Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1736 / 18 / 0
innyodinnych pisze:
I jeszcze jedno- co wy macie do tych chińskich farmaceutyków? Może by jakieś konkrety, linki do artykułów na temat niższości "made in China" w porównaniu do innych marek? Tym bardziej, że WHUJ firm amerykańskich/europejskich zaopatruje się właśnie tam, z tym że nie zawsze się o tym mówi. I nie macie pojęcia czy w tym czy innym redszitbulu albo pluszu nie ma chińskiej kofeiny.
Cenowo chinole są bardzo konkurencyjni, i co, tym się kierujecie, że "jak tanie- to gówno"? Żałosne podejście.

Polecam kofeinę z tej stronki, taniej w detalu nie widziałem a jest naprawdę wysokiej jakości.

Ja sobie z chińskim ścierwem wciskam. Sam widziałeś co odpierdalali z mlekiem.
Się życiem swoich obywateli nie przejmują a co dopiero europejczyków czy amerykanów.
Nie ma przypału - nie ma problemu, można truć dalej.
.
Jeśli jakiś europejski/amerykański produkt okaże się chujowy i trujący to przynajmniej jest szansa, że sprawiedliwości stanie się za dość. Za to jeśli jakaś chińska firma okaże się chujowa to gówno z tym zrobisz.

Może to głupie, ale wolę europejskie produkty gdzie normy muszą być spełnione, a jak coś się dzieje to chyba zawsze wypływa na światło dzienne, albo za sprawą kontroli, albo za sprawą pracowników.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 141 / 2 / 0
Jak wczesniej napisalem posiadam kolo 40g kofeiny czystej, teraz juz mniej bo brat to wpierdala co rano (jebany). Ale mam tez tabletki jedna zawiera 50mg kofy... Bez zadnych skladnikow innych...
I nie mam co z tym zrobic, slyszalem o jakiejs taurynie czy chuj wie czym i jakichs innych chujstwach co sie miesza z kofeina.... Idzie takie cos kupic w aptece?? Albo ogolnie jakis mix z, ktorego wyjdzie cos lepszego niz czysta kofeina?

Tolerke na kofe mam mala, pije czasami... np jak w nocy gram i mi sie spac zachce to robie sobie (uwaga!!!) miske do platkow owsianych (z 3 szklanki, moze 4) wyjebanie mocnej kawy, czuje takie pobudzenie przez 25-30 minut, a potem poprostu spac sie nie chce.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2009 przez sinner1090, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 238 / 1 / 0
Jak nie masz co zrobić to możesz mi dać :)

A Taurynę kupisz choćby w musujących tabletkach w biedronce - takie pudełka jak plussssz. Nazywa się BE Power. Jest w jednej tabletce 400mg tauryny i 64 kofeiny jeszcze dodatkowo. A tabletek w opakowaniu 20 za około 3 zł.
Nawet smaczne to wychodzi. Ja na pół litra wody trzy tabletki wrzucam i mam taki energy drink. Do tego kawa - najlepiej robusta. No ale Ty masz czystą kofeinę so.. :)

A skąd wziąć czystą kofeinę?
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: orkat »
czysta kofeine mzna zakpupic na necie jako odczynnik

250g
500g
1000g

37,99pln
67,75pln
133,31pln
  • 617 / 6 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
chciałem sie zapytać, czy duża jest różnica zawartości kofeiny między Cappucino a zwykłą mielona kawą ?
:kawa: &AMP; :skret: o n l y
  • 2013 / 84 / 0
No napewno duza, dokladnie to nie wiem ale cappucino z 14 lyzeczek nie dziala na mnie wogole, a mielonej to 2 lyzeczki stykna i juz sie czuje troszke lepiej.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 408 / 3 / 0
Witam. Zupełnie przypadkiem dorwałem 16x50mg kofeiny w postaci cholera-wie-jakiej. Cena: coś ok. Ł2,30. Dostępne w m.in. Tesco. Ciężko w tym temacie znaleźć konkrety o dawkowaniu - ktoś pisał o dawkach 100, 200 i 500mg i wszystkie słabe albo kijowe, ktoś inny stwierdził, że 300mg daje 7h przyjemności. Więcej nie odkopałem. Palę BARDZO mało, energy drinki może jeden na tydzień, kawy nie ruszam. 300mg będzie ok? Rano wziąłem 5mg diazepamu pod język, wczoraj łącznie 15mg, nie zaszkodzi mi? Mam jeszcze 240mg psefki, pomieszać coś?

EDIT:
Nazwa handlowa: Pro Plus, tabletki pobudzające.
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 835 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
ostatnio uzaleznilem sie od kofeiny...

wypijam 5-6 kaw w pracy, sa ta zazwyczaj podwojne espresso... (2 lyzeczki rozpuszczalnej nescafe espresso). ostatnio zauwazylem ze bardzo delikatnie boli mnie serducho po tej ostatniej kawie :-/ serce bije szybko ale slabo... powinienem sie martwic / zmniejszyc dawki?

i drugie pytanko - czy kofeina w tabletkach dziala jakos inaczej niz kawa? bo dzialanie kawy bardzo sobie chwale, wywoluje ona szeroki usmiech na mej twarzy :-P
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: GeraLzRiwi »
o, greenz, mam podobny problem jak Ty. Bardzo łatwo wpaść w taki "ciąg", później ze dwa dni zasypiania na nogach, ale to sie przydaje bo tolerancja rośnie w zastraszającym tempie, przynajmniej u mnie, nie wiem jak u was ?

i pytanie co do tej tolerancji właśnie, ile mniej więcej musicie odczekać żeby ją trochę zbić?
Uwaga! Użytkownik GeraLzRiwi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1217 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Psychopath »
Ja pilem kawe prawie codziennie od 4 lub 5 lub 6 klasy podstawowki. Skonczylem niedawno odkad mam yerba mate, kawa w ogole mnie nie pobudzala (nawet takie eksperymentalne np 3 lyzeczki sypanej + 3 lyzeczki rozpuszczalnej). Yerba Mate pobudza mnie dosc mocno, wypije 2 zalania Pajarito (okolo 3 lyzki stolowe) i mam stymulacje na caly dzien.

Ps. Tak, jestem zajebiscie uzalezniony od kofeiny, ale zdarzaja sie tez dni gdy nie pije zupelnie nic, i zbytnio nie odczuwam zmeczenia tzn daje rade wytrzymac ze snem do nocy ;-) .
Ps2. No i pije dosc duzo energy drinkow, glownie cenie sobie ich smak, bo zawartosc kofeiny w takich napojach jest smiechu warta.

Co do tolerancji, to wystarczy przestac zazywac nikotyne. Nikotyna kilkukrotnie oslabia i skraca dzialanie kofeiny, dlatego palacze pija duzo kaw i robia je bardzo mocne, a jak odstawiaja nikotyne to zaczynaja pic rzadziej i slabe.
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.