Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3955 / 147 / 0
wkurwia mnie juz trocha ta anty-SSRI propaganda na hajpie. ja rozumiem, ze to nie sa idealne leki tak samo jak chemioterapia przy raku nie jest idealna ale przeciez nikt tego nie bierze dla kaprysu czy przyjemnosci.

oczywiscie, lekarze zbyt szybko i pochopnie przepisuja SSRI ludziom, ktorzy ufaja w autorytet lekarza i nie maja pojecia co to sa za leki. ale powiedzcie "nie bierz SSRI" komus z bardzo intensywna nerwica natrectw, kto nie moze normalnie funkcjonowac bo pol dnia przesiaduje w lazience szorujac rece godzinami do krwi.
  • 283 / 1 / 0
Zgadzam się z tobą eso, ja podaje tylko suche fakty o które ktoś zapytał ;)
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
No to ze mną jest ciekawie... Biore paro od 7 miesięcy (20mg) dodam że masturbacja 3-4 razy w tygodniu, a tutaj wyniki testo i prolaktyny.

Testo. 706 (280-800)
Prolaktyna 7.2 (4-15,2)
  • 3955 / 147 / 0
chodzi mi tylko o posty typu "ssri to gowno, nie bierzcie tego".

robicie krzywde ludziom ktorzy sobie koduja 'wszystko oprocz ssri' a byc moze inne leki im nie pomoga i beda marnowac lata szukajac panaceum. trzeba sprobowac, na kazdego dzialaja inaczej bo kazdy ma inny poziom hormonow chociazby. przeciez zawsze mozna je odstawic.

suche fakty jak najbardziej, byle nie wydawac takich sadow. ;-)
  • 20 / / 0
Czy jeśli przechodzę z SSRI na SNRI to muszę odczekać 7 dni zanim zacznę brać SNRI ?
Proszę o jak najszybszą odp. bo nie biorę już ssri 4 dzień i zaczynam wariować...
Uwaga! Użytkownik Witur nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
Nie wierze, ze to pisze, ale cóż.

Co zrobić, gdy depresja się pogłębia - tzn. dziś przyjąłem 250mg sertraliny i jakieś 125mg amitryptyliny.
Jutro musze wstać o 9-tej, a wracam z uczelni o godz. 20-21, wiec boje sie ze jezeli dowale amitryptyline do 300 i/lub mianseryne (dodatkowym faktem jest to, że dziś spałem ok. 4h tylko i od 6:30 juz nie mogłem zasnąc) to o tej 9-tej mogę być w stanie nieogarniecia i/lub wywołanie zespołu serotonowego.
Co byście zrobili n moim miejscu - benzo posiadam, ale wole nie uzywac
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 335 / 1 / 0
Trzeba odczekać 2 tygodnie po stosowaniu mirtazapiny by móc brać moklobemid?
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 283 / 1 / 0
Jeśłi ci się spieszy (co jest nie wskazane) to możesz brać już po tygodniu nie powinny wystąpić żadne interakcje, ja bym tak zrobił przynajmniej.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 335 / 1 / 0
Nie rozumiem tego że w ulotce mirtazapiny jest że nie może być stosowana przed upływem 2 tygodni od zaprzestania brania moklobemidu, a w ulotce moklobemidu nie ma nic że trzeba czekać po przestaniu brania mirtazapiny...
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 3955 / 147 / 0
nie znam tych lekow za bardzo ale podejrzewam, ze po prostu w roznym czasie wychodza z organizmu.

mirta sama w sobie nie jest chyba potencjalnie niebezpieczna w interakcjach natomiast moklo jest imao zdaje sie? a to juz powazniejsza sprawa i trzeba o tym wspomniec bo mao sa niebezpieczne w roznych mixach a nawet na diete trzeba uwazac.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.