Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
699
63%
haszysz
410
37%

Liczba głosów: 1109

ODPOWIEDZ
  • 12752 / 2466 / 0
Ja pierwszy zjadłem jakieś 0.5 - dokładnie tak, jak napisał UltraViolence.
Dobrze, że nie pokusiłem się na całego grama, bo byłoby zdecydowanie za grubo.
  • 108 / 43 / 0
Ja niedawno zjadlem równo grama czarnej smoły, pierwszy raz. Tym samym sposobem co koledzy piszą wyżej i muszę powiedzieć że było bardzo grubo!!! Dodam jeszcze że pale x lat prawie codziennie więc tolerka wysoka.
  • 1229 / 181 / 0
mam takie pytanie z innej beczki, ogladałem jak w pewnym serialu pakowali kości haszu w magazynie i obrabiali, robili to w maseczkach co wydało mi się absurdem. przecież to nie jest koka, feta czy coś takiego. w normalnym świecie tak chyba nie robią ? wydało mi się to absurdalne, przecież hasz ani mj nie wydziela jakiś toksycznych oparów itd
  • 980 / 84 / 0
@rooney
Wiesz zioło to zioło widać gołym okiem. A do haszu można wjebac wszystko tak naprawdę. Więc nie zdziwiłbym się gdyby jakąś ruzpucha tam była czy inne chemikalia i to pewnie co idzie na eksport do Europy. Nie uwierzę ze każdy hasz jest robiony ręcznie i tak jak się powinno.
  • 48 / 6 / 0
Sprawa jest prozaiczna, chodzi o to, żeby pracownicy wytwórni haszyszu nie wdychali przy okazji do płuc tony pyłu.
  • 33 / 6 / 0
Na Erasmusie w Portugalii mieliśmy dostęp do haszu z Maroka, paliliśmy mega dużo, za 10 euro, dostawaliśmy kostkę wielkości dużej zapalniczki bica. Nie wiem ile tam było gramów, ale z dobrej kostki kumpel kręcił 9-10 nawet mocnych blantów. Potem szybki trip na Madere, tam już było ciężej ze względu takiego, ze to wyspa i ciężej dostarczyć sprzęt. Za 20 euro kostka na 2-3 blanty, ale ta bani wtedy.. coś pięknego, naturalnego, bez palipitacji serducha czy innych wariacji
Uwaga! Użytkownik resc7 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 43 / 0
Od jakiegoś czasu lata u mnie taki sprzęt. Łagodny w smaku, zapach ma bardzo konopny. Dość twardy, dopiero po chwili robi się plastyczny. Jeśli chodzi o moc to jest bardzo dobrze chodz trochę odstaje od smoły którą niedawno miałem.
Na zdjęciu równo 20 niestety tylko 10 moje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 567 / 51 / 0
Ale zes smaka na hasz narobil,kozacko wygląda ta kostka,szkoda ze u mnie hasz jest kompletnie niedostępny.Ta kostka wielkosciowo przypomina snikersa :d.
THC :liść:
  • 12752 / 2466 / 0
Pięknie to wygląda. Po ile?
  • 108 / 43 / 0
Było po 7e ale od jakiegoś czasu płacę 8. Nie narzekam bo zawsze dobre i równo, normalnie jest po 10e. Na ulicy czarni krzycza nawet 20e ale to cena dla turystow ktorych w Berlinie nie brakuje i zawsze trzeba sie targowac.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.