Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 734 / 6 / 0
moze sie za nas biora....a co my takiego zlego robimy...kupujemy se legalnie cos w sklepie i tyle co ich to..omijamy z deka prawo i tyle kij im w plecy...
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 285 / 2 / 0
Kurier tu omija sprawę, czyż nie?
  • 620 / 69 / 0
Kiedy policja mnie zgarnęła za ucieczke motorem, w czasie wizyty w domu powiedzieli matce, że "mają na mnie jakies dane" i, że zamawiam narkotyki z internetu za pośrednictwem poczty. Przed wizytą nic nie wiedziała o zakupach, ani o posiadaniu przeze mnie RC... Boję się zamawiać teraz jakiekolwiek RC, a miałem zamawiać pokaźną ilość EPH... Kurwa zawsze musi się cos zjebać.

Podbijam pytanie powyzej.
  • 4807 / 271 / 0
Przypadkiem to nie przesyłki kurierskie są najczęściej przechwytywane? A co do danych można się domyślać, że pochodzą one od sprzedawców i są zdobywane przy okazji niespodziewanych nalotów.
@Motocyklista, a może jakaś przesyłka gdzieś się kiedyś zapodziała?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 269 / 5 / 0
witam
rowniez pytam o przesylke kurierska...chyba kazdy juz wie dokladnie o co chodzi wiec niechcem robic zamieszania i chcialbym sie dowiedziec czy normlanie wyyslaja dalej czy nie? niechcem utopic 400 zł w plecy
  • 3363 / 360 / 0
Czy ludziom którzy zapłacili przelewem temu ww. sklepowi dostali już swoje zamówienia? Sklep się nie odzywa a ja straciłem swoje 200zl. I komu mam to zgłosić?
  • 8 / / 0
Podobno trzeba czekać, albo przyjdą przesyłki, albo skontaktują się w sprawie zwrotu siana. No ale są to wiadomości z pięćdziesiątej ręki, ze strony sklepu nadal żadnego odzewu. Dobrze że chociaż ze strony prokuratury też :D
  • 3363 / 360 / 0
No właśnie, nie wierzę, że ich przymkneli albo że nie mają dostępu do neta, to niemożliwe. Mogliby chociaż na stronie umieścić jakaś informacje.
PCP, co o tym sadzisz? Mogę coś tej sprawie zrobić?
  • 15 / / 0
Witam
Mam pytanie czy "PostNl" to kurier czy Holenderski odpowiednik Poczty Polskiej? Czy ktoś wysyłał za pomocą tej firmy? Paczka doszła bezproblemowo? Czy mogę zaadresować na Poste Restante przesyłkę z Holandii.
Czy dutch-headshop to uczciwa firma?
  • 3309 / 22 / 0
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.