Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1130 / 48 / 0
Zamowilem troche 2v2 ostatnio. Na stronce nie ma zadnego info o istnieniu tych dwoch rodzajow tego kompo. Nie chcialo mi sie dopytywac szamana, wiec pewnie cholera wie, ktora mi rzuci. Roznia sie jakos wizulanie, zebym mogl rozpoznac?

Ostatnio pojawilo sie na forum troche negatywnych opinii nt. paczkomatow i niestety przekonalem sie o tym na wlasnej skorze. Paczke wyslal w czwartek i na trackingu stoi, ze zostala dopiero wczoraj wyslana z oddzialu. Pewnie dopiero w poniedzialek bedzie najwczesniej, ale przy tym tempie obawiam sie, ze moze byc we wtorek. Zawsze paczki od niego przychodzily w 24h, czasem nawet szybciej. Duze rozczarowanie.
  • 1203 / 21 / 0
Dostaniesz "2v2" 1 zapewne, ta będzie też najprawdopodobniej wersją ostateczną póki co.
Ja od SS biorę z reguły tą standardową przesyłkę z Poczty Polskiej i dochodzi na następny dzień po wysyłce :D Chyba, że mnie nagli to dla bezpieczeństwa kurier.
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 82 / 5 / 0
420alldaylong, czy mógłbyś napisać nieco więcej o połączeniu kompozycji 1 oraz l-teaniny? Ostatnio zamówiłem tę drugą i jestem nawet ciekaw jak to może się komponować. Może się skuszę na kompozycje, ostatni raz to sporo przed nowym rokiem próbowałem. :)
Z mieszania kompozycji i innych ziół mogę polecić:
2v2 + heimia salicifolia ekstrakt - wzrasta psychodela
2v2 + klip dagga ekstrakt + heimia salicifolia ekstrakt - jeszcze większe podbicie psychodeli :)
2v2 + kanna ekstrakt - wyraźne wzmocnienie "fazy"
2v2 + kanna ekstrakt + odrobina tytoniu - kompozycja robiła się naprawdę konkretna :)
/ OFFTOP: 420alldaylong, napisz więcej proszę o paleniu D. cabrerana, ten temat też jest ciekawy. :)
- Jak się pan czuje?
- A dziękuję, doskonale :-)
  • 1203 / 21 / 0
Itsyrek, l-teanina działa na mnie delikatnie uspokajająco i nootropowo, dzięki temu więcej pamięta się z zabawy, zarzucasz pod język i czuć działanie po ok 30-40min i trwa tak gdzieś do 4h.
Z tych Kompozycji co obecnie są dostępne to szczególnie polecam "1v2" i "2v2" :D Jak miałeś 2-3 miesięczną przerwę to będziesz miał dobrze ;)
I zgadzam się, Heimie, Klip daggę jak i kannę świetnie jest domieszać sobie do Kompozycji, btw Heimia ma wyjebisty aromat.

Diplopterys to już nieco inna bajka, działa jak tryptamina (jeśli się nie mylę to siedzi tam 5-MeO-DMT), najlepiej zarzucić wcześniej jakieś MAOi, wypić wywar z Diplopterys i potem dopalać z bonia razem z "2v2", kurwa polecam %-D
  • 125 / / 0
Chciałbym kupić dwie różne kompozycje.

1. Jaką kompozycje polecacie osobie, która rzuciła zioło, a od czasu do czasu ma potrzebę w ramach relaksu się dobrze odprężyć w podobnym do mj stanie (nie ma być mocne, ale żeby to nie było placebo), typowo na lekki czillout.
2. Piszecie, że niektóre kompozycje są psychodeliczne, co przez to rozumiecie? Chętnie bym sprawdził coś psychodelicznego, ale niezbyt orającego dziwnymi myślami, w sensie żeby to nie tworzyło jakiś fobii i manii ;)

PS. mj nie palę głównie z powodu tego iż dziwnie czuje po tym serce, tak jakbym miał jakiś kamień pod cycem. Czy te mieszanki zwiększają akcje serca?
  • 46 / 2 / 0
W temacie znajdziesz dużo relacji na temat każdej z kompozycji. Nie będę powielał informacji. Relaks, odprężenie to kompozycja 3. Potoku złych myśli, fobii nie zaświadczysz, ponieważ nie myśli się o niczym, taki "pusty" chillout, odmóżdżenie po ciężkim dniu. Typowo plenerowo-leżakowa kompozycja. :) Kompozycja 1 i 2 dla niezaznajomionych może wydać się mocna, ale też bez przesady, kwestia obycia. Ja osobiście celuje w te drugie. Możesz spróbować poprosić o rozbicie opakowania 3g na próbki np. po 1g każdej z kompozycji skoro będzie to pierwsze Twoje zamówienie. Z reguły idzie się dogadać. :)Do tego dochodzą inne roślinki (głównie ze składu kompozycji) klip dagga, kanna, combretum, hemia, damiana, Maconha Brava itd. Pomimo, że w Polsce trochę nam przykrócili etnobotanike idzie znaleźć jeszcze coś ciekawego. Trzeba poznać każdą z roślin osobno i trochę lektury (forum wystarczy). Zaznaczyć można, że ekstrakty są zawsze mocniej wyczuwalne niż sam susz.
Co do dolegliwości, u mnie nie występują żadne, na pewno nie problemy z serduchem. Chyba nigdy po etno nie miałem zauważalnych problemów, bynajmniej nie dostrzegłem ich. Można dorzuć również bardziej popularne zioła, jak melisa czy waleriana - nie przekreślałbym ich, to też działające etno.
  • 1203 / 21 / 0
rastafaray, ad.1 Kompozycja nr "3".
ad.2 No... Psychodeliczne to psychodeliczne ;) Zmieniają lekko myślenie, postrzeganie świata. OEV-ów raczej nie uświadczysz ale niektórzy donosili o CEV-ach. Niedoświadczonych Komnpozycja "2v2" potrafiła porobić za mocno :> Próbuj więc "1v2" albo "1".
  • 785 / 16 / 0
Jaka mieszanka ziolek na sen polecicie ?
  • 1203 / 21 / 0
Waleriana, melisa, szyszki chmielu, ashwagandha, korzeń goryczki, serdecznik, dziurawiec, l-teanina, lawenda, pasiflora (no i najlepiej łączyć z melatoniną ale to nie ziółko).
  • 125 / / 0
dzięki za odpowiedz. zamawiam w takim razie 3ke i 2jke. kiedys zamowilem bodajze 1ke ze 2-3lata temu. pamietam ze mnie ujarala jak dziki bąk.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.