16 kwietnia 2017Limitlesss pisze:16 kwietnia 2017Brainnn pisze:I po raz kolejny.16 kwietnia 2017Limitlesss pisze:
Noopept bierze się cyklicznie przez długi czas żeby ukazał swój potencjał działania (1-3 miesiące)
A fenylopiracetam działa doraźnie i szybko sie na niego wyrabia tolerancja.
Więc bez sensu byłoby zacząć brać to razem, bo noopept nie zdążyłby zadziałać w pełni, a fenylopiracetam przestawałby działać po tygodniu (chyba że ładowałbyś mega duże dawki)
Na fenylop nie wyrabia sie tolerka.
post2436099.html?hilit=piracetam#p2436099
To, ze nie odczuwasz spida nie znaczy, ze nie dziala.
Większość osób bierze fenylopiracetam właśnie dla tego "spida", bo jeżeli jest już nieodczuwalny to jego pozostałe działanie nie jest warte ceny jaką za niego się płaci- jest to jeden z droższych nootropów..
Nic tak nie odbija tolerki jak on.
nic tak nie odbudowuje rec dopainowych jaK on.
Chcesz/chcecie dzialania narkotycznego macie inne dzialy.
nie wprowadzajcie ludzi w blad.
Dobrze, że wreszcie ktos sie przyznal, ze wielu oczekuje narkotykow w suplementach/suplementow o dzialaniu dragowym.
Powód: Przeniesiono, przypominam, że od miksów jest ten wątek.
Kto i w którym miejscu przyznał się że oczekuje narkotów w suplementach ?
Bo ja napisałem że fenylopiracetam ma działa lekko stymulująco, co jest doskonale do pracy/nauki. A to są dwie różne rzeczy ;)
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
A jak bierzesz jakieś stimy to wręcz musisz
Ogólnie zalecane dzienne spożycie potasu wynosi 4700 mg, ale w suplach najwięce jako dopuszczalna dzienna dawka to około 600-1000mg.
W takim razie nie masz się czego obawiać i spokojnie możesz przy niej zostać ;)
18 kwietnia 2017neurobiolog pisze: Nie pamiętam ile dokładnie biorę, ale gdzieś w granicach 400-600. Bez uzupełnionego potasu mam wrażenie (ale to tylko wrażenie), że mniej "wydajniej" się czułem i jakby trochę bardziej opóźniony niż przyśpieszony.
Przekroczyc dawke potasu bardzo latwo.
Uzupelniaj w naturalny sposob.
moze problemem nie jest potas a np sód? (potas jest antagonista sodu)
ps te wszystkie syntetyczne witaminy to smieci. Syntetyk to syntetyk.
Wielce reklamowane chelaty to kilka procent dzialania.
mi tam zdrowia szkoda Moje nerki i tak juz maja za swoje.
I tak naprawde to co kupujecie w aptece niewiele ma wspolnego z witaminami.
Jak jeszcze magnez czy wapn wezme tak witaminy...
Syntetyki są ułatwieniem i działają. Może nie tak jak "oryginalne źródło", ale niektórych nie stać/nie mają samozaparcia/nie lubią spożywać/nie mają czasu przygotować zróżnicowanych potraw. Zresztą najczęściej jest tak, że te zdrowie produkty mają w chuj wielką cenę. Suplementy jako tako uzupełniają i chwała im za to. Kiedyś zażywałem MultiCode witaminy i były bardzo dobre wg. mnie. I w składzie i realnym nieplacebo działaniu.
Magnez, wapń, potas można kupić dobrze przyswajalne. Wystarczy odrobina wiedzy i prośba do ZAWSZEMIŁEJ pani z okienka o pokazanie wszystkich opakowan, w celu przeczytania ulotki, o ile jest ;-)
20 kwietnia 2017Brainnn pisze:Po zytaj czym jest hiperkaliemia.18 kwietnia 2017neurobiolog pisze: Nie pamiętam ile dokładnie biorę, ale gdzieś w granicach 400-600. Bez uzupełnionego potasu mam wrażenie (ale to tylko wrażenie), że mniej "wydajniej" się czułem i jakby trochę bardziej opóźniony niż przyśpieszony.
Przekroczyc dawke potasu bardzo latwo.
Uzupelniaj w naturalny sposob.
moze problemem nie jest potas a np sód? (potas jest antagonista sodu)
ps te wszystkie syntetyczne witaminy to smieci. Syntetyk to syntetyk.
Wielce reklamowane chelaty to kilka procent dzialania.
mi tam zdrowia szkoda Moje nerki i tak juz maja za swoje.
I tak naprawde to co kupujecie w aptece niewiele ma wspolnego z witaminami.
Jak jeszcze magnez czy wapn wezme tak witaminy...
No chyba coś Ci się pomyliło jesli myślisz ze przedawkuje potas w ilości 600mg dziennie, skoro dzienne zapotrzebowanie to ~4700mg :wall:
I przy zażywaniu jakichkolwiek stimów suplementacja tym jest wskazana (o ile nie jest koniecznością)...
A co do witamin i minerałów to spróbuj pokrywać całkowite dzienne zapotrzebowanie tychże z "normalnego jedzenia" i daj znac jak Ci poszło ;)
Z pozywienia ? nie ma problemu.
Ziemniaki, litr soku z pomidorow, tabliczka gorzkiej czekolady i orzechy.
Glowy nie dam, ale chyba juz i tak jest powyzej zapotrzebowania.
oczywiscie przy lykaniu potasu od razu nastaw sie na uzupelnianie sodu. Za reszta agonistow i antagonistow nie chce mi sie rozgladac.
Myslalem, ze jakas ciezka zagadka tymczasem okazuje sie ze dieta kuleje.
Rozejrzyj se tez za tematem o jonach poszczegolnych pierwiastkow i biodostepnosci i przyswajalnosci, bo jakies 90 proc rynku to smieci.
Od siebie tylko dorzuce zeby bylo w temacie.
kolejne proby miksow sunifiramu z oxiracetamkem - genialna sprawa.
Na minus zaliczam potezne spozycie kalorii(zwlaszcza tluszczy) ktore trzeba utrzymac cale dzialanie miksu. W razie problemow drastycznie spada samopoczucie.
Next level testy tak zachwalanej cytokoliny versja apteczna wsparta Hupercyna plus moze Coluracetam. Do tego winian choliny i zobaczymy. łykan ie samej cytokoliny - bezsensu.
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.