Wyżej kolega napisał, że nie klepie palaczy. Faktycznie to, że pale może mieć jakieś znaczenie?
https://www.rynekaptek.pl/farmakologia/ ... 175_1.html
28 sierpnia 2022shakaxhi pisze: Okej. Dam jeszcze jej ostatnią szansę i zobaczę w sytuacji typowo lękowej czy jakkolwiek zadziała. Jeśli nie to jakie inne benzo wyciągnąć?
Wyżej kolega napisał, że nie klepie palaczy. Faktycznie to, że pale może mieć jakieś znaczenie?
28 sierpnia 2022shakaxhi pisze: Okej. Dam jeszcze jej ostatnią szansę i zobaczę w sytuacji typowo lękowej czy jakkolwiek zadziała. Jeśli nie to jakie inne benzo wyciągnąć?
@odbytniczy1991
Pregabalina? Wystarczy mu jedno uzależnienie. Pregabe to będzie brał na detoxie, jak zrozumie w jakie bagno się wpakował.
27 sierpnia 2022shakaxhi pisze: Dalej bałem się wychylić głowę wieczorem z domu. Chciałbym mieć coś na awaryjne sytuacje lękowe co nie ujebie mnie spać w 5 minut.
28 sierpnia 2022shakaxhi pisze: Dam jeszcze jej ostatnią szansę i zobaczę w sytuacji typowo lękowej czy jakkolwiek zadziała. Jeśli nie to jakie inne benzo wyciągnąć?
Inna opcja, to wspomniany już Lorafen 2,5 mg. Dla mnie jest to czysty i cholernie skuteczny anksjolityk. Minimalnie sedatywny, bez działania nasennego, przynajmniej u mnie, więc powinien zdać egzamin. Działa też zdecydowanie krócej od diazepamu.
Klonazepam działa co prawda długo i stabilnie, ale przeciwlękowo wypada chyba nawet słabiej od diazepamu. Wchodzi za to mocniej na ciało i elegancko rozluźnia. Jest też dość mocno sedatywny, więc pewnie ciągnąłby do spania, ale mi akurat ta sedacja, w parze z długim działaniem przeciwlękowym pasuje w sam raz.
Bromazepam ma zbliżony profil farmakologiczny do alprazolamu. Dałbym mu szansę, może akurat się sprawdzi.
Nie liczyłbym na to, że benzo sprawi, iż nagle "wychylisz głowę wieczorem z domu", to nie amfetamina. Najlepiej wrzucać, kiedy wiesz, że będzie spora dawka stresu i może być ciężko.
Niby benzo samo w sobie jest prawie niemożliwe do śmiertelnego przedawkowania, ale pamiętam (w sumie to nie), jak ze dwa razy jeździłem karetką (z tyłu) po roztworze spirytusowym klonazolamu o mocy 1 mg = 1 ml, a ładowałem chyba z 1,5 mg. Nagle leżę na podłodze, fioletowy. Narysowałbym jednak małą kreskę pomiędzy RC, a apteką.
Także panie autor, to mogłeś być ty. Nie jedz nigdy benzo garściami, tylko tyle ile potrzebujesz, bo w najlepszym razie urwie ci film, a może być tylko gorzej i zapijaj wodą mineralną, a jak już, to max piwerkiem jednym. Jeśli ten problem powraca, to przed melanżem oddajesz benzo, nie wiem sąsiadowi, komuś bliskiemu, albo zakopujesz metr pod ziemią.
@shakaxhi Nazwa/producent leku nie ma znaczenia, leki generyczne działają dokładnie tak samo bo są tak projektowane, żeby miały praktycznie identyczne właściwości fizykochemiczne (np. czas rozpadu tabletki), biodostępność i zależność stężenia we krwi od czasu.
I thought I was someone else, someone good
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.