Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Tytuł : '' Sid i Nancy ''
Daje link do filmu online :-)
http://www.playtube.pl/27909-sid-i-nanc ... or-pl.html
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
idontknow pisze:Kiedyś ktoś tu wspominał film Broken Vessels, o ratownikach medycznych wjebanych w herę (fabularny) - dobry film, widziałem kilka miechów temu, jakoś tak mi się przypomniał ;) Oglądałem z łamanym lektorem polskim w kiepskiej jakości, gdzieś może na chomikuj, więc dostępu do filmu nie mam, napisy też nie istnieją, niemniej angielski tam na poziomie akademickim nie występuje, więc śmiało oglądać jakąkolwiek wersję, którą dorwiecie. Polecam. Nie jest to film górnych lotów lub z jakimś przesłaniem, ale ma klimat, jest przyjemny, prawdziwy i nader wszystko ciekawy! Ot, taka ćpuńska rozrywka przed snem ;)
Albo może tak: w filmie jest kilka dobrych scen - ta z porannym grzaniem, z paleniem cracku czy z puszystą koleżanką w Boże Narodzenie.
pozdrawiam kinomanów
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.