Althea officinalis, Kanna, Damiana, Imphepho, Sacred lotos, White lotos, African Wormwood, Wildegansie
Kanna, Damiana - wiadomo ;)
African Wormwood - zawiera tujon (kiedyś myślano że agonizuje CB, ale nie, jest antagonistą GABA i 5-HT3)
Imphepho (Helichrysum petiolare) - ??? erowid nic nie wie ??? jedyny post u nas:
el colgado pisze:napar z ok 3-5 gram calkiem miło uspokaja
Wildegansie (Sutherlandia frutescens) - ???
Althea officinalis - prawoślaz - podkład
1v2 z dodatkiem klip daggi jest całkiem spoko, zwłaszcza od kiedy znudziło mi się upierdolenie marihuanowe i heimiowe (heimia salicifolia), w porównania do 2v2 jest mniej zamulenia, większa klarowność myślenia (heimia jest antycholinergikiem więc nic dziwnego).
Czy testował ktoś osobno składniki 1v2, i może coś polecić?
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Moim zdaniem każdy jest dobry. Oznaczone "1" i "2". Najczęsciej wysyła 1, bo jest go więcej.
Teraz 2v2 jest czerwona i myślę, że nic jej nie brakuje.
Właśnie mam okazję testować Kompozycje po kilku miesiącach przerwy :D
I muszę przyznać, że nadal są zajebiste, nawet chyba lepsze niż w okolicach lipca - sierpnia 2015.
Na pierwszy rzut "3" - elegancko cziluje, uspokaja, pojawia się leciutka oznaka znajomego "ciepełka" ;) Bardzo dobrze mi się po paleniu tego spaceruje, każdy krok jakby kilka cm nad chodnikiem. Fajny, lekko gryzący aromat Imphepho czuć podczas ściągania buszków z bonga. Znajomy, którego poczęstowałem, stwierdził, że dla niego lekko podobne do benzo, tylko słabsze.
Potem "1v2" - Wyraźnie czuję tu działanie kanny i lotosów. Z jednej strony lekko spidująca a z drugiej lekko psychodeliczna kompozycja. Wg mnie mocny pretendent do konkurowania z "2v2" xD
No i właśnie - "2v2 1" i "2v2 2" - Moim skromnym zdaniem najciekawsze mieszanki, mocno psychodeliczne z całkiem miłym okresem działania, można się fantastycznie wczuć w muzykę, szczególnie przy zamkniętych oczach. Świetne jako dopełnienie i wzmocnienie działania jakiegoś psychodelika, w moim przypadku palonego suszu Diplopterys cabrerana. "2v2 1" przypomina mi bardziej stare "2v2" sprzed kilku m-cy a "2v2 2" przypomina klasyczną "2" i najchętniej obie wersje widział bym w ofercie sprzedawcy :)
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
420alldaylong pisze:Na pierwszy rzut "3" - elegancko cziluje, uspokaja, pojawia się leciutka oznaka znajomego "ciepełka" ;)
O, Macohna zniknęła ze składu a jeszcze tydzień temu była 8-(
420alldaylong pisze:Fajny, lekko gryzący aromat Imphepho czuć podczas ściągania buszków z bonga.
Ja po wypaleniu pełnej lufy "3" miałem niedosyt, nie zmieniło mi sposobu myślenia, taki relaks tylko...
Potem "1v2" - Wyraźnie czuję tu działanie kanny i lotosów. Z jednej strony lekko spidująca a z drugiej lekko psychodeliczna kompozycja. Wg mnie mocny pretendent do konkurowania z "2v2" xD
Zastanawiam się nad własną idealną mieszanką, na pewno byłaby tam Klip dagga, i zastanawiam się nad Macohna brava. Co jeszcze dać żeby stymulowała umysł i zaciekawiała, pozwalała skupić się na teraźniejszości, działała lekko dysocjacyjnie? Heimii nie chcę, za bardzo ogłupia. Tagetes lucidia i Lotos mnie zainteresowały. Dla orzeźwienia umysłu może Kanna, ale jakoś nie jestem do niej przekonany. Myślałem też o Skullcap i Bay-bean ale na naszym forum piszą że to placebo albo słabe, nieopłacalne...
Dobrze by było gdyby działała również oralnie...
I warto ekstrakty rozpuścić i nanieść na podkład tak jak z maczanami, będzie lepiej niż jak po prostu wymieszam? Zdaję sobie sprawę że będzie równiej rozmieszane ale lepiej się pali? Testował ktoś?
hydroksy pisze:Tak, potwierdzam to ciepełko podobne do wejścia MJ, to zasługa Macohna Brava.420alldaylong pisze:Na pierwszy rzut "3" - elegancko cziluje, uspokaja, pojawia się leciutka oznaka znajomego "ciepełka" ;)
O, Macohna zniknęła ze składu a jeszcze tydzień temu była 8-(
BTW Maconha Brava x20 będzie za jakieś 2 tygodnie, info od źródła.
hydroksy pisze:A testowałeś samo Imphepho? Nie mogę znaleźć żadnych informacji o tym ziółku. Do czego podobne? Jest dysocjacja, psychodelia, czy uspokojenie?420alldaylong pisze:Fajny, lekko gryzący aromat Imphepho czuć podczas ściągania buszków z bonga.
hydroksy pisze:Tak. Obecnie mi się bardziej podoba od 2v2 bo mam uraz do heimii - przypomina mi marihuanowe ogłupienie. A przy 1v2 jest dysocjacja, pochłonięcie z "swój świat", ale czystość myśli zachowana. 3 + 1v2 też dobrze robi.420alldaylong pisze:Potem "1v2" - Wyraźnie czuję tu działanie kanny i lotosów. Z jednej strony lekko spidująca a z drugiej lekko psychodeliczna kompozycja. Wg mnie mocny pretendent do konkurowania z "2v2" xD
hydroksy pisze:Zastanawiam się nad własną idealną mieszanką, na pewno byłaby tam Klip dagga, i zastanawiam się nad Macohna brava. Co jeszcze dać żeby stymulowała umysł i zaciekawiała, pozwalała skupić się na teraźniejszości, działała lekko dysocjacyjnie? Heimii nie chcę, za bardzo ogłupia. Tagetes lucidia i Lotos mnie zainteresowały. Dla orzeźwienia umysłu może Kanna, ale jakoś nie jestem do niej przekonany. Myślałem też o Skullcap i Bay-bean ale na naszym forum piszą że to placebo albo słabe, nieopłacalne...
Dobrze by było gdyby działała również oralnie...
I warto ekstrakty rozpuścić i nanieść na podkład tak jak z maczanami, będzie lepiej niż jak po prostu wymieszam? Zdaję sobie sprawę że będzie równiej rozmieszane ale lepiej się pali? Testował ktoś?
I ja osobiście bardzo lubię Heimię, wspaniałe działanie audiodysleptyczne, przecudny ma aromat, nie znam podobnie działającej roślinki do Heimii, do tego świetnie łączy się z grzybami :D
Edit: Godzinkę przed paleniem Kompozycji "1v2" i "1" wrzuciłem pod język 150mg L-teaniny, idealne połączenie, polecam :diabolic:
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
420alldaylong pisze:Ale w Kompozycji nr "3" nie ma Maconhy
archive.org pokazuje że tak było: https://web.archive.org/web/20150121042 ... cts_id=345
Wydaje mi się że gdy zamawiałem "3" to był jeszcze stary skład (ewentualnie jakiś pośredni), i badałem wersję z Maconhą.
420alldaylong pisze:"2v2" i tak mi się zajebiście podoba, jest dużo bardziej psychodeliczna
Nawet bez dyso, w Kompozycji albo z samą Klip Daggą, wywołuje podobny do MJ efekt: wszystko jest zajebiście ciekawe, ale jak zejdzie to mam moralniaka jakimi głupotami się zajmowałem...
Znudziło mi się takie działanie, wolę coś co orzeźwia umysł.
Kofeina mnie nie interesuje, bo się robię rozdrażniony. Ostatnio jestem fanem PEA, ale mam w formie syntetycznej (HCl) więc nie da się tego palić. Może naturalna synefryna? Pamiętam że napar z ekstraktu działał całkiem fajnie.
420alldaylong pisze:Imphepho paliłem solo, bardzo delikatnie uspokaja, nie jest samo w sobie jakoś super mocne ale ma bardzo przyjemny, jakby tytoniowy aromat
hydroksy pisze:Wildegansie (Sutherlandia frutescens)
420alldaylong pisze:Wyraźnie czuję tu działanie kanny i lotosów. Z jednej strony lekko spidująca a z drugiej lekko psychodeliczna kompozycja.
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.