radekgej pisze:Mam takie pytanie, jeżeli mam znajomą magister farmacji to mogę do niej podbijać o selalginine.
tur3k pisze:Nie wiem czy mgr farmacji może w jakiś sposób (np zagrożenia zdrowia czy inna okoliczność wyjątkowa) wydać dany lek
Z tym, ze ostatnio udalo mi sie kupic np. Dorete bez wypisywania recepty na miejscu, podawania danych czy czegokolwiek. Czyzby system kontroli byl slaby.
W przypadku nagłego zagrożenia zdrowia lub życia kierownik apteki może wydać bez recepty lekarskiej produkt leczniczy zastrzeżony do wydawania na receptę w najmniejszym terapeutycznym opakowaniu (z wyłączeniem środków odurzających, substancji psychotropowych i prekursorów grupy I-R).
Tak przy okazji:
Substancje psychotropowe grupy IV-P to substancje o istotnych zastosowaniach medycznych i małym potencjale nadużywania
Substancje psychotropowe grupy I-P to substancje o braku zastosowań medycznych i o dużym potencjale nadużywania
[ external image ]
bukareszt pisze:rrd z tego co mi wiadomo nawet jako osoba prywatna musisz okazać dokument tożsamości, nie zdziwiłbym się, jakby do przedrostka dr potrzeba pokazać dyplom, czy coś.
pierdolicie kocopoły, wczoraj poszdłem do punktu z pieczątkam i powiedziałem, że potrzebuję pieczątke do fiilmu bo studiuję w łódzkiej filmówce. 15 minut i mam pieczątkę doktora :D
ramtram pisze:Ktoś podzieli się wiedzą jak wpisany jest tramadol. Tzn rp: tramal 100mg /ml 96 ml ds. 3x 1. Tak jest poprawnie?
Poltram krople doustne
1 opakowanie 96ml
d.s. 2x10 wciśniec pompki
Odpłatność na B/30%/100%.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.