Możesz coś więcej napisać tych efektach? Rozstałem się z partnerką. Tu się okazało, że jestem kruchy jak chrust. Gdyby nie roczny zapas antikolu już walilłbym wódę. Aktualnie biorę sobie 2,5 mg z samego rana. Dobre samopoczucie, wszystko kolorowe, chce się pracować. Niestety dokuczają stany zapalne pod językiem. Skutecznie eliminuje rozcieńczonym roztworem wody utlenionej... Jest ok. Pozostanę przy tym iMAO. Ale jakie są skutki uboczne przy długo trwałym stosowaniu. Rozregulowanie całego układu dopaminergicznego? Chcę na razie do końca roku polecieć o ile język wytrzyma. Podnosi Ci libido?
Selegilina sama w sobie ma lekko słodki smak i w żaden sposób nie szkodzi śluzówce. To substancje pomocnicze szkodzą śluzówce. W takim wypadku są dwa sensowne rozwiązania. Albo zamów sobie z Indii taką selegilinę:
Jest łatwo rozpuszczalna w ustach. Wchłania się w ciągu kilku minut, nie trzeba jej kruszyc.
Albo kupuj w proszku. Czasem mona gdzieś kupic, chociaz rzadko.
Skutki uboczne na ogół są małe i rzadkie (wbrew temu, co piszą w ulotkach). Na ogół u starszych osób leczonych na Parkinsona i Alzheimera. Mona ją brac latami. Tolerancja rośnie bardzo powoli.
Tutaj: https://www.drugs.com/mtm/selegiline.html są podstawowe informacje na temat tego leku.
20 lutego 2022simer44 pisze: Piszę się żeby łączyć selegiline 5-10mg z PEA albo baclofenem, dlaczego w tak niskich dawkach?
W wyższych dawkach sele robi się MAO-A, to wtedy robi się ten mix niebezpieczne czy mało wydajny?
https://misspillz.blogspot.com/2020/03/ ... den-z.html
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
_____________________________________
Low Functioning Addicts' Lodge:
misspillz.blogspot.com
Pewnie będę łączył z PEA, tyrozyną, czy bombo-witaminami, ponieważ sezonowo przyrządzam kiepskie posiłki, typu parówki-frytki, klopsy-makaron..
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/9/96dc57c5-f1ed-4937-a44a-bf0a0954ff2a/IMG_0918.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250907%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250907T012902Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=afef93e7755ff0de60a79022b3a10503580ba31f75d9d6ce6d75c8c6a064fa82)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/casper_ruud.jpg)
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie
Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.