Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 335 / 1 / 0
Musiałem odpuścić ten parogen. Czyli mam tylko na depresję mirtor zwiększony z pół na jedną. Nie wiem co ze mną będzie. Podsumowując nie mogę brać żadnego ssri, teraz spożywam mirtor, zamiast pół całą, jak to nie będzie pomagało to nic się nie da zrobić już?
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 410 / 19 / 0
Glodny wez sobie zalatw Wellbutrin i nie panikuj takie stany przechodza, mobilizuj sie sam z siebie chcociaz wiem, ze to trudne. Nie wal samoboja chociaz napewno o tym myslisz. Zastanow sie czy Twoja depresja nie wynika ze środowiska w ktorym przebywasz praca/rodzina/miejsce zamieszkania. Jezeli tak porzuc to i zacznij nowe zycie. Nowe zycie = zmiany = koniec depresji przeciez psychika kręci sprzężenie zwrotne z mózgiem. Zmienisz styl, sposob zycia drastycznie i wtedy jest niemal 100% szans na to, że Twoj mog zacznie produkcje czy tam wychwyt tych neurotransmiterow ktorych byćmoże potrzebujesz i zaczniesz inaczej patrzec na swiat. Wstan z łóżka skoro nie mozesz, to wstań o kulach i wyjdz z domu i nie wroc na noc zobaczysz ze poczujesz sie inaczej... lepiej.... :) :) tu nie chodzi o leki :) pomysl o tym i mniej wyjebane na wszystko kazdym mozliwym sposobem :) TO mija nie dołuj sie :)
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 283 / 1 / 0
Mam pytanie, czy jest jakiś sens łączenia malutkiej dawki sertraliny (25mg) z klomipraminą (150mg) ?
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 335 / 1 / 0
Maniacal
Próbowałem już takich sposobów...

Mirtor jest dużo gorszy od moklobemida na depresję?
Można brać 2 na raz z risperonem?
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 456 / 14 / 0
probowaliscie magnez jako antydepresant? wiki mowi ze
Chlorek magnezu u osób z cukrzycą typu II i niedoborem magnezu już w niewielkich dawkach był tak skuteczny w leczeniu objawów depresyjnych, jak silny lek przeciwdepresyjny – imipramina[23]. Opisywano przypadki, z których wynikało że suplementacja rozpuszczalną formą magnezu (4 x 125-300 mg jonów Mg2+ dziennie) może nawet w ciągu mniej niż 7 dni znieść objawy kliniczne depresji[24]. Z niektórych badań wynika iż skuteczna terapia farmakologicznymi środkami przeciwdepresyjnymi przebiega ze wzrostem poziomu magnezu w organizmie[25].
Uwaga! Użytkownik Czarli Czarnuch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 9 / 0
Czarli Czarnuch pisze:
probowaliscie magnez jako antydepresant? wiki mowi ze
Chlorek magnezu u osób z cukrzycą typu II i niedoborem magnezu już w niewielkich dawkach był tak skuteczny w leczeniu objawów depresyjnych, jak silny lek przeciwdepresyjny – imipramina[23]. Opisywano przypadki, z których wynikało że suplementacja rozpuszczalną formą magnezu (4 x 125-300 mg jonów Mg2+ dziennie) może nawet w ciągu mniej niż 7 dni znieść objawy kliniczne depresji[24]. Z niektórych badań wynika iż skuteczna terapia farmakologicznymi środkami przeciwdepresyjnymi przebiega ze wzrostem poziomu magnezu w organizmie[25].
"i niedoborem magnezu " - słowo klucz. Jak nie masz niedoboru to po takiej dawce możesz liczyć co najwyżej na brain foga a nie na cudowne wyleczenie ze skutecznością zbliżoną do imipraminy.
  • 2652 / 382 / 0
Też próbowałam "kuracji" magnezem o którym są same dobre komentarze, jakoby łagodził stres, zmęczenie, wzmacniał i poprawiał koncentrację. Miałam kiedyś niedobory i uzupełniałam, nie wpłynęło to jednak na moje samopoczucie psychiczne tylko fizyczne, parę rzeczy wróciło do normy. Jednak w leczeniu depresji magnez nie ma sensu.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
Szybkie pytanie... SSRI podnosi poziom testosteronu?
  • 283 / 1 / 0
Nie, wręcz przeciwnie - obniża.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1141 / 9 / 0
Tak jak obniżają dopaminę i podnoszą prolaktynę.
Przy tylu skutkach ubocznych naprawdę zastanówcie się i nie zaczynajcie leczenia od SSRI.

Lekarze nie myślą o takowych, dlatego najlepiej iść do jednego z lepszych i wydać te parę $ więcej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.