Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 106 / 9 / 0
Jeszcze kilka razy zdarzyło mi się zażywać tramadol z escitalopramem. Nie przekraczałem dawek 400mg. Nic złego się nie działo. Pewnie jest to kwestia organizmu, rodzaju oraz dawki SSRI oraz dawki tramadolu. W sumie to zażywam też trittico 75 mg. Ten lek też mógł mieć wpływ na brak nieporządanych objawów. Jak i termin przydatności tramadolu, choć działanie było zajebiste tzn. bardzo dobry nastrój i chęć do działania z lekką komponętą opiatową.
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
  • 3309 / 21 / 0
sqrt(666)
  • 133 / / 0
Brałem tramadol do dwóch antydepresantów.
1. wenlafaksyna 150mg + 800mg tramadolu w dwóch dawkach podzielonych + 2mg clona, to było moje maximum i nie stało się nic złego. Tramal działał.
2. paroksetyna 20mg + 550mg tramadolu, zaczynając od 400mg potem stopniowo co 10 minut o 50mg więcej + 6mg clona, jedynie rozmycie wzroku nic więcej. Tramal nie działa ze względu na duże zużycie CYP2D6 przez paroksetynę.

Oczywiście nikomu absolutnie nie polecam stosować tramadolu do leków przeciwdepresyjnych. Każdy organizm jest inny.
Co również powinno być oczywiste, warto posiadać depakine lub Clonazepam celem uniknięcia ewentualnej padaczki.

k
  • 61 / 1 / 0
Jak już pisałam w wątku ogólnym zeszłam z 1200-1500mg/dz. do 350-300mg/dz.
Po kilku dniach, na dawce 300mg miałam początki depresji, dołączyłam escitalopram 5mg/dz.
Od czasu dołączenia esci pojawiły się nudności (biorę to po raz pierwszy), żadnych oznak ZS,
nastrój jak po samym 300mg trama, czyli kiepsko.
Dodatkowo od kilku dni mam okropny ból głowy, skronie i czubek głowy, ciśnienie w normie.
Bólu takiego doświadczyłam zjeżdżając z dawki, o ile pamiętam przy 600mg/dz ale minął po kilku dniach,
teraz nie mija.
@swiadome_majaki - bolała cię po tym zestawie głowa?
DLACZEGO ŻYJĘ W KRAJU W KTÓRYM WSZYSCY CHCĄ MNIE ZROBIĆ W H.... Scio me nihil scire - Sokrates
Cogito ergo sum - Kartezjusz
  • 627 / 68 / 0
mnie ostro bolała głowa po połączeniu tramca z vicebrolem, który oddziałuje na sero. kiedyś oxan mi tłumaczył dlaczego, jakie mechanizmy przy tym zachodzą, było to chyba związane z ciśnieniem. ale tłumaczył mi to chyba w 2007/2008 roku, więc nie pamiętam dokładnie na czym to polega.
mimo, że winopocentyna nie jest zaliczana do ssri, to właśnie po jej połaczeniu z Tramalem dostałam padaczki.
  • 574 / 10 / 0
jak się żre ssri to trampek w kropelkach zadziała? jak zadziala to ile zapuscic? 600mg?
  • 195 / 5 / 0
Jeśli 3 tygodnie temu przyjąłem jednorazowo 150 mg sertraliny to jest choć minimalne zagrożenie dostania zespołu serotoninowego po dawce 400 mg trama? Okres półtrwania serty to niby 3-5 dni, ale wole się upewnić :-D
  • 388 / 3 / 0
Master1 pisze:
Jeśli 3 tygodnie temu przyjąłem jednorazowo 150 mg sertraliny to jest choć minimalne zagrożenie dostania zespołu serotoninowego po dawce 400 mg trama? Okres półtrwania serty to niby 3-5 dni, ale wole się upewnić :-D
Minimalne to jest zawsze. Ja bym na Twoim miejscu jadł normalnie.
  • 35 / 1 / 0
miałam okazję połączyć sertralinę i tramsa przedwczoraj, biorę ssri od 3 miesięcy do tego zawsze kodeina ale tym razem z braku laku byłam zmuszona spróbować tramsa po raz pierwszy, rekreacyjnie. bałam się niemiłosiernie ale wiecie jak to jest kiedy głód, wiec wzięłam zaldiar (trams i parasyf) nawet nie miałam jak zrobić ekstrakcji wiec ponad 3 gramy parasyfu połknęłam. nie piszę z zaświatów wiec jest dobrze, zupełnie nic mi nie było. nawet brzuch nie napierdalał po paracetamolu a trams i tak nie zadziałał. :c
Then I looked over
Just in time to see her smiling back at me
And saying everything's OK
As long as you're inside my blue veins
Your blue veins
  • 12 / / 0
Jak biore wenlafeksyne, to mam wrazenie ze tramal slabiej na mnie dziala, na szczescie wlasnie przestalem brac %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).