetytem na więcej.
O jakiś konkretny syrop ci chodzi?
  • 1020 / 244 / 0
Żaden syrop @SzybkiStachu. Po prostu wrzucam tabletki do butelki wraz z minimalną ilością wody/innego płynu. Ale polecam wody, bo nie zamaskujesz niczym smaku sulfogówna. Shake and bake. Trwa to około 15 minut po czym tabletki się rozpadają. Możesz też przyśpieszyć ten proces miażdżąc tabletki wcześniej na jebany pył po czym rozpuszczając je w szklance z wodą. Metoda ta szybciej uzależnia, bo uderzenie jest mocniejsze.
  • 139 / 12 / 0
Neoazarina też się rozpuszcza. IMO najlepiej klepie mix Neo z Thio. Paka tego i paka tego nie ważne czy duża czy mała. Nie wiem czemu. Pewnie optymalna dawka tymianku jest gdzieś w 15 tabletkach Neo. Chlup w dziub i już. Lepsze od gryzienia, fuj. Choć to u mnie rytualne skrzywienie, że picie miło mi sie kojarzy bo jestem suchym alkusem. Czas skińczyć z podróbami coca coli bo ostatnio zawsze doje butle 1.5l do kody hehe z mojej ulubionej szklanki do chlania.
  • 2974 / 256 / 0
17 kwietnia 2025furyofpatientman pisze:
@SzybkiStachu Wez se 3 tabletki, na forum mowia ze przed kodeina z pol godziny ale ja czasem spozywalem jednoczesnie
3 tabletki to za dużo, nie dość, że się zwarzywi jak po TLPD i dzień będzie chodził do tyłu, to jeszcze z odczucia zgrzania nici.

@DobryWujas: na początku myślałem, że chodzi o Antidol, jednak później doczytałem. Po co tabsy Thio (bo zakładam, że to bierzesz) trzymać 15 min w wodzie ? Zalać letnią i rozpuszczą się dość szybko, minuta, może dwie i można pić. Smacznego %-D

Co do samego wzmacniania: poczytajcie sobie jakie metabolity daje kodeina (nie, nie tylko morfinę i glukoriany) a dopiero kmińcie "dlaczego to nie działa". To tak jakby robić przegląd samochodu i zacząć a zarazem skończyć na filtrze oleju, podczas gdy w silniku coś stuka. Ot taka metafora.
Swoją drogą nektar z czerwonego grejfruta faktycznie trochę wzmacnia oraz wydłuża fazę, ale lekko zmienia profil działania na bardziej płaski, lecz nie płytki. Ciężko to opisać słowami. I nie każdemu ten profil może się spodobać, niektórzy wolą konkretne ugrzanie niż momentami zastanawianie się "czy dalej jestem zgrzany". Co do tego soku - mam podejrzenia, że ma to związek z tym co podlinkowałem wyżej.

^up: tyle cukru nie zbija Ci fazy po kodzie ? Ogólnie słodkie rzeczy nie zbijają Ci ugrzania ?
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 1020 / 244 / 0
@Amunicja
Po prostu moje założenia dotyczą zimnej wody, maksymalnie temperatury pokojowej. W takiej najczęściej rozpuszczam. Raz sprawdziłem czas i praktycznie z ręką na zegarku czas wynosił 15 minut. Wiadomo im cieplej tym rozpuszczanie też zachodzi szybciej.

Tak, to wszystko założenia dla Thiocodinu. Czasami zapominam, że istnieją inne preparaty niż Thiocodin i Antidol. Po prostu prócz tych dwóch to Neoazariny użyłem raptem 3-4 razy w życiu. Nurofenu + nigdy. Już częściej solpadeine max zdarza mi się jeść. Ale to już stricte przeciwbólowo.

W ogóle zastanawiam się powoli nad redukcją paroksetyny do 10mg. Jeśli mój stan psychiczny będzie ok to z powodów głównie finansowych będę się zastanawiał nad przejściem na tramadol w dawkach do 400mg.

UWAGA! MIX POTENCJALNIE ŚMIERTELNY! ZAGROŻENIE ZS! NIE POWTARZAJ!
Zablokowany
Newsy
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.