4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3206 / 176 / 0
W FAQ o Apselanie napisane jest, że można ekstrahować wodą, jednak taki Acatar w przeciwieństwie do Apselanu nie zawiera PVP. Czy to znaczy, że PVP w Apselanie utrudni ekstrakcję wodną? Lepiej zrobić spirytusową? Mam Acatar i Apselan i zastanawiam się czy jeśli zmieszać tabletki to czy PVP "zje" także część pefki z Acataru.

@mrstothet - dzięki. Skończył mi się spirytus i nie chciałem nowego kupować :)
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012 przez ItvH2erPPPWR, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 14 / 0
Ilości powidonu w Apselanie nie grożą niczym pefce, ogólnie poza delikatnym błotkiem, nic się nie wydarzy.

Tak, mieszaj.
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
  • 549 / 49 / 0
Jak przefiltrować lekko brązowy płyn który wychodzi mi na koniec syntezy ? Sposób z strzykawką nic nie daje, nawet filtrowany kilka razy, zawsze leci lekko brązowe/zółte hujostwo.
  • 3449 / 122 / 8
Nie da się, po prostu źle przeprowadzasz "syntezę".
  • 549 / 49 / 0
Czyli co dokładnie mógłbym spierdolić ? Robię sposobem jona. Schłodzony roztwór z pseudoefedryną i octem wlewam do gorącego roztworu nadmanganianu, wkładam do zamrażarki/za okno, czekam 40min - 1h i filtruję...
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2012 przez motocyklista, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 984 / 5 / 0
@ motocyklista:

potrzymaj w lodówce 20 minut a potem wyjmij na 20 minut w temperaturze pokojowej. myślę że tu jest trochę błąd w tym opisie reakcji, bo nie chcą się w lodówce kłaczki wytrącać, żeby kot dobrze doszedł potrzebuje trochę ciepełka, sam wręcz na ciśnieniu wsadzałem kieliszek do miseczki z mocno ciepłą wodą żeby się wytrąciło czarne gówno.

daj mu trochę ciepła na koniec i zobaczysz że wyjdzie elegansio.

edit: nie rozumiem był tu post motocyklisty gdzieś i to na niego odpowiedziałem, a zniknął mi.
edit2: proszę o przeniesienie posta do wątku utlenianie pefki...
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2012 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 2 razy.
głupio wyszło...
  • 549 / 49 / 0
potrzymaj w lodówce 20 minut a potem wyjmij na 20 minut w temperaturze pokojowej. myślę że tu jest trochę błąd w tym opisie reakcji, bo nie chcą się w lodówce kłaczki wytrącać, żeby kot dobrze doszedł potrzebuje trochę ciepełka, sam wręcz na ciśnieniu wsadzałem kieliszek do miseczki z mocno ciepłą wodą żeby się wytrąciło czarne gówno.

daj mu trochę ciepła na koniec i zobaczysz że wyjdzie elegansio.
Dzięki za odpowiedź :-)
A początkowa temperatura nie wystarczy ? Mieszam przecież pseudoefedrynę z gorącym nadmanganianem, więc z początku roztwór jest gorący. Ale zrobię tak jak mówisz na sylwestra i dam znać :-)
  • 984 / 5 / 0
odpuść tylko ciepły mangan, bez sensu, to już lepiej wszystko w pokojowej temp robić, ja to robie tak:

do rozjebanych w pył tabsów (razem kmno4 i pefe) dodaje te 2 czy 4 centy octu (na jedna lub dwie paki, na pake 400 mg kalium) i mieszam z samym octem energicznie. w momencie jak widzę że błoto puchnąć poczyna i brązowieć (40-70 sekund) to momentalnie dodaję kilka centów wody dla schłodzenia reakcji i chwile jeszcze mieszam i dodaje wody do pożądanej objętości. zanim zrobię filter to już reakcja zaszła i można cedzić śmiało.

w ten sposób zrobisz m-cata w 10-15 min.

jak chcesz to zrobić bardziej na spokojnie to użyj zimnego octu i wody i kalium może być w proszku, dobrze wymieszaj wszystko od razu z wodą i octem i odstaw do lodówki, ważne żeby na koniec się to zagrzało dobrze bo wtedy się wytrącają całe jebane kłaczki.
głupio wyszło...
  • 3449 / 122 / 8
inny przepis w 10-15 minut:
dojebać drobno zmielony nadmanganian (musi być dobrze rozdrobniony, inaczej wyjdzie żółty produkt) do przefiltrowanego roztworu efedryny (8 ml, w tym 1 ml octu). Po 5 minutach przefiltrować ostrożnie. Można chłodzić za oknem, ale w tym przypadku jeszcze 3 minuty w ciepłym miejscu. Jak się w ogóle nie chłodzi to nieźle napierdala benzaldehydem, w całym domu czuć.
  • 48 / 1 / 0
Od dawna robię wg. takiego przepisu z jakiego korzysta @toshiro mifune i klepie bardzo miluśko :-). Ja dodaję ~350mg kalium na pakę i wcale nie jest gorszy od tego robionego z 500mg/paka.
ODPOWIEDZ
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.