Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
poprzednie wersje kompozycji były, jak dla mnie, ok: wyraźne(ale też nie jakoś b mocne) i przyjemne działanie,w sam raz na urozmaicenie dnia.
teraz właśnie testuję nową wersję zestawu nr 1 i powiem że działanie jest mocniejsze niż poprzedniczki :yay: wczoraj dostałem paczkę a jutro chyba złoże kolejne zamówienie...
  • 3959 / 149 / 0
ja stestowalem nowa wersje zestawu nr. 2, niewiem jak poprzedni bo nie probowalem ale ten bardzo mi sie spodobal. :)
  • 4 / / 0
Jestem nowy na forum trochę czytam ale mogę być dosyć zielony, więc mam takie ogólne pytanie;D
Jaka mieszanka, z naturalnych ziół, mogła by wysłać człowieka najdalej w piękny świat?
Bo jak większość z was wie maria ryje psyche po dłuższym czasie, dopalacze to coś nie dla mnie za dużo chemii, a czy coś z naturalnych ziółek ma dość miłe jazdy tak w skali 1 do 10 w porównaniu do dopalaczy, czy można zaznać tylko po mich miły stan uśmiechu, i polepszenia nastroju a nie lotu w inny lepszy świat?
  • 1387 / 5 / 0
Żadna naturalna mieszanka ziołowa nie wyśle żadnego człowieka w daleki, piękny świat.

A konopia używana z głową i umiarem nie ryje bani. A jeśli używa się czegoś bez umiaru, to wszystko zryje banię.
  • 1718 / 9 / 0
Z naturalnych ziolek to chyba Mak lekarski czy Kratom dobry bedzie. I nie ryje bani, nie jest neurotoksyczne. Pelna naturka.
  • 1174 / 22 / 15
Gdyby kompozycje z SS działały tak długo jak konopia... Można dopalać, ale wtedy to wali po kieszeni. Słowem - mało ekonomicznie. A poza tym to nic innego nie da się im zarzucić. Wielu moich znajomych woli palić kompozycje niż trawę, szczególnie na imprezach się lepiej sprawdzają. Inna sprawa, że konopia to piękna roślina i zawsze będzie jej bronił ten "jej duch". Tak w ogóle dlaczego na forum o dragach w słowniku nie ma słowa "konopia"? (podkreśla mi :-p )

PS - jestem w trakcie testów nowych zestawów.
  • 1387 / 5 / 0
@WawaEndrju - zależy jeszcze jaka konopia :D

@Soulless - pomijając uzależnienie :D

A nie podkreśla, bo chyba nie ma liczny pojedynczej tak po polskiemu patrząc :P Bo wyskakuje w podpowiedziach propozycja "konopie" :) A słownik chyba nie zależy od forum, tylko to jest ogólny słownik mozilli (chyba ze masz inną przeglądarkę ;))
  • 4 / / 0
pindyjski-> wiesz zależy jaka konopia ;-) a co do pięknego świata nie chodzi mi o jakiś mega trip, tylko raczej że siedząc na polanie gdzie w dole jest staw, i czujesz się jak w górach itp. :-)
Soulless-> co do maku to raczej odradzam, po mleczku raczej nie zapomina się bólu głowy gdy schodzi, co ma większość chyba, ale Kratom wydaje się miły :cheesy:
WawaEndrju-> Wiesz jak stestujesz, to z miłą chęcią przeczytam Twoje wrażenia :-D

Ogólnie miłą alternatywą było by zrobić coś samemu z tego co jest w SS, ekstrakcja też nie była by problemem;D Szczególnie interesują mnie Maconha Brava, Bay-bean, White Lotos, i Kanna GOLD, macie większe doświadczenie więc może by mi ktoś doradził czy coś do tego dorzucić albo odjąć według swojego doświadczenia czy lepiej właśnie kupić gotową mieszankę w SS :-P ?
  • 3959 / 149 / 0
WawaEndrju pisze:
Tak w ogóle dlaczego na forum o dragach w słowniku nie ma słowa "konopia"? (podkreśla mi :-p )
http://www.youtube.com/watch?v=kO4FCSkSgtM %-D

a co do mieszanek z ss to faktycznie jedynym ich minusem jest duzo krotsze dzialanie niz mj, chociaz czasami ten minus moze okazac sie plusem kiedy chcesz sobie przypalic a nie masz za duzo czasu na zwale. ;)
  • 145 / / 0
Ogólnie miłą alternatywą było by zrobić coś samemu z tego co jest w SS, ekstrakcja też nie była by problemem;D
Z tego co wiem wykorzystują w swoich kompozycjach nie tylko produkty które mają w ofercie. Wiem ze są tam właśnie extrakt maconhy i canavali itd. Ale coś podobnego może sam zrobisz:)

A co do czasu działania to ja nie wiem..ale na mnie działają o wiele dłużej niż te pierwsze ;-)
Choć zestaw nr 1 mneij pachnie Damiana to jedna smaczek ten sam pozostał-taki bardzo specyficzny.
Z kolei nr 2 zyskał bardzo dużo (na mocy i wyglądzie-sporo płatków kwiatu Klipp Daggi tam jest) bo jak dla mnie ten wcześniejszy był taki sobie. Z drugiej strony nie jest tak "smaczny "jak nr 1 i trochę dusi-papierosów nie palę może dlatego jestem bardziej wrażliwy.
Ale ogólnie spoko..naprawdę spoko :-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.