Po pierwsze daje możliwość sterowania temperaturą co do stopnia w przedziale od 160 do 240 C, co przy cenie < 300 zł nie jest standardem. Nawet droższe waporyzatory posiadają kilka predefiniowanych temperatur do wyboru. Jakość pary jest bardzo dobra (choć nie mam porównania z innymi) i mi już udaje się ściągać naprawdę imponujące chmury (choć daleko im do tych, które ludzie na jutubie ściągają z vap cap'a).
Jest banalnie prosty w obsłudze i utrzymaniu. Rozebranie go, wyczyszczenie i złożenie to bułka z masłem.
Polecam od razu zakupić litr alkoholi izopropylowego, bo czyści doskonale, a dokładne czyszczenie prędzej, czy później będzie konieczne.
01 września 2020patrykokz pisze: Witam. Próbował ktoś może jakoś zrobić tłoka z waporyzatora? Posiadam fenix mini i od dłuższego czasu myślę jak by to zrobić :D
03 marca 2021amatokono pisze: Moim zdaniem najbardziej udane waporyzatory w rozsądnych cenach robi Boundless. Nie mówię tu o najtańszych modelach CFC, bo to kondukcyjne wapki, które nie dają odpowiednich chmur. Boundless produkuje dobre hybrydowe wapki, które kosztują ok 600pln. Największym wymiataczem jest model Boundless Tera. Jest konwekcyjnym wapkiem, który daje naprawdę duże chmury przy długich wdechach. Do tego jest waporyzatorem on-demand, co jest fajną sprawą. On kosztuje w okolicach 800 ale moim zdaniem warto. Produkuje dużo więcej pary niż Mighty (ok1200PLN). https://vaporroom.pl/kategoria-produktu ... boundless/
Niestety konsystencja i lepkość nie pozwalała w żaden sposób tego zebrać. Może gdybym zamroził....
Ten miodek nie śmierdzi i nie brzydzi mnie, jak smoła z lufy / bonga. Podejrzewam, że ma konkretne pierdolnięcie.
Drugi pomysł, jaki przyszedł mi do głowy, to wydychanie pary do balonika. Na koniec sesji zrobić 1 potężny wdech z tego, co się uzbierało. Jutro idę kupić baloniki : D
I jak się to wapuje? Jak ze smakiem i mocą? Ja też dziś próbowałem taka metalową wykałaczką, którą dostałem w zestawie do przetykania ustnika, ale jakoś słabo to szło i skończyło się na kąpieli w IPA.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.