Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 527 / 6 / 0
ok powiedziałeś co chciałeś powiedzieć-doceniam, każdy ma prawo do opinii, ale dajmy już spokój i piszcie coś sensownego. Osobiście ani ja ani nikt z moich znajomych nie uświadczył żadnych problemów zdrowotnych. Pracuje jako umysł mocno ścisły w dużej firmie. Kompo używam od lat i nie mam żadnych problemów z koncentracją itd.

A wracając...jak to jest z 3 że czasami jest bardzo przyjemnie lajtowy, a innym razem zbyt lajtowy wręcz prawie niezauważalny później znów przyjemny. Oczywiście mowa o pojedynczym opakowaniu, dodatkowo wymieszanym używanym w tym samym odstępie czasu.
  • 44 / 1 / 0
Też jestem umysłem ścisłym i na poczatku nie miałem problemow. Ale później zacząłem ewdentniej przesadzać bo paliłem lufe co 15 min i nie moglem wytrzymać, żeby nie dopalić. Nawet budziłem sie 3 - 4 razy w nocy zeby zajarać.

Wcześniej może pisałem róbcie sami maczany nie kupujecie u SS.

Dopiero jak kategorycznie odstawiłem wszystko z myślą, że to nie fresz na kilka miechów tylko odstawiam to na całe życie cały towar spuściłem w kibel i podjąłem leczenie to dało mi to jakby efekt wyjścia z ciała. Wtedy zobaczyłem wcześniejszego siebie, który wydawał cały hajs panu S. Później sam robił maczany.... zobaczyłem totalnie chorego człowieka wręcz żuła czy narkomana....
Dlatego teraz piszę UWAGA !!!
Może jak ktoś ma umiar to jest ok.
Ja wpadłem w totalny cug dlatego ja poprostu sie do tego nie nadaje i tyle.
Dobrze, że wszystko wylądowało w kiblu bo pomogło mi to utrzymać początkową abstynencje.
Teraz jestem abstynentem od 1,5 miecha i modle się, żeby niedy nie wrócic.
Po prostu to nie dla mnie.
Jak ktoś potrafi utrzymać umiar to ok
Jeśli ktoś ma ogromne skłonności do nałogów tak jak ja to właśnie tych ludzi chciałem ostrzec.
Mam nadzieje, że to będzie mój ostatni post w tym temacie. Dlatego proszę o nie pisanie nie miłych opinii o mnie jak skeletron lecz obiektywne/subiektywne jak np Pan jakcha.
  • 527 / 6 / 0
Spoko rozumiem Cię, w sumie jeśli nie potrafiłeś znajść umiaru to komp czy maczany są nie dla Ciebie. Generalnie we wszystkim należy zachować umiar-sam ostatnio przesadzam z alko np :-p
Słuchaj swojego ciała i jeśli coś nie jest dla Ciebie, tym bardziej w takich ilościach i częstotliwościach to nie jest do dla Ciebie. Widze że później jeszcze rc się wspomagałeś a to mogło mocno Ciebie obciążyć. Wiem co mówie bo również rc próbowałem. Jak pisałem wcześniej dałem sobie spokój bo widziałem skutku uboczne. Po kompo w jakiś normalnych ilościach od baardzo długiego czasu-nic.
Dla zachowania abstynencji nie wchodz na hyperreal ;-) Osobiście polecam jakieś nowe hobby. Mi w alko pomogła swego czasu akwarystyka :blush: \

Osobiście mam bardzo pozytywne doświadczenia z tym produktem, nie zgadzam się z Twoją opinią ale ją szanuję.
  • 139 / 17 / 7
Creation pisze:
Dlatego proszę o nie pisanie nie miłych opinii o mnie jak skeletron lecz obiektywne/subiektywne jak np Pan jakcha.
Widzę, że jesteś bardzo wrażliwym człowiekiem. Nie miałem intencji cię obrazić tylko napisałem, że można odebrać to co piszesz jako, celową bądź nie, ale manipulację. Po pierwsze dlatego, że nie masz dowodów a po drugie bo wielu użytkowników ma zupełnie inne zdanie na ten temat.
Masz tutaj kilka potwierdzeń, również z mojej strony o relatywnie niskiej "toksyczności" kompozycji i to nie ze słyszenia tylko z doświadczenia.
Ale dobrze, że opisałeś swój przypadek, zawsze to wnosi coś do tematu.
Powodzenia w terapii.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
  • 89 / 1 / 0
@Creation, wszystko źle użyte szkodzi - zwłaszcza, że stosowałeś kompo w nadmiarze, co trzeba otwarcie przyznać :-/ .Natomiast doceniam chęć pomocy innym, tak jak już poprzedni userzy wspomnieli - zawsze to następny krok do jakiegoś stopnia świadomości. Osobiście nie zauważyłem negatywnych skutków kompo, o czym już pisałem. Życze Ci powrotu do zdrowia i porzucenia złych nawyków - natomiast ten temat nie służy dyskusji na temat Twojej osoby. Wracając do tematu kompozycji - ktoś testował 4 w ostatnim czasie ? Oral/Smoke ? Przeszukując temat natknąłem się na bardzo różne opinie (nie działa-działa dosyć fajnie-łojapierkuralebania). Planowo zmieszałbym z 2v2 i palił razem - ktoś mixował już w ten sposób ? Posiadam również ekstrakt kanny 2:1, prawdopodobnie będę go sniffował, aczkolwiek nie wykluczam opcji wymieszania z jakimś pre-workoutem (zawierającym PEA, Synefrynę - BBS Phoenix) w kapsułce - zbędne pierdolenie się, czy może to coś dać ?
  • 527 / 6 / 0
kanne to snif albo dodaj trochę do soku i wypij.
4-ka kiedyś byłą zacna ale od pewnego czasu nie jest dostępna. Doda czasami próbę jak ktoś poprosi ale zaznacza, że ma niski potencjał bo brak części składników. I to fakt, smak i działanie nie to.
  • 89 / 1 / 0
Tak zrobię. Jednak S. się pomylił i wysłał mi próbkę zestawu nr I, mimo wyraźnie zaznaczonej IV... No nic, próbował go ktoś w ostatnim czasie ? Jakiego działania i w jakiej ilości mogę się spodziewać ?
  • 1152 / 230 / 7
wilknamikrofonie pisze:
Jakiego działania i w jakiej ilości mogę się spodziewać ?
Też ostatnio paliłem i jadłem 1v2, jak S. miał posuchę z 2v2, i mogę polecić. Dawkowanie takie samo, może trochę większe niż 2v2, ale nie jestem pewien bo to też zależy od tolerki. Po wzięciu dużego bucha z bonga otoczenie zaczęło mnie przytłaczać, bo byłem na imprezie z pijanymi ludźmi. Wyraźne działanie afrodyzjakalne (damiana - wiadomo) i sedatywne.
Ciężko opisać różnicę ale jakaś jest. Niby mniej psychodeliczna i mniej wkręca w muzykę, ale daje trochę dysocjacyjny nieogar.

Aha, i polecam połączyć 1v2 i 2v2.

A 3 to chillout bez psychodelii.

A jak z aktualnymi sortami 2v2? Badał ktoś z niedawnego zamówienia?
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 1130 / 48 / 0
Zamawiane przed swietami bylo w normie. Jutro odbieram jeszcze odrobine na sylwka i dobry poczatek nowego roku :) A pozniej przerwa do wielkanocy.
  • 89 / 1 / 0
Po 2 tyg przerwy magia wraca - polecam. Teraz ma pojawić się mocniejszy sort 2v2 - chyba od 4 stycznia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.