Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 901 / 220 / 0
@furyofpatientmanv2
Jak długo rozgryzasz thiocodin? Zauważyłeś już, że sulfogwajakol rozpuszcza Ci zęby?

Smacznego :D
  • 70 / 12 / 0
@DobryWujas Tak sulfo rozjebalo mi zeby a zre to od lat wiec zeby bede musial zrobic. Totalnie sie sypia jak cukier puder Ogolnoe musze przejsc na DHC lub kode po ekstrakcji
Kurwa mialem dzisiaj gastroskopie, pobrali mi z 3 wycinki a i tak poszedlem do apteki po 240tke i jesscze dorzucilem 3mg alpry..
Moze to bardziej watek na uzaleznienienale pisze tu.
  • 112 / 39 / 0
Da się w aptekach zdobyć Nurofen albo Antidol? Pamiętam że jakiś czas temu nie było żadnego z wymienionych
  • 220 / 71 / 2
@Flammeus w polskiej aptece? antidol oczywiście, nurofen zresztą pewnie też.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 354 / 63 / 3
06 lutego 2025Flammeus pisze:
Da się w aptekach zdobyć Nurofen albo Antidol? Pamiętam że jakiś czas temu nie było żadnego z wymienionych
Nie wiem kiedy kupowałeś. Ja jakoś 2 miesiące temu kupiłem normalnie antidol na ból.
  • 502 / 100 / 0
Wczoraj pierwszy raz będąc na kodzie wypiłem Yerbę. Nie Polecam, było wszystko ok, a jak wychlałem tą Yerbę to tak żołądek mnie zaczął nakurwiać, że od razu się lęki załączyły i cały trip zmarnowany.

W sumie 2 razy w życiu bolał mnie żołądek po kodzie. Raz po wypiciu na tripie mocnej herbaty z liści, a drugi raz Yerby. Myślałem, że to będzie lepsze od kawy, ale jak popijam kawę na kodzie to nic się nie dzieje.

Osobno Yerba, Herbata, czy sama koda nigdy nie wywołały u mnie dolegliwości. W herbacie są taniny i yerbie też to chyba dlatego. Nie polecam tego połączenia. Oczywiście mówię o liściach, bo jakieś zwykłe z torebki to nic takiego nie powodowały.
  • 70 / 12 / 0
Ogolnie teina uposledza wchlanianie kodeiny.
Ja to zoladek rozjebany jakbym na oczach mial klapki %-D
Ja herbaty typu melisa wrzucam dopiero jak mnie rozgrzeje, godzine przed koda pije cos cieplego, ostatnio jestem w fazie testowania 2x fervex 30-40min przed wrzuceniem 240mg+1-1,5mg alprazolamu.
  • 502 / 100 / 0
Mnie wkurwia, że kodeina przy wszystkich jej zaletach nie tłumi jednak lęku, albo tłumi w nieznacznym stopniu i wczoraj jak złapałem lękowo-pesymistyczną wkrętkę, że moje akcje na giełdzie polecą to miałem zjebanego całego tripa. Nie biorę benzo i nawet nie mam, więc nie miałem czym za bardzo zbić, poza tym boję się dotykać benzo, bo jestem osobą z natury lękową i wiem, że mógłbym mieć problem potem.

Dlatego kolejny trip będzie szła jednak pregaba, bo chociaż ona nie tłumi lęku aż tak jak benzosy to lepiej się tu sprawdza. koda nie powoduje u mnie sedacji, tylko wręcz bym powiedział, że speeduje. W ogóle koda jest lepiej odbierana (przynajmniej ja tak mam) przez mózg jeżeli się położę, zamknę oczy i spróbuję się wyciszyć i uspokoić, a jak coś robię, zaczynam pisać jakiś tekst, sprawdzać coś, czy grać w grę to potrafię zapomnieć, że w ogóle jestem na fazie.

Wczoraj miałem tak, że nie wiem czemu będąc już w 3 godzinie fazy zaczynałem czuć jakiś dokuczliwy niepokój i rozdrażnienie w momencie, gdy brałem telefon do ręki, albo wchodziłem na internet na kompie. Jak odkładałem to mi się lepiej robiło. Nie rozumiem tego, bo nigdy tak nie miałem. Może to przez coś z adaptogenów, które biorę na codzień, bo suplementuję już rhodiola+bacopa monneri+miłorząb+kurkuminę na pamięć i układ nerwowy, bo mam w pracy tyle do zapamiętania i tak przeciążony umysł, że muszę się czymś wspomagać.

W sumie i tak to chuja daje chyba.
  • 220 / 71 / 2
dziwna sprawa, u mnie koda zajebiscie eliminuje lęk nawet lepiej od jakiegokolwiek benzo chociaż to już może być moja neuroróżnorodność %-D
spróbuj zarzucić prege tak jak zresztą napisałeś @Ptaszyna a po 1.5h kode, może to wytłumi ci lęk i nie bedziesz mial spierdolonych tripów
kolejna dziwna sprawa że u ciebie koda nie powoduje sedacji a nawet speeduje, nie masz może jakiegoś zespołu aspergera?
ja za to na kodzie jak sie połoze to zapominam że jestem na fazie, a jak zaczynam coś robić to wraca, ahh ta neuroróżnorodność.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 901 / 220 / 0
Mnie koda też aktywizuje. Ale to dlatego, że mega przyjemne jest robienie prawie wszystkiego w tym stanie. Zawsze tylko z tyłu głowy mam, że to nieco ponad 2h i trzeba to wykorzystać jak najlepiej.
Zablokowany
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!