Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 2780 / 39 / 0
Był taki okres w życiu, że baklofen i sulpiryd robiły za moją wersję boga. Nie w sensie haju czy tripa z halunami. Chodziło o coś znacznie groźniejszego: spokój. Taki, który uzależnia ciszą.

baklo odcinało emocje jak chirurg z zimną krwią. Wszystko działo się wokól, ale nie we mnie. Ludzie coś mówili, świat coś chciał, a ja tylko wykonywałem polecenia jak gość z instrukcją życia na kartce. Zero zaangażowania. Zero cierpienia. Zero wczuty. Tryb "robię swoje i spierdalam" osiągnięty na poziomie zen.

Sulpiryd z kolei wygładzał wszystko mentalnie. Jakby myśli przepuszczał przez tłumik z aksamitu. Wspomnienia nie bolały, przyszłość nie straszyła, a teraźniejszość była... znośna.

I te sny. Kurwa. Jakby Lynch projektował je na kwasie, opierając się o moje podświadome lęki i niespełnione potrzeby. Fabularne, emocjonalne, surrealistyczne, a przy tym cholernie spójne. Czasem budziłem się bardziej spełniony niż po urlopie.

Z perspektywy czasu? To nie był haj. To była symulacja normalności. Taki krótki teaser życia, którego nikt ci nie dał w gratisie po urodzeniu. Nie dziwię się, że to uzależnia. Bo jak raz dotkniesz świata, w którym NIC cię nie rusza, to każdy dzień bez tego wydaje się jak słuchanie muzyki przez ścianę.

Nie wracam, ale pamiętam. I czasem, jak się robi za głośno w środku, przypominam sobie, że kiedyś przez dwa tygodnie nie myślałem o żadnej substancji. Bo już miałem wszystko, czego było trzeba. Na receptę.

Widziałem ciszę od środka. Smakuje lepiej niż wszystko inne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.