Ten lek to czysty smymulant, który prędzej obniży nastrój niż podwyższy, dodatkowo objawia się to czasem agresją, ogólnym wkurwieniem itp.
Więc wywaliłem kasę w błoto kupując ten lek.
Ten lek nie jest stymulantem. Zgłoś się do lekarza w związku z efektami ubocznymi. Najprawdopodobniej doszło do interakcji z innymi lekami/używkami, które używasz.
Co zauważyłem to że zachodzi znakomita synergia z kawą i jedno podbija drugie zazwyczaj popołudniowa kawa działa najmocniej jak wypije tak o 15stej to 2-3h stymulacja jest wyraźnie zwiększona.
Ogólnie to według mnie lepszy lek niż wszystkie ssri/snri :)
W Polsce jedynymi stymulantami używanymi w medycynie są efedryna, kofeina, metylofenidat i Modafinil.
No i wbrew temu co mówi ten kawałek przekopiowany z Wikipedii Modafinil nie jest już zarejestrowanym lekiem w Polsce, za to lisdexamfetamina jest, chociaż jeszcze nie ma jej na rynku.
29 września 2018DexPL pisze: To, że stymuluje Ciebie do ruszenia dupy z łózka nie znaczy, że jest stymulantem. Stymulanty to grupa substancji. Natomiast faktem jest, że niektóre środki mają działanie stymulujące. To zasadnicza różnica.
W Polsce jedynymi stymulantami używanymi w medycynie są efedryna, kofeina, metylofenidat i Modafinil.
"bupropion należy do grupy selektywnych inhibitorów zwrotnego wychwytu (tj. stymulantów) noradrenaliny i dopaminy (NDRI; (ang.) norepinephrine-dopamine reuptake inhibitor)[a] (analogicznie, jak SSRI - serotoniny), gdzie dominuje ze względu na bardzo dobrą skuteczność, łagodność dzialania, minimalne skutki uboczne, i wygaśnięcie patentów czyniące go przystępnym..."
28 września 2018serotoninowy pisze: Ogólnie to według mnie lepszy lek niż wszystkie ssri/snri :)
Znam Cię też z nerwica.com, myślałem że ty tylko grzecznie leki bierzesz, a tyś taki zawodowy narkoman jak ja
to na nerwica.com ktoś się podszywa pod twój login :P
nie miałem ochoty Cię jakkolwiek obrazić, tylko czymś zagaić ;)
też wolę serotonergiczne dragi ale leki również.
ubolewam nad tym, że bupropion mnie dobrze pobudza i pomaga na funkcje poznawcze ale nasila ostro lęk, którego nie da się niczym zgasić, a benzo brać nie mogę, mam na nie bana bo byłem uzależniony od nich.
czyli jednym słowem jestem skazany co najwyżej na SNRI/TLPD, aktualnie biorę klomipraminę która w miarę pobudza ale to nie jest to czego bym oczekiwał, za to napewno jest najlepszym antydepresantem pod kątem siły działania na serotoninę, istna kosa.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.