Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 65 / 11 / 0
Yo pytanko. Biore egzyste, no i ogolnie, zeby nie latac co chwile po recki to sie wycwanilem, wzialem papier od babki i ciagne od rodzinnego, ktory mi przepisuje. Dzwonie do recepcji mowie co chce, dzwonie pare h pozniej dostaje kod i siemano. No ale ostatno, w zeszlym tygodniu dzwonie do recepcji, mowie, ze chce Egzyste, wchodzi system i mowi, ze takich lekow u mnie nie widzi, za to widzi takie, ktore bralem z 15lat temu xd No i gada, ze moze to zaswiadczenie jest w kartotece i lekarz zapomnial zeskanowac czy co tam. Ale to nic, udalo sie, ze przyjela, wiec dzwonie pare h potem, dostaje kod. Wieczorem ide do apteki no i kurwa cyrk na kolkach, pani mi mowi, ze nie widzi tej egzysty o ktorej ja mowie (Biore egzyste 75mg), za to jest egzysta 50mg XDD Ale nie maja takiej i trzebaby zamowic, to nic ide do nastepnej, tez nie maja na miejscu-trzeba zamowic. Zaproponowala mi zamiennik, a ze nie cchcialo mi sie czekac dzien to wzialem 'Pregabalin Mylan 50mg'. Cos mi nie pasuje w tym leku, jakby nie dziala, nie czuje dzialania, totalnie nic. Wzialem nawet 'dawke rekreacyjna' 650mgi tka nie za bardzo mi bangla. Ktos bral to gowno, i tez czul zawod, jesli chodzi o brka dzialania, badz znikomy?
  • 377 / 118 / 0
@TakiSobieJa
Akurat mam teraz Mylan i raczej działa, ale ja wychodzę z uzależnienia i jestem na 75-0-75-0, gdzie nawet jak rozpoczynałem przygodę z pregą, to jednorazowa dawka 75mg działała na mnie trochę ponad granicę placebo. I zanim ogarnąłem reckę, to byłem trzy doby bez leku, więc ciężko u mnie z porównaniem. Faktem jest, że proch z kapsułek Mylan jest zupełnie inny od prochu z innych firm. Mam kapsułki 150mg. Jeśli rzeczywiście działa słabiej, to jest to dla mnie raczej pocieszające. Jak możesz, to ogarnij jeszcze jedną reckę i kup innej firmy. Daj znać jak wyszło porównanie ;)
Edit. Teraz do mnie dotarło, że nie działa na ciebie w ogóle. Co to, to nie, bo Mylan ogólnie na mnie działa. Próbowałeś wysypywać proch z kapsułek i wypijać z wodą? Może kapsułki na tyle blokują wchłanianie, a ty masz 50mg, więc kilka kapsułek łykasz. Sam nie wiem co o tym myśleć. Mi właśnie zaczyna wchodzić pierwsza dzisiejsza dawka 75mg i bez wątpienia działa. A czuję to po żołądku, bo od razu zgłodniałem :D Po za tym, to coś tam w tle, jak to inni określali.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2025 przez mefistofeles85, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 74 / 7 / 0
To ci pod górkę robią zaświadczenie na Prege xd xd To idzie dostać na receptę farmaceutyczna nawet. Normalnie mi w Poz powtarzają bez papierów.
  • 377 / 118 / 0
@TakiSobieJa
Wiem jak sprawdzę ten Mylan. Akurat przed Mylanem miałem Egzystę, bo innej w aptece nie mieli, a ja zawsze leciałem na tańszych zamiennikach. W Sylwestra jedna osoba wzieła ode mnie 150mg Egzysty w jednej dawce i był to drugi kontakt tej osoby z pregą, a poprzedni we wrześniu 75mg jakiegoś zamiennika. W najbliższą sobotę dostanie 150mg Mylanu i porówna działanie.
  • 1927 / 314 / 0
Uważajcie na pregabalinę mocno obciąża organizm w tym nerki, ludzie np często wspominają o zatrzymywaniu wody w organizmie i np spuchniętych nogach/stopach. Grudzień/święta to były dawki nawet 1g+ kilka pak 56tab 150mg. Mamy 17.01 i już jestem jak na początku 150 rano 150 noc.

Już raz zszedłem z tego na dłużej, teraz też się uda. Do ćpania super - jak się akurat nnie leczysz to 700mg wyśle na odległą orbitę, faza jak po MDMA. Jak byłem w ciągu grudniowym 1g było bez fazy. Głupota, to tylko rekreacyjny wynalazek prędzej zsyntezuję szczepionkę na HIV niż ktoś tym gównem sobie pomoże lol.

Ale w okresach jak jest chujowo, pomaga - ale to tak jak z benzo jest pomoc, na kredyt.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 77 / 20 / 0
@TakiSobieJa

Mylan trzepie jak trzeba, używałem kilku marek, wszystkie działały podobnie.
  • 377 / 118 / 0
17 stycznia 2025aurora20 pisze:
jak się akurat nnie leczysz to 700mg wyśle na odległą orbitę, faza jak po MDMA.
Z Twojego wpisu wynika, że nigdy nie miałeś styczności z MDMA. Nie wprowadzaj innych w błąd.
Ja akurat nigdy nie puchłem od pregi i nie miałem problemów z nerkami. To jest reakcja osobnicza na lek, jedni puchną, inni nie. Już ktoś tu pisał, że robił sobie badania nerek po długim korzystaniu z pregabaliny i z nerkami było wszystko w porządku. Jeżeli badałeś sobie nerki i wyszło coś nie tak to pokaż wyniki.
  • 813 / 192 / 0
17 stycznia 2025zupelnienikt pisze:
@TakiSobieJa

Mylan trzepie jak trzeba, używałem kilku marek, wszystkie działały podobnie.
Jak dla mnie top on the top to pregabalin zentiva. Lyrice próbowałem też i podobne są. Z lekkim wskazaniem na to pierwsze. Chyba bolała mnie cena. :)
  • 8 / 1 / 0
Brałem większość zamienników i wszystkie działają jednakowo. Najtańszy jest Pregabalin Aurovitas i Tabagine - i te przyjmuję najczęściej.
  • 3177 / 889 / 5
Fajne pierwsze dwa dni, kolejne dwa to "może klepnie", ostatni to było wzięcie 1800mg ze znikomym efektem, a jeszcze mniejszą nadzieją na taki. Zacząłem. Od 600mg.
Poczekam trochę i pierdolnę jakiś fajny miks. Dosyć fajnie się komponuje z lisdexamfetaminą (elvanse) jako taki mix do pracy.
signal-2025-01-04-23-34-35-184.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.