4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1521 / 73 / 0
Cierpliwości, to nie oranżadka w proszku, nie pozwalasz reakcji się dokończyć i brudy nie są na tyle duże i w pełni wytrącone by pozostać na filtrze.
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2013 przez Satif, łącznie zmieniany 1 raz.
tekst powyżej =/= prawda
  • 2466 / 15 / 0
Tej antyhistaminy jest tam 2,5mg z tego co pamiętam więc i tak dużo nie ma to większe machnięcia przy odmierzaniu się zdarzają
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 5 / / 0
Czy to normalne gdy wstawiłem do lodówki kota i po 30 min lekko zamieszałem ciecz lekko brązowa opadła na dno a syfy poszły na wierzch?
robione wg

jona metoda na otrzymywanie najbardziej klepiącego metylokatynonu

scalono - surv

Przepis Jona:
c. w małej ilości wrzącej wody rozpuszczamy nadmanganian w ilości 3,5 tabletki (to jest 350mg KMnO4) na każde 720mg pseudoefedryny.

d. mieszamy oba roztwory i wstawiamy do lodówki

CZY PRZED POŁĄCZENIEM OBU ROZTWORÓW NALEŻY KMnO4 OCHŁODZIĆ?

Lepiej fiolet do pefki czy pefke do fioletu>?
  • 13 / / 0
Witam
W praktyce z jednej paczki zbyt wiele tego nie uzyskasz. Wydajnosci sa dosc niskie. Testuj i daj znac jak wyszlo
Zrobiłem meth wg podpowiedzi Ciapciak. Cały czas trzymałem kieliszek w mega zimnej wodzie (w większym naczyniu był lód) zapach na początku był ok (takie lekkie owoce leśne) a po chwili migdały :-( Czy coś zrobiłem źle?
1.do kieliszka trzymanego parę minut w zamrażarce dajemy 12 tabl. acataru i zalewamy 10 ml kurewnie zimnej (konieczna jest niska temperatura, to ważne) wody, mieszamy
2. odfiltrowujemy masę tabletkową. tłoczek dociskamy bardzo, bardzo mocno. do strzykawki z masą nalewamy jeszcze 1 ml wody by wypłukać resztki pseudoefedryny. pozostałość na filtrze powinna mieć słodki smak z lekką nutką goryczy.
3. kieliszek z roztworem wodnym pseudoefedryny obkładamy śniegiem (sezon zimowy), bądź lodem posypanym solą.
4. niech poleży chwilę, żeby ciecz była bardzo, bardzo zimna.
5. do kieliszka wsypujemy 300 mg nadmanganianu potasu, roztwór cały czas intensywnie mieszamy, najlepiej przy użyciu drugiego końca łyżeczki do herbaty.
6. gdy całość sciemnieje, a roztwór w kieliszku nie będzie zostawiać fioletowych śladów na ściankach, należy przefiltrować.
7.Dodaję po kropli kwasu solnego, cały czas mieszając i po jednej - dwóch kroplach sprawdzam pH. Jeśli wszystko jest ok, to odparowuję wodę lub jeśli mi się spieszy, to dodaję aceton
Pomijając zapach migdałów umieściłem gotowy produkt na grzejniku, żeby powoli odparowała woda (ok 2-dni). Po tym czasie dodałem acetonu bezwodnego i zeskrobałem niby "kryształki" (wydawały się białe). I dlaczego zamiast kryształów miałem żółtą maź? Nie da rady tego pokruszyć bo zachowuje się jak guma nawet po kilku dniach ponownego suszenia...
Bardzo proszę o podpowiedzi i poinstruowanie mnie co robię źle.

Z góry dziękuję za podpowiedzi i rady
Pzd. Mati :)
  • 158 / 2 / 0
Po 2 dniach to Ci się rozje...... do pefki spowrotem.
Kot w takiej postaci nie powinien leżeć dłużej niż ilka-kilkanaście godzin
"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson
  • 13 / / 0
Rozumiem, że grzejnik odpada. Pozostaje mi tylko podgrzewanie tego?
  • 108 / 1 / 0
A jaki kwas dodałes po reakcji ? Tylko HCL daje dośc trwałą forme metkat. Jesli dałes octowy albo cytrynowy. To po 2 dniach rozjebie ci sie do pefki i nie odparujesz do konca bo kwasek cytrynowy jest silnie higroskopijny tzn wiąże się z wodą. Jeszcze zalezy ile dałes tego kwasu po reakcji (nawet jesli to był HCL i dałes go za dużo to bedzie problem z odparowaniem)
  • 13 / / 0
Dałem HCL. Starałem się trzymać ph ~6 Czyli "mikstura" do wywalenia jest?
  • 1179 / 9 / 0
Najprawdopodobniej masz racemat efedryny i pseudoefedryny z dodatkiem HCl, więc możesz najpierw zneutralizować to sodą kaustyczną, a potem przeprowadzić do wolnej zasady i znowu zrobić kota, po czym go wysolić ponownie chlorowodorem (ewentualnie kwasem octowym?).
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 147 / / 0
podam wam mój sposób na metkat

paczkę sudafedu rozkruszyć i do kieliszka
następnie wlać 2ml octu i mieszać
niezwłocznie po tym dodaje 100g nadmanganianu potasu i dolewam trochę wody (tyle by się z kieliszka nie wylało, ale nie bo same brzegi)
mieszać, powąchać (jak wali marcepanem to jest git)
poczekać parę minut i przefiltrować przez strzykawkę z wacikiem w środku (ja wycinałem krążki o średnicy tłoka )
leci jak krew z nosa a w tłoku zbiera się masa nadmanganianu potasu
w większej ilości widać że kot jest lekko żółtawy bez żadnej zawiesiny (wali marcepanem)
i to by było na tyle :-D
Uwaga! Użytkownik AlternativeMD nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.