Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 42 / 1 / 0
WucTszeciejZeszy pisze:
Metoksetamina świetna jest. W naprawdę malutkich dawkach (5mg) mocno poprawia humor i da się jeszcze trzeźwo myśleć,
można małe ilości mxe porównać do benzo?
Uwaga! Użytkownik BlackBlackBlack jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 416 / 0
WucTszeciejZeszy kurde chciałbym być taki ekonomiczny ;] dla mnie dawka po której robiło się ciekawie na początku przygody z MXE, to coś koło 60-70mg :-/
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 75 / 1 / 0
Może to dlatego, że kurdupel ze mnie - 160cm, 41kg.
@BlackBlackBlack Nie mam zielonego pojęcia. Ale raczej nie, bardziej już pobudza i kopa daje niż uspokaja. Mogę jedynie powiedzieć, że połączenie z kodeiną jest przewyśmienite ;], naprawdę bardzo dobrze grzeje i tylko nasila kodeinę, że, aż takie ciarki po plecach z przyjemności przechodzą i tak fajnie sennie, spokojnie...
Uwaga! Użytkownik WucTszeciejZeszy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 1 / 0
fenazepam/etizolam wzięty na początku tripa (50mg w nos) spłyci efekty czy sprawi że będą przyjemniejsze/bardziej relaksacyjne?
Uwaga! Użytkownik BlackBlackBlack jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1053 / 77 / 0
można małe ilości mxe porównać do benzo?
uwazam, ze tak.
  • 2334 / 9 / 0
BlackBlackBlack pisze:
Fenazepam/Etizolam wzięty na początku tripa (50mg w nos) spłyci efekty czy sprawi że będą przyjemniejsze/bardziej relaksacyjne?
Spłyci.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 112 / 1 / 0
W poniedziałkową noc mam zamiar zapodać sobie pierwszy raz MXE(50mg) pod język. Jakies porady dla nowicjusza bez doświadczenia ? Jak długo pod językiem to trzymać? I czy można normalnie spać po tym? (czyli nie przedłuży mi się sen z 8 na hmm 20 godzin jak po 1350 DXM -_-)

Dzięki z góry za odpowiedzi i udanych lotów życzę :)
  • 3215 / 416 / 0
Osobiście trzymam 7-10 minut - działa jak powinno. Sam nie jestem jakoś specjalnie doświadczony, ale 2 rady mam :

- jeśli palisz to zaopatrz się w fajki - mi po MXE jakoś rośnie na nie ochota
- w razie problemów z zaśnięciem ( które raczej jakoś specjalnie duże po 50mg nie powinny być) strzel sobie jedno piwko.
jakoś tak przyjemniej się robi i usnąc łatwiej ^_^

Powodzenia :-)
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 112 / 1 / 0
Dzięki za radę, tak samo potrzymam i zobaczymy co z tego będzie. Oczywiście podzielę się swoją opinią na temat MXE :-)
jeśli palisz to zaopatrz się w fajki - mi po MXE jakoś rośnie na nie ochota
- w razie problemów z zaśnięciem ( które raczej jakoś specjalnie duże po 50mg nie powinny być) strzel sobie jedno piwko.
jakoś tak przyjemniej się robi i usnąc łatwiej ^_^
Niestety nie palę ani nie piję, więc będę się musiał obejść bez tego hihi :-D
  • 42 / 1 / 0
Daje radę po 50mg wysiedzieć spokojnie w pokoju bez budzenia całej rodziny?

Przy wciągani nosem domyślam się że zaczyna działać momentalnie. Jak to wygląda przy wypiciu subst z jakimś napojem?
ODPOWIEDZ
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.