Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 90 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nuail »
Żuć około 20-30 minut. Mniej więcej po 15 minutach zaczyna się dziać..coś. Trzyma około 4godzin, ale to zależy od użyszkodnika :-)
Tylko ostrożnie ^_^
Uwaga! Użytkownik Nuail nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 672 / 127 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nozer »
hm, ten sposob i dawkowanie to tylko chyba odnosnie plastrow bezzelowych, czyz nie? i w sumie to dawki wieksze mozna by brac, sam szamalem plastry 25ug/h w calosci i zyje normalnie a jazda ok. typ bez tolerancji zjadl okolo 1/3 takiego i wyrwalo go z butow ale sie mu podobalo i normalnie sie zachowywal
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 437 / 21 / 0
Ta, mi się też wydaje, że ta moc fentanylu z plastrów jest demonizowana. Również zapierdalałem w całości plastry 25ug/h (bezżelowe) i żyję. Kolegę bez tolerancji częstowałem 1/4 takiego plastra i miał dobrze. Wiadomo, że lepiej zaczynać od dawek mniejszych, ale bez przesady żeby kroić plaster na 100 części %-D
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 90 / 6 / 0
25 ug/h a 100 ug/h to KOLOSALNA różnica. Świeży a przeterminowany czy używany też.
Nie można zapominać że to bardzo silna substancja, a dwa że zawsze można dorzucić i pobawić sie dawką żeby było dość a nie "za bardzo", zamiast przekręcić się na tamten świat bo dawka początkowa 100-300 jest obliczona na osobę bez tolerancji i raczej "lekką".
W lecznictwie stosuje się dawki 1ug/kilogram masy ciała w przypadku iniekcji. 100 µg fentanylu to ekwiwalent 10 mg morfiny, wg

http://www.medsafe.govt.nz/profs/Datash ... nylinj.htm

http://bja.oxfordjournals.org/cgi/content/full/92/2/238
Ostatnio zmieniony 04 marca 2008 przez Nuail, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Nuail nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3198 / 386 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Nie wiem jak to jest z jedzeniem bo nie jadłem ale przy IV dawka dobra na początek dla osoby bez tolerancji to 200 - 300 µg. Fentanyl ma mocne działanie sedatywne i powyżej 300 IV to już tylko można leżeć i nodować. Oczywiście znam takich co podają znacznie, znacznie więcej ale to przez kosmiczną tolerkę.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 90 / 6 / 0
Śmiem twierdzić ze dla kogoś drobnego i z niską tolerancją 300 µg może wywołać uh, zaśniecie. Niekoniecznie na amen, ale jednak. Generalnie nie próbowałabym zaczynać z opiatami od fentanylu, nie IV i na pewno nie w samotności.
( Nie mówię, że tak robie, ale nie będę sugerować nikomu..)
  • 3198 / 386 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Nuail pisze:
Generalnie nie próbowałabym zaczynać z opiatami od fentanylu, nie IV i na pewno nie w samotności.
Ja zaczynałem właśnie z mocniejszymi opiatami od fentanylu IV i na dodatek w samotności ;). I żyję. Ale miałem ampułki, nie musiałem bawić się w zgadywanie ile tam tego odkroić od plastra. Wiem, że dawka używana przy znieczuleniu ogólnym w szpitalu to zwykle 500µg więc 300 raczej nikomu krzywdy nie zrobi. Ale mogę się mylić oczywiście.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 6 / / 0
BLU> to od jakiego srodka zaczynales, co jest mocniejsze od fentanylu ... IV ????

NOZER> ta cena, $200 na gram to realna cena zwaszcza na MN , bo to w koncu ... eh , zadupie. Jesli chodzi o miejsce do narkotykow przynajmniej.... lepiej sie tych gosci zapuytaj wlasnie czy to jest proszek czy tar bo wontpie zeby to byl meksykanski brown.

eLo
Uwaga! Użytkownik MORZCZYCZKES nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 90 / 6 / 0
Afaik, mocniejszy od fentanylu jest tylko Sufentanyl i inne analogi. Od H i M mocniejsze są : leworfanol , ketobemidon
  • 55 / / 0
Nieprzeczytany post autor: noemi »
Nuail postaram się żuć żeby się nie przeżuć ;]
z tymi 100ug się pośpieszyłam..ale właśnie mam w łapce 50ug/h do maja sa ważne :-)dziś se nie posmakuje,muszę się inaczej zregenerować,aha mają jakiś chamski smak?
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 04 Feb 2026 18:36:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770230112'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.

CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.