Ostatnio pojawilo sie na forum troche negatywnych opinii nt. paczkomatow i niestety przekonalem sie o tym na wlasnej skorze. Paczke wyslal w czwartek i na trackingu stoi, ze zostala dopiero wczoraj wyslana z oddzialu. Pewnie dopiero w poniedzialek bedzie najwczesniej, ale przy tym tempie obawiam sie, ze moze byc we wtorek. Zawsze paczki od niego przychodzily w 24h, czasem nawet szybciej. Duze rozczarowanie.
Ja od SS biorę z reguły tą standardową przesyłkę z Poczty Polskiej i dochodzi na następny dzień po wysyłce :D Chyba, że mnie nagli to dla bezpieczeństwa kurier.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
Z mieszania kompozycji i innych ziół mogę polecić:
2v2 + heimia salicifolia ekstrakt - wzrasta psychodela
2v2 + klip dagga ekstrakt + heimia salicifolia ekstrakt - jeszcze większe podbicie psychodeli :)
2v2 + kanna ekstrakt - wyraźne wzmocnienie "fazy"
2v2 + kanna ekstrakt + odrobina tytoniu - kompozycja robiła się naprawdę konkretna :)
/ OFFTOP: 420alldaylong, napisz więcej proszę o paleniu D. cabrerana, ten temat też jest ciekawy. :)
- A dziękuję, doskonale :-)
Z tych Kompozycji co obecnie są dostępne to szczególnie polecam "1v2" i "2v2" :D Jak miałeś 2-3 miesięczną przerwę to będziesz miał dobrze ;)
I zgadzam się, Heimie, Klip daggę jak i kannę świetnie jest domieszać sobie do Kompozycji, btw Heimia ma wyjebisty aromat.
Diplopterys to już nieco inna bajka, działa jak tryptamina (jeśli się nie mylę to siedzi tam 5-MeO-DMT), najlepiej zarzucić wcześniej jakieś MAOi, wypić wywar z Diplopterys i potem dopalać z bonia razem z "2v2", kurwa polecam
1. Jaką kompozycje polecacie osobie, która rzuciła zioło, a od czasu do czasu ma potrzebę w ramach relaksu się dobrze odprężyć w podobnym do mj stanie (nie ma być mocne, ale żeby to nie było placebo), typowo na lekki czillout.
2. Piszecie, że niektóre kompozycje są psychodeliczne, co przez to rozumiecie? Chętnie bym sprawdził coś psychodelicznego, ale niezbyt orającego dziwnymi myślami, w sensie żeby to nie tworzyło jakiś fobii i manii ;)
PS. mj nie palę głównie z powodu tego iż dziwnie czuje po tym serce, tak jakbym miał jakiś kamień pod cycem. Czy te mieszanki zwiększają akcje serca?
Co do dolegliwości, u mnie nie występują żadne, na pewno nie problemy z serduchem. Chyba nigdy po etno nie miałem zauważalnych problemów, bynajmniej nie dostrzegłem ich. Można dorzuć również bardziej popularne zioła, jak melisa czy waleriana - nie przekreślałbym ich, to też działające etno.
ad.2 No... Psychodeliczne to psychodeliczne ;) Zmieniają lekko myślenie, postrzeganie świata. OEV-ów raczej nie uświadczysz ale niektórzy donosili o CEV-ach. Niedoświadczonych Komnpozycja "2v2" potrafiła porobić za mocno :> Próbuj więc "1v2" albo "1".
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.
Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.