Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 11 / 19 / 0
14 sierpnia 2021Uncle15 pisze:
A tak swoją drogą, czy ktoś też słyszał już o nowym redditowym wynalazku? Mapa występowania łysiczek, bazująca na obecnych warunkach pogodowych itp.

https://www.magicmushroommap.com/map

Ciekawy jestem na ile myślicie wiarygodna jest taka mapa.
.

Bazując na tym co doświadczyłem rok temu i temu co oznajmił mi mój znajomy ta mapa hmm tak sobie,moja okolica się zgadza,północ Norwegii heh nie ma nic,znalazłem kilka sztuk ale bez rewelacji. Natomiast miejsce gdzie mieszkałem rok temu,okolice Oslo pęka w szwach od łysych już,znajomy dzwonił wczoraj 😅
  • 2 / / 0
Poprawka, w mazowieckim juz nieźle rosną, tylko trzeba szukać na łąkach blisko lasów, tam gdzie zostały resztki skoszonej trawy oraz w gęstych jeżach też coś się znajdzie ;) Pamiętajcie o kucaniu i czesaniu, szukanie na stojąco to stracony czas, a jak już dostrzeżecie krasnoludka to nie ruszajcie sie z miejsca i dokladnie obadajcie obszar wokół siebie, pozdro owocnych łowów ;)
  • 920 / 163 / 0
U mnie 14g swierzych wpadlo po pierwszym spacerze na łąkę. Trzeba jeszcze szperac w trawie zeby cos wyciągnąć. W tygodniu skocze na inna miejscowke dam znac. Powodzenia grzybiarze.
  • 5 / 1 / 0
Siema wszystkim. Chociaż konto na hypciu mam kilka ładnych lat to chyhba mój pierwszy post. Nie jestem niebieskim skur** ani nic z tych rzeczy. Jestem z Kielc i szukam Zibenów tak samo jak Wy. Od kilku lat nie mogę znaleźć sobie żadnego spota a kilometrów co sezon robię w opór. Okolice Dymin i Pasma Posłowickiego niestety raczej nie obfitują w łysiczki. Czy znalazłaby się dobra dusza która by mnie zabrała na zbiory? Oferuje transport i oczywiście dyskrecję, wiem że cudzych spotów się nie sprzedaje. Wiem też, że nikt nie chce się dzielić miejscówkami, ale może ktoś będzie na tyle życzliwy i zabierze mnie ze sobą na grzybobranie. W grę wchodzi województwo Świętokrzyskie oczywiscie. Pozdrawiam!
  • 27 / / 0
I jak tam okolice Kampinowskiego Parku Narodowego? Szukał ktoś w okolicach Brochowa?
  • 1 / / 0
Czy pojawiły się w pomorskim? Dokładniej okolice Trójmiasta. Przeszedłem kilka łąk, ale oprócz psiaków nic. Nie wiem czy warto teraz szukać miejscówki, czy jeszcze za wcześnie?
  • 3455 / 556 / 2
26 września 2021mywave2001 pisze:
Poprawka, w mazowieckim juz nieźle rosną, tylko trzeba szukać na łąkach blisko lasów, tam gdzie zostały resztki skoszonej trawy oraz w gęstych jeżach też coś się znajdzie ;) Pamiętajcie o kucaniu i czesaniu, szukanie na stojąco to stracony czas, a jak już dostrzeżecie krasnoludka to nie ruszajcie sie z miejsca i dokladnie obadajcie obszar wokół siebie, pozdro owocnych łowów ;)
U mnie za domem jedna lysiczka wyrosla. Na polach bez rewelacji.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / 1 / 0
Witam jak tam Wrocław i okolice coś już się pojawia? ;)
  • 120 / 29 / 0
Siemano,
już pisałem podobny tekst w ogólnym dziale grzyboludków ale nie mogę doczekać się odpowiedzi i wydaje mi się, że ten temat jest lepszy do tego pytania.
Rok temu znalazłem spota i zebrałem dosyć sporo łysic.
Pytanie moje jest następujące:
Czy jeżeli np. dzisiaj zbiorę „całą polankę”, to czy za tydzień po deszczach pojawią się nowe okazy? Ile może rosnąć taka łysiczka?
Pozdrowienia,
Chappie
uzależniony od bycia nietrzeźwym
  • 3 / / 0
27 września 2021marcinwroc pisze:
Witam jak tam Wrocław i okolice coś już się pojawia? ;)
Dorzucam się do pytania, słyszałem ze na Oporowie/ Sołtysowicach/ Mokrym Dworze można szukać, znajdzie się jakaś dobra dusza i wskaże najlepsze kierunki? ;)
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.