Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
Up

to propozycje jest ich 17 różnych propozycji przez różne instytucje ,to nic oficjalnego ,narazie nie ma zmnienionego projektu ,więc mogą zmienić ale nie musza ,mogą np 2 substancje jeszcze dopisać

a jesli chodzi o analogi to ananolgii nieokreślone przez inne ustawy ,a RC jest okreslona przez ustawe o preparatach chemicznych więc chyba to nie zaszkodzi RC :-)
  • 766 / 136 / 6
Wzięte znikąd: 2C-E już zdelegalizowane. 2C-N, 25E/G/N, 3-MeO-xxT, 3-MeO-PCE, dibutylon to związki o bardzo małej/żadnej popularności na polskim rynku, URB-597 to już w ogóle nie ta dziedzina, a 4-MPA nie istnieje (MPA? PMA?).

Skąd oni biorą takie informacje? A może im aparatura do badań szwankuje, tudzież wiedza posiadana przez pracowników IES jest mniejsza niż zorientowanego użytkownika?
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 152 / 2 / 0
Może dostali wykaz z laboratorium ale pani grażynka sekretarka nie umiała się doczytać to jakieś głupoty napisała.
  • 1472 / 26 / 0
http://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zdr ... 14,14.html

oby juz teraz dopisali to do listy,bo jak nie dopiszą teraz to bedzię potrzebna kolejna ustawa a za nnią pewnie polecą kolejne substancje gdy unia wyda nakaz

UE jest bardziej suwerenna niz USA
  • 39 / / 0
pod warunkiem ze tak jak w tym wypadku beda ofiary smiertelne..
ja mam taka cicha nadzieje ze przejdzie(oby jak najpozniej) projekt z 2012.. i ze cala game nowych ercekow badanych przez laby nie dopisza i zbanuja
http://hyperreal.info/talk/befreerc-t42192.html
  • 3900 / 244 / 13
"UE jest bardziej suwerenna niz USA"

Że KURWA CO?? Albo nie wiesz co to znaczy suwerenna, albo bełkoczesz; pewnie miało być tu słowo "restrykcyjna", "bezpieczniacka", czy "antywolnościowa" i tu by się zgadzało - kolejne ograniczenie naszej wolności - zakazanie paru chemikaliów - w imię bezpieczeństwa, czyli kontroli niewolniczego obywatela...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1049 / 10 / 0
^Tak czy siak, w UE jest jednak kilka lat za usa, jeśli chodzi o kontrole spoleczna poprzez prawo. W Teksasie, jak zlapia z uncja palenia to można isc na dożywocie do pierdla... U nas jednak na takie pomysly nikt nie wpada, jeszcze... Ale się pięknie wzorujemy na tych swobodach i pełni demokracji amerykańskiej. Kontrola spoleczna się błyskawicznie rozwija w eurolandach. Garstka ludzi rzadzi milionami poprzez tv, radio i restykcyjne prawo - Orwell jako zywy.
Uslyszalem, od jednego z redaktorow TVN24, ze zaczela się wojna pomiędzy dilerami narkotykow tradycyjnych oraz dilerami/sprzedawcami rckow. Zniecierpliwieni (tym ze nie wpisuje się nowych substancji do ustawy), dilerzy/dystry amfy, palenia, etc. zaczeli anonimowo podnosić problemy nowych 'dopalaczy', dzwoniac i pisząc do wydawcow tvn24 i polsat news z dokładnymi informacjami, jakie sklepy, gdzie i namiary na rcki (nawet linki do wiki). hehe. Za to ktoś ostatnio na Slaski sprzedal dilera amfy i mdma, nadal cynk, ze wioza prochy, tym to a tym autem, w butelkach z winem (ponac ci którzy wtopili wiedza, ze to ktoś z rynku rc ich sprzedal)... Jak tak dalej pójdzie, zaczna się krwawe rozgrywki na naszym podworku. Zalegalizowac i byłoby pozamiatane.
  • 153 / 2 / 0
Zabrałem się dzisiaj za ten wątek i jestem w rozpaczy. Dopiero co aco-dmt spróbowałem, od razu stał się moim ulubieńcem i kurwa chuj. Co za zjebane państwo no ja pierdole. Mam nadzieje, że minie trochę czasu zanim to w życie wejdzie, no bo kurwa mać!
  • 811 / 5 / 6
Przecież nigdzie nie jest napisane że delegalizują aco-dmt. Jest tylko wniosek.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / 2 / 0
To może źle przeczytałem, ale już samo zabieranie się za to tych idiotów mnie przeraża.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.