Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1593 / 254 / 0
Biorę od paru dni trazodon 75 mg i zauważyłem że każdego ranka budzę się ze wzwodem, jest ogólnie pobudzenie w tym rejonie, brałem ten lek wcześniej także zaskoczony aż tak nie jestem, ale jednak biorę sporo leków które mogą upośledzać tą sferę także bardzo się cieszę. Zwłaszcza że są widoki na jakąś aktywność w tej kwestii 😉.
  • 84 / 11 / 0
23 czerwca 2022matthewx pisze:
mieliście zawroty głowy po tym? mam brac na sen(od 25mg zaczac) razem z ketrelem, po samym ketrelu tego nie ma
mozna łączyc trazodon z kwetapina? myslalem, ze nie - jak takie wombo combo usypia? aktualnie biore na zmiane na sen, raz ketrel raz trittico, ale jak efekt polaczenia tych dwoch jest mega usypiajacy to chetnie bym sprobowal^^ jednak czytalem gdzies, ze to niebezpieczny miks
:pacman: :liść:

Chociaż wydaje mi się, że w tym świecie pełnym kłamstwa
Często najgłupszym wyborem okazuje się prawda
To prawda, nie lubię tej nagiej suki
Miała nas wyzwolić, a teraz każdy może ją kupić
  • 5792 / 1188 / 43
Też tak miałem.
Jest to opisane w ulotce, przeczytaj ją.
Priapizm to bardzo częsty skutek uboczny.
Nie lubiłem tego, aż penis mnie bolał.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1593 / 254 / 0
Ktoś z was też odczuwa złość i agresję po trazodonie? Ja już trzeci raz do niego podchodzę i znów jestem już po kilku dniach wkurwiony non stop, wiecie czy to minie z czasem?
  • 961 / 176 / 0
@zburzony jaką dawkę wgl bierzesz 75?Działa to na Ciebie nasennie?Ja zmieniłem mirte na trazodon ze względu na tycie i właśnie poranny wkurw od noradrenaliny.Tylko że na mnie wgl jakoś nasennie nie działa,mirta usypiała jak trzeba.Co do wzwodu też to mam.Zauważyłem ciekawą rzecz,a mianowicie że po jakiś 2h od zażycia zmniejsza się u mnie śnieg optyczny a czasami całkowicie znika
  • 4898 / 854 / 0
@zburzony ja u siebie tego objawu nie zaobserwowałem. Jeśli chodzi o sen to jest ciut lepiej i co noc mi się coś sni(co jest spoko) ale już nie czuje tego co na początku stosowania że pojawial się taki efekt znurzenia i szybciej zasypiałem. Teraz normalnie znowu się męczę żeby zasnąć lezac i przewracając się z boku na bok. Od zawsze mam z tym problem że nie potrafię położyć się i zasnąć od razu. Co do tycia to plus dla tego leku bo na nim się nie tyje, schudłem nawet 3kg odkad go biore.
  • 1593 / 254 / 0
@tajemniczy25 brałem kilka dni 75 mg ale od wczoraj biorę 150. Działa na mnie nasennie w tym sensie że śpię trochę dłużej i mniej wybudzam się w nocy. Ale po przebudzeniu i w ciągu dnia czuję złość, dzisiaj po 150 mg aż mnie rozpierdala od środka, mam ochotę coś rozjebać. Jednocześnie ogólnie więcej mi się chce, jestem pełen energii, nie potrafię jak wcześniej siedzieć na dupie i nic nie robić, w tym sensie jest dużo lepiej.

@serotoninowy ja mam inaczej, zasypiam od lat jak dziecko ale często budzę się w nocy i bardzo wcześnie wstaję, zdarzało się że o 4 nad ranem wstawałem, piłem kawę i szedłem na miasto kręcić się. Teraz po trazodonie jest lepiej. Ale generalnie mam tak że od kiedy biorę antydepresanty potrzebuję o wiele mniej snu, kiedyś 10 h lekko spałem, teraz od lat wystarczy mi 6, 8 to już ewenement. A jak u ciebie w ciągu dnia i rano po takiej nocy jak opisywaleś? Bo jeśli masz tak że zasnąć ciężko ale rano jednak jesteś ogólnie wyspany, to nie ma tragedii jeszcze.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2022 przez zburzony, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1593 / 254 / 0
27 czerwca 2022happy722 pisze:
Można łączyć z tianeptyną ? Czy odpada ?
Ja łączę, wszystko gra.
  • 243 / 13 / 0
Trazodon dają na sen. Okej. Ale co to znaczy konkretniej? Na to, żeby szybciej zasnąć? Na to, żeby jak już śpisz, to śpisz tak, że się nie wybudzisz? Czy na to, żeby lepiej się "zregenerować" i wstać z lepszym samopoczuciem? Co to dokładniej oznacza, że jest dobre na sen (mówię o dawce 75mg CR np. czy zbliżonych), bo to mnie najbardziej ciekawi zanim miałbym spróbować.
  • 4898 / 854 / 0
Szczerze to mi nie pomogło ani szybciej zasnac(procz poczatkow) ani przy wybudzeniach(procz poczatkow) jedyne co to może wstaje bardziej wypoczęty.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.