Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 1794 / 124 / 0
Noga w gypsie, caly dzien w lozku to o czym innym mozna marzyc, jak nie o pieknym grzaniu? Zaraz zobaczymy jak to jest z tym dzialaniem przeciwbolowym kodeiny. Kto dzis grzeje?
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 742 / 12 / 0
Leć do doktorka powiedz że boli, ketonal nie pomaga może DHC wyrwiesz albo trampka ;).
  • 1794 / 124 / 0
Raczej watpie czy na taka pierdole jak zerwany woreczek stawowy przepisali by mi opio :d. Chociaz moj rodzinny slynie z tego, ze lubi dostac koperte z ciekawa zawartoscia. Dzieki za pomysl :)
  • 451 / 4 / 0
Jak koperta to o różowe wołaj :D
"Jebać trzynastkę powiedział odwracając się na pięcie, trzymając pompkę w ręce..."
  • 1794 / 124 / 0
Az tak tej koperty wypchac nie jestem w stanie, wszak (od pazdziernika) studenciak ze mnie :/. Do roboty mialem isc od wczoraj, ale stracilem troche mobilnosci. Za tydzien mam miec orteze, ale i tak prawdopodobnie z powodu "oszczedzania" nogi pojde co najwyzej na rwanie fasolki na akord...
  • 742 / 9 / 0
Uro kto nie ryzykuje ten nie wygrywa...
  • 1794 / 124 / 0
Fakt, az sie jutro przejde (a raczej "przejde", bo z ta noga to chodem by, tego nie nazwal, chyba, ze w stylu zombie). Choc najpierw sprobuje na sepa. Co zrobic, wpierw przejawia sie w czlowieku instynkt Polaka-Cebulaka kazacy zydzic na czym sie da.

No i slabo pogrzalo. Pierdole, trzeba w koncu zrobic wywiad oferty makowej w moim miescie.
  • 839 / 69 / 0
Uro proś o DHC, why not? A Tramal to już w ogóle bez mrugnięcia nawet powinien Ci lekarz przypisać. Tylko tam zbajeruj coś ładnie, że matka miała kilka ostatnich tabsów i Ci dała i pomaga, takie tam. Da radę, co Ci szkodzi, najwyżej powie, że nie. ;)
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 1794 / 124 / 0
Hehe, no i dobry pomysl podsuneliscie. Mojego lekarza nie bylo, wiec poszedlem do jakiejs innej pani, tramadolu mi wypisac nie chciala, ale powiedziala, ze na moj bol muai wystarczyc mi doreta, czyli tramal+paracetamol. Duzo tego nie wyszlo, bo tylko 750mg Tramalu, ale zajebalem 375 po ekstrakcji, a pozostale 375 zrobie z kumplem na pol + koda do tego :). Dziekuje za idee, nie sadzilem, ze na zerwany woreczek moga wypisac mi opio.
  • 987 / 8 / 0
Dziś klony plus koda. Sytuacja jest taka, że zarzuciłem o 10 - 4 mg klona. Zrobił mnie "dobrze", masakrycznie rozleniwił, jestem strasznie śpiący. Podsumowując zapodałem o dwójkę za dużo. Mam przygotowane na wieczór 600 mg kodeiny. Z racji tego, iż benzo mocno podbija u mnie opiaty, chciałbym się dowiedzieć ile clona zapodać przed wrzutką kody? Nie chcę takiej zamuły jaka panuje aktualnie. Chciałbym po prostu, aby ten klon podbił działanie tej 600-tki kodeiny.

Jakieś rady Mistrze?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.