Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 81 / / 0
Trazodon i kokaina? Anyone?
  • 766 / 136 / 6
alfachem pisze:
Zgodnie w wiedzą farmakologiczną opioidy i selegilina w miksie zagrażają życiu.
Pozwolę sobie odkurzyć.

Widać każdy czerpie z innych źródeł. Tylko czyje są prawdziwe?
1) Interakcji farmakodynamicznych negatywnych brak. Selegilina pozwala na dłuższe i silniejsze odczuwanie opiatowej euforii, bo hamuje rozkład DA.
2) Interakcji farmakokinetycznych też nie dostrzegam. Selegilina jest metabolizowana przez CYP2c19 (który nie jest powiązany z opioidami) oraz inhibituje CYP2A6, który również z opioidami nie ma nic do czynienia.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 192 / 20 / 0
Podbijam Berigowy post os siebie dorzucam pytanie odnośnie wszystkich MAOi, typu moklobemid, też z teoretycznego ptk widzenia nie dostrzegam istotnych interakcji, jednak w każdej ulotce mamy informację o 14 dniach odstępu w stosowaniu. Podobnie jest w ulotkach wszelkich NLPZ, jednak tam jest to zrozumiałe
  • 1509 / 223 / 0
Escitalopram + kwas walproinowy + opio (koda, PST, bupra) = ???

Z góry dziękuję za jakiekolwiek poważne spekulacje i potwierdzone info, misiaczki. :hug:
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 128 / 2 / 0
Z moich doświadczeń:
Ssri + mj OK
Ssri + amf OK
Ssri + cocaine OK (chociaż gdzieś czytałam o wysokiej prawdopodobieństwie wystąpienia zs, ale obyło się)
Ssri + MDMA brak działania ofc
Ssri + alkohol ostrożnie, bardziej klepie
Dawka ssri użyta do testów :D zwykle była dawką maksymalną zalecaną w ulotce lub większą

wenlafaksyna + mj OK
Reboksetyna + mj OK
Zeldox + mj OK chociaż działanie nieco osłabione, najlepiej palić jak najdalej od momentu jedzenia tabletki
Topamax + mj OK
Dawki leków użyte do testów :D to dawki maksymalne prócz zeldoxu (zyprazydon) - tutaj 40mg

Po jakim czasie mogę zabrać się za konsumpcję MDMA po odstawieniu fluo? 5 tygodni wystarczy?
"Myśli mnie nachodzą, znowuż jakieś popierdolone..."
"Ludzie koty chodzą własnymi drogami"

NIE KAŻDA NOC PRZYNOSI ULGĘ POWIEKOM
  • 192 / 20 / 0
5 PEŁNYCH tygodni powinno w zupełności wystarczyć ;)
  • 128 / 2 / 0
Medyk_dziękuję bardzo za info.
Przebieram nóżkami z niecierpliwości bo to taka moja zachcianka już od dłuższego czasu :blush: :-D
"Myśli mnie nachodzą, znowuż jakieś popierdolone..."
"Ludzie koty chodzą własnymi drogami"

NIE KAŻDA NOC PRZYNOSI ULGĘ POWIEKOM
  • 361 / 12 / 0
Jak z waszego doświadczenia wygląda stosowanie GBL na SSRI/SNRI? Biorę wenlafaksynę i podbija ona działanie gebelsa, pytanie czy nie zresetuje kuracji jak np. spidy?

Poza tym biorę małe dawki 4-F-MPH, ale w USA połączenie antydepresant + Ritalin jest popularne, więc tu raczej nie ma problemów.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Witajcie,
Nie wiem czy powinnam założyć nowy temat?czy mogę zadać pytanie w tym dziale? Interesują mnie interakcje antydepresantów z żywnością np inhibitory MAO+ tyramina. Czy znacie inne podobne interakcje albo ciekawe prace związane z tym zagadnieniem ? Liczę na pomoc specjalistów
  • 190 / 4 / 0
Hexe pisze:
Escitalopram + kwas walproinowy + opio (koda, PST, bupra) = ???

Z góry dziękuję za jakiekolwiek poważne spekulacje i potwierdzone info, misiaczki. :hug:
Było setki razy - samo działanie fizyczne, mocno się zawiedziesz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.