Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 340 / 52 / 0
Mam bardzo pilne pytanie. Biorę alprazolam sporadycznie. Nie jestem uzależniony. Pytanie brzmi następująco: Jak długo utrzyma się w moim organizmie alprazolam przyjęty przeze mnie dzisiaj rano około 10:00 w dawce 0,5 mg. Badanie dotyczy ustalenia poziomu benzodwuazepin poprzez pobranie moczu. Mam 30 l., ważę 85 kg jeśli to ma znaczenie
  • 1345 / 147 / 8
@Piolun
na pewno ci wyjdzie. metabolity benzo utrzymują się nawet do miesiąca
edit: chodzi ci o mocz sorry, w krwi do miesiąca w moczu krócej ale po jednym dniu czy dwóch też zapewne wyjdzie
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 49 / 5 / 0
Kurwa poszedłem do psychiatry na NFZ co mi wcześniej zapisała 2 opakowania 1 mg, a teraz zostałem opluty i dostałem 1 opakowanie 0.5 mg. Tym to ja się mogę podetrzeć tfu
  • 700 / 316 / 0
@Maatiik97
Lekarz ci dobrze życzy. Przejdź na diazepam. Kiedyś to prędzej odstawisz, działa długo. Jeżeli masz lęki z którymi nie możesz sobie poradzić, idź do psychiatry prywatnie 1-2 razy, dostaniesz to czego potrzebujesz, następnie bierzesz kwit od doktorka, zaświadczenie że leczysz się u niego, wrzucasz kartkę do skrzyneczki przed przychodnią nfz z prośbą o leki i dostajesz leki bez żadnych wizyt, dajesz im zaświadczenie od psycho jeżeli cię poproszą i tyle. U mnie w przychodni takie zaświadczenie ważne jest nawet kilka lat, już nie pamiętam kiedy im musiałem takie zanieść aby udowodnić że leczę się na depresję, lęki itp a biorę leki od podajże 14 lat. Oczywiście jeżeli się chcesz leczyć i wyleczyć, a nie tylko w celach rekreacyjnych to regularnie odwiedzaj psychiatrę i bierz to co proponuję. Wjebać się w benzo to nie problem, ale prędzej czy później trzeba będzie odstawić to gówno, "zejść ze sceny.. niepokonanym".
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 768 / 106 / 0
Polska Służba Zdrowia. Narodowy Fundusz Zdrowotny 😅
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 700 / 316 / 0
@Palkrolik
NFZ (Niedługo Forsy Zabraknie)
Oni się tam znają na lekach.. Jak im kiedyś wysyłałem kartkę prośbę o benzo to dostawałem co chciałem, a jak byłem przeziębiony i napisałem prośbę o antybiotyk to kazali mi przyjść bo to trzeba zweryfikować i lekarz mnie koniecznie musi zobaczyć. Pojebany system z rządem włącznie.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 768 / 106 / 0
@Krzysiu86Dr Myślę podobnie. Mi rodzinny wypisuje co chce. Dziś byłem u niego ale się zbadać a nie po leki. Tak to na telefon mam chyba wszystko. Pregabe muszę spróbować jak będę potrzebował. Nawet ostatnio Dorete75 dostałem na telefon. Ale lerzy w szafce i gnije bo tam jest w chu. Paracetamolu. Muszę wyrzucić. Do psychiatry chodzę tylko prywatnie pożalić się i pogadać raz na 2 miesiące.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 2 / 0
Nie myślałem że kiedyś to powiem ale alpra mi się chyba znudziła. Może dlatego że działa głównie na "głowe" a że moje leki się zmniejszyły to jej tak bardzo nie czuję jak lorki/klony/bromki
  • 425 / 50 / 0
19 lipca 2023Maatiik97 pisze:
Kurwa poszedłem do psychiatry na NFZ co mi wcześniej zapisała 2 opakowania 1 mg, a teraz zostałem opluty i dostałem 1 opakowanie 0.5 mg. Tym to ja się mogę podetrzeć tfu
Bez kitu, ja kiedyś dostawałem po 2-3 słoiki alpry 2mg a jak w tym roku gdzieś na początku wróciłem po uwaga: jeden słoik 2mg xd to wielki problem robił i gadka ze następnym razem to muszę mieć zaświadczenie xd dobrze ze nie jestem już od tego uzależniony bo nie ma szans że dostałbym to teraz w normalnych ilościach (2-3 słoiki 2mg na miesiac) od lekarza xd
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 262 / 100 / 0
60-90 tabl alpry 2 mg na miesiąc to nie są normalne ilości...
Zablokowany
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.