Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 580 / 4 / 0
kapeć w buzi, zatkany nos, przy stosowaniu 2x dziennie po 15 mg senność a do tego zawroty głowy przy wstawaniu z pozycji siedzącej i to takie, że w oczach ciemnieje! Ale faktycznie, nieco zniechęca do brania "narkotyków". Ale cena jak dla mnie (myśle tu o skutkach ubocznych) nieco wygórowana :/
  • 21 / / 0
moge zjesc 50mg na sen po alfie (ivory black)?
aha i bezdech mam nic sie nie stanie? %-D łobudzę sie ? :gun:
  • 1345 / 6 / 0
Już późno, więc pewnie wziąłeś. Mam nadzieję, że nic Ci nie będzie. Gdybyś jednak nie spał, czekając na odpowiedź, to nie polecam. Już się lepiej przemęcz, może nauczysz się trochę szacunku dla nieznanych substancji.

Na przyszłość radzę PRZED zabawą zorientować się co do działania i interakcji specyfików, które zamierzasz brać. Co do interakcji RC z czymkolwiek nikt Ci nie powie nic na pewno. Zwłaszcza, jeśli masz jeszcze problemy z oddychaniem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 21 / / 0
Wzięłem 5x50 mg raz raz raz dwie
no i pomogło chyba usnąć ale am dopalałem i niepowiem czy dobrze podziałało dziś na sen wziełem o 20 1x50mg i huj lipa nic nie czuć ? jaka dawka maks zeby sie nie obudzic jak warzywo i tak przez 3 dni "chodzic"
  • 1425 / 81 / 0
Chlorprothixen działa nienajgorzej. Bez tolerki 30-50mg całkiem fajnie relaksuje, odsuwa natłok myśli , wywołuje specyficzne odrealnienie. Niestety ma wyraźne działanie kardiotoksyczne (wchodzi na serducho, szybciej i mocniej wali)
  • 545 / 8 / 0
Świetne przy odstawce klona, nawet da się po tym wyjść do ludzi.
Luk.low@interia.pl
  • 115 / 3 / 0
szachmat- z tym sie zgodze...chlorprotiksen zajebiście działa na zespół oddstawienny klonozepanu....żarłem garsaciami klony a teraz łykam 3 razy dziennie chlor-50-50-100 i czyje sie bezpieczny bez żanych myśli wytwórczych .POLECAM
  • 1743 / 26 / 0
Chemisphere, ale odstawiasz klonazepam i dobrze mówisz o neuroleptyku, że pomaga, czy cierpisz na jakieś inne zaburzenia psychotyczne czy inne choróbska ???
tak z ciekawości pytam ;>
Non omnis moriar.
  • 54 / / 0
z braku laku zjadłem ostatnio 45mg bo nie moglem spac po 25C-NBOMe,uciszył głosy w głowie i padłem spać po jakiejs godzinie ale zle mi sie po tym sypia budze sie zmęczony i najmniejsza pierdoła doprowadza mnie do kurwicy noi ta suchosc w ustach

ogolnie dobre na zjazdy ale dawki zrzedu 100mg dodatkowo sprawiają ze mam zapadniety ryj jakbym tracił w nim czucie
  • 22 / / 0
Jak to neuroleptyk, ujebywacz myśli, ale przydaje się czasem. Niestety Pan Doktor pomimo lęków i różnych innych zaburzeń jest bardzo ostrożny wobec mnie. Nienawidzę tego leku, tego jaka się budzę, tego że jeśli się zaczynam bać, a wezmę go to zepsuje mi cały dzień. Później mam tylko poczucie złości, że kolejne chwile życia zmarnowane. Tyle że nie stosuję się do zalecanych dawek, bo bym nie spała w ogóle. Już wystarczą mi ostatnie haluny.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.